PortugalEfter två semifinaler, den 5:e och 7:e mars, så har 10 bidrag (av totalt 20 tävlande) gått vidare till finalen av Festival da Canção 2022 den 12:e mars där Portugals bidrag i Eurovision Song Contest 2022 kommer att utses.

I finalen kommer teleröster och sju regionala jurygrupper (50/50) att utse vinnaren, där tittarnas röster väger tyngst om det skulle bli oavgjort. Här nedan ser ni de 10 finalbidragen, presenterade i den ordning jag själv rangordnar dem för tillfället.

Se även: Resultaten av semifinal 1 och semifinal 2.

Uppdaterat 2022-03-08: Startordningen i finalen har nu presenterats, se här, och omröstningen har inletts, allt enligt Festivaldacancao.rtp Instagram.

Ett av de tävlande bidragen i “Festival da Canção 2022”

Ginger Ale“, Diana Castro

Schlagerpinglans Festival da Canção 2022-final-topplista (22-03-08):
1. Ginger Ale“, Diana Castro
2. Fome de Viagem“, Inês Homem de Melo
3. saudade, saudade“, MARO
4. Amanhã, Os Quatro e Meia
5. Código 30“, Pepperoni Passion
6. Ainda nos Temos“, SYRO
7. Why?“, Aurea
8. Como É Bom Esperar Alguém“, FF
9. Corpo de Mulher“, Milhanas
10. DÉGRÁ.DÊ“, Pongo e Tristany

Schlagerpinglan: Som synes så fick jag vidare mina två stora personliga favoriter till finalen och jag antar att jag får känna mig nöjd med det och inte ha alltför stora förhoppningar om att någon av dem ska stå som segrare på lördag. Jag har inte sett några odds för Festival da Canção 2022 och vet därför inte vilket bidrag som verkar vara mest populärt, men går man efter wiwibloggs läsarundersökningar inför semifinalerna så ser det inte så positivt ut (från min smakvinkel sett). 😀

Men, men… man ska aldrig ta ut något i förskott, varken segrar eller förluster, så jag ser med spänning fram emot den portugisiska finalen. Vem vet, lördagskvällen kanske bjuder på en del rejäla överraskningar? 😀

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Portugal i ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Portugal 2022: Lyssna på “Festival da Canção”-finalbidragen”

 1. Adri

  Hoppas på ett mirakel och att Ines vinner 🙂

  Väldigt osannolikt tror jag dock. Jag tror där finns tre riktiga kandidater:

  1. ”Ainda nos temos”
  (Passar den portugisiska profilen)

  2. ”Degra.de”
  (Växte live, men är nog ändå mer störig än nåt annat)

  3. ”Saudade saudade”
  (Föredrog ”Saudade” i förra årets portugisiska uttagning tbh)

 2. Mikaela

  Jag förstår faktiskt inte varför nästan samtliga bidrag har det där riktigt gammaldags och/eller överdramatiska stuket. Jag hittar inget här som jag gillar tyvärr.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se