AustralienSchlagerpinglan: I morgon, lördagen den 26:e februari kl. 10:30 CET, är det dags för Australien att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom finalen av Eurovision – Australia Decides.

Ett efter ett har de elva bidragen i Australiens uttagning släppts och nu när jag lyssnat en del på samtliga så är jag redo att sammanställa min personliga topp-11-lista, se nedan: 😀

Ett av de tävlande bidragen i Australiens “Eurovision – Australia Decides”:

I Won’t Need to Dream“, Jude York

Schlagerpinglans “Eurovision – Australia Decides”-topp-11, 2022-02-25:
1. I Won’t Need to Dream“, Jude York
2. Little Fires“, Jaguar Jonze
3. When I’m With You“, Isaiah Firebrace feat. Evie Irie
4. We Are One“, Paulini
5. Dreamer“, Voyager
6. To The Bottom“, Erica Padilla
7. Electrify“, Andrew Lambrou
8. Bite Me“, G-Nat!on
9. Not the Same“, Sheldon Riley
10. My Body“, Seann Miley Moore
11. I Suck At Being Lonely“, Charley

Schlagerpinglan: Redan när jag hörde “I Won’t Need to Dream” för första gången så föll jag pladask och fortfarande har inga av de övriga bidragen lyckats att komma ens i närheten av att beröra mig så mycket. Den stora frågan är dock om Jude York kommer att lyckas att förmedla denna hypnotiska drömkänsla på scenen. Något som får mig att tvivla lite är att det verkar som att han tänker hedra en nyligen bortgången släkting genom att ha på sig hennes favoritblus på scenen. Detta är visserligen väldigt hjärtvärmande men om det fungerar eller ej återstår att se.

Ser man till odds och undersökning så är det dock Sheldon Riley som är den stora favoriten. Egentligen har jag inga större problem med det då låten är välskriven och artisten troligtvis kan leverera men “Not the Same” är alltför deppig för min smak. Så nej, jag hoppas att Australien väljer något annat i morgon, gärna något från min topp-fem. 😉

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Australien i ESC 2022“.

Relaterad information: Om ni är intresserade av den juryshow som genomfördes i dag (med start runt kl. 10:40) så kan ni besöka Aussievision Twitter och wiwibloggs för lite intryck och åsikter.

Uppdaterat: Nu kan man även se en-minuts-klipp från juryrepetSBS hemsida.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Australien 2022: Schlagerpinglans topp-11 (22-02-25)”

 1. Anton

  Om Jude York, Charley, Sheldon Riley eller Jaguar Jonze vinner så är jag glad. Vilken som helst av dom skulle gå direkt in på min topp 3 över klara bidrag. Tror dock att oddsfavoriten Sheldon är mitt fjärdehandsval tyvärr

 2. Adri

  Jag tror stenhårt på att Charley och Sheldon slåss om vinsten (sorry Pinglan). Av dem hoppas jag verkligen på Charley (sorry igen, Pinglan 🙂 ).

  Sheldon vinner mest sannolikt. Men alltså… gud vilken jäkla “böl-anthem”. Låten är så innehållslös, han bölar och tycker synd om sig själv i tre frustrerande minuter. Måtte han tabba sig live eller nåt, för vinner den så kommer jag bli så trött så trött.

  Charley är lite bättre då. Inte en favorit alls, men världar bättre än Sheldon.

  Men, som nog ingen missat, så slår ju verkligen mitt hjärta dubbelt för Jaguar Jonze! Fantastico! Min klara etta, om hon superskräller och vinner! 🙂 (jag är dock otroligt redo för besvikelse redan…)

 3. Mikaela

  Gillar Dreamer bäst, men önskar att de första två refrängerna hade samma explosiva start som den sista. Det blir otillfredsställande.

  Bite me’s refräng känns Girl power à la sent 90-tal, och får nostalgipoäng även om låten i helhet inte är så bra.

  Tycker Not the same är ett värdigt bidrag att tävla med.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Hmm… jag skulle kunna vara OK med Sheldon som vinnare (även om det är, som du skriver, lite väl gnälligt) men Charley har jag inte ens tänkt på som en vinnarkandidat. Det kan bli… spännande. 🙂

  Jag såg dock en liten publikundersökning efter juryrepet som du kanske kan uppskatta. Visserligen var det endast 223 från publiken som röstade men vinnaren var Jaguar Jonze: https://www.aussievision.net/post/australia-decides-2022-our-exit-poll-result

 5. Adri

  Kul 🙂 Publiken kan lyfta ett liveframträdande, så jag hoppas publikens kärlek för Jaguar isf lyser igenom tv-rutan och allt 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag får nog ändra mig. Efter att ha sett rep-klippen så är jag inte alls OK med Sheldon som vinnare då jag har lite svårt att köpa helheten och ser då t.o.m. Charley som ett bättre val. Men, men… jag behöver naturligtvis se hela live-framträdandena för att kunna göra en slutlig bedömning. 🙂

 7. Mairja

  Where/how do I listen it live on saturday?

 8. Schlagerpinglan

  @Mairja, 10:30 CET – SBS ( https://www.sbs.com.au/ondemand/video/2000984131719/live-eurovision-australia-decides-2022 ) and Facebook Live ( https://www.facebook.com/SBSEurovision/videos/ )

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se