AlbanienDen 29:e december avgjordes finalen av “Festivali i Këngës 60“, den nationella uttagning som utsåg Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2022. 17 av totalt 20 bidrag hade tagit sig vidare från den första kvällen till finalen där 100% juryröster avgjorde resultatet.

Vinnarlåten “Sekret” med Ronela Hajati har nu inte bara fått en tillhörande, officiell musikvideo, utan även presenterats i en ny version, se nedan.

Den officiella musikvideon till “Sekret“:

Lyssna på Albaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2022:
Bidrag / Artist: “Sekret”, Ronela Hajati
Länkar: Eurovision-version: officiell musikvideo
originalversion: final-framträdandeoriginalversion: text-video
Låtskrivare: Ronela Hajati
Se även: Resultatet av “Festivali i Këngës 60

Schlagerpinglan: Det har ju hänt att Albanien lyckats att förbättra sina bidrag när de arbetar om dem och tillsätter mer engelsk text men efter en första genomlyssning så tvivlar jag på att det är ett sådant år i år.

Kanske är det en version som man behöver vänja sig vid så jag vill inte såga den alltför mycket redan nu. Jag ger i stället “Sekret” en ärlig chans innan jag försöker återinföra den på min ESC 2022-topp-lista i morgon (tillsammans med Nederländernas, Montenegros och Tysklands bidrag innan de många finalerna avgörs på kvällen, se schemat). 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Albanien i ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Albanien 2022: Videon till nya versionen av “Sekret“”

 1. Pato

  Albanien har blivit nya Turkiet i den här tävlingen. Klockren etnisk bänger. Rakt in i topp 5!

  Om inte producenterna låter Albanien öppna första semifinalen så är dem dumma i huvudet. Perfekt start på en semi. De andra Balkanländerna borde kika på Albanien o lära sig något…

 2. Adri

  Albanien eller Lettland kommer öppna semin. Guaranteed. Och då tycker jag Albanien är den bättre öppnaren!

  DOCK! Det här är ju ett jäkla nerköp. Jag bryr mig inte jättemycket om engelskan. Den funkar. Den är inte pinsam. Men på något sätt har de lyckats göra en kaosig låt ÄNNU rörigare, men samtidigt också tråkigare.

  Hmm… nej 2022 behövde inte detta.

 3. Pato

  ESC 2022 behövde exakt detta, en etnisk bomb, mer sånt här behövs i ESC. Engelskan… jag märkte inte ens den haha

 4. Mikaela

  Hör ärligt talat ingen större skillnad. Gillar det instrumentella, men refrängen är rätt dålig och verserna låter inget vidare live.

  Har väl fortfarande svårt att smälta att detta bidrag vann över min favorit från hela säsongen.

 5. Pato

  Om Lettland öppnar så kommer ju folk byta kanal haha, Lettland hade kunnat ha startnummer 2 ärligt talat, den skulle ändå få mycket tittar poäng.

 6. Adri

  I nuläget gissar jag att Bulgarien får startnummer 2. Och det är rätt åt dem om de skickar sånt strunt till ESC. Då blir de förvisade dit.

  2022 behövde ”Sekret” i orginalversionen. Loved that shit. Denna? Ah, helt ok I guess. Men 100% nerköp.

 7. Johanna

  Nej men vad är det här? Vilket nedköp från originalet, och då var jag inte särskilt förtjust i det heller. Rankat väl detta lätt i botten 5 av de valda bidragen…..Jag gissar plats 11 i semifinalen för den här…..

 8. Dragi

  Märkte inte av engelskan så mycket och när jag väl tänkte på den så hade jag faktiskt inte så ont av den (oftast blir d sämre när de ändrar till engelska). Men jag gillade originalet bättre, det var mer kraft i originalet, denna kändes lite svagare. Men fortfarande en av de bättre låtarna i årets esc.

 9. Pato

  Lyssna på Montenegros låt innan ni väljer att kritisera/ dömma ut det här …

 10. Adri

  Pato: Montenegro var verkligen en positiv överraskning 😀 Inte bättre än Albanien kanske, får återkomma några lyssningar in, men jag trodde låten skulle vara usel.

 11. Denis

  Albanien har alltid så snygga videos. Produktionen är oftast lyxig och stylish

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se