Spanien Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2022 utsågs den 29:e januari då finalen av den nystartade nationella uttagningen “Benidorm Fest 2022” avgjordes med hjälp av en mix av jury-röster (50%), demoskopisk jury (25%) och tittarröster (25%).

8 av 13 bidrag hade tagit sig vidare till finalen från de inledande två semifinalerna. Vann gjorde till slut “Slo mo“ med Chanel men inte förrän i dag, den 14:e mars, presenterades dess officiella musikvideo, se nedan:

Den officiella musikvideon till Spaniens ESC 2022-bidrag:

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2022:
Bidrag / Artist: “Slo mo“, Chanel
Länkar: officiell musikvideofinal-framträdandesemifinal-framträdandestudioversion
Låtskrivare: Leroy Sánchez, Keith Harris, Ibere Fortes, Maggie Szabos, Arjen Thonen
Se även: Resultatet av “Benidorm Fest 2022

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Spanien i ESC 2022“ medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


68 kommentarer till “Spanien 2022: Officiell musikvideo till Chanels “Slo mo””

 1. Pato

  Vilken babe! Spaniens bästa placering på många år väntar…

 2. Adri

  Hmm… jag är verkligen inte över förlusten av “Ay Mama”, “Terra” och “Calle de la lloreria”. Det här är ju kanske årets tråkigaste låt?

  Inte sämsta – det sköter Norge, Bulgarien och Australien… men de låtarna har iaf lite fantasi. Spanien är nog dock den tristaste i år.

  Det är så provocerande hur denna fick vinna över tre masterpieces (och många fler som fortfarande var bättre än Chanel). Jag hade kunnat skriva denna låt – och jag är helt talanglös och medioker på det mesta.

  Det enda positiva med bidraget är väl att Chanel kan sjunga. Det kan hon. Men resten är bara pinsamt. Texten är fruktansvärd, musiken är platt och fantasilös, jag stör mig otroligt mycket på en av de manliga dansarna också… han som dansar med Chanel själv (han verkar vilja stjäla väldigt mycket av hennes spotlight vilket även det är pinsamt att se).

  Sen tycker jag ändå inte om dansen ens. Jag fattar, hon har hår och hon har höfter, men det är så skrattretande hur mycket hon vill lyfta fram det. I liveframträdandet blir det till och med ett moment när hon släpper ut sitt hår. Publiken jublar, men jag tänker mest “jaha, varför hade du inte bara utsläppt från start istället? Jag blir inte imponerad av att jag ser att du vet hur du släpper ut ditt hår. Det kan man faktiskt förvänta sig av en vuxen person.”

  Nu kanske ni tänker “har Adri vaknat på fel sida idag?”. Nej, jag är faktiskt rätt glad. Men “Slo Mo” är verkligen en förolämpning mot de flesta av ens sinnen. Som tur är lär nog Spanien få lära sig den hårda vägen, för jag tror inte det går så bra. Jag tror den 100% bästa placeringen hon kan få är en 17:e plats, så fortfarande Spaniens bästa på åtta år, det kan jag ge henne, men en bra placering? Nja!

  Jag hade oväntat mycket att säga om det här märkte jag. Inte mycket om videon ens. Men vad finns det att säga? Snyggt filmad video! Synd att den används till en sådan här låt bara 🙂

 3. Micke

  Har nu efter några veckors total utestängning av allt som har med ESC att göra åter kollat lite. Har lyssnat ikapp i 3-4 dagar nu. Fre-lör lyssnade jag helt på allt det som kommit upp innan jag breakade Har för mig att 18-19 bidrag var klara då. Sön-mån har jag försökt ta allt som varit under tiden jag varit borta. Azerbadjzjan är väl det som fattas nu vad jag vet.

  En sak har förvånat mig asmycket. I alla år har jag föredragit när länderna har haft riktiga uttagningar och blivit besviken varje gång något land valt internval. Men det märkliga är att i år är det definitivt internvalen som räddar ESC. Utan minsta tvivel.

  Tror aldrig någonsin att jag varit så besviken på länders uttagningar som de i år. I synnerhet på hur det tilläts gå till i den spanska uttagningen som ledde fram till att tittarnas superfavvis bara fick en andraplats bara för att det satt en handfull “good for nothing” i en jury med annan åsikt.

  Men internvalen i år räddar som sagt tillställningen. På min topp 14 finns det 9 bidrag som är internval. På min topp 6 är det 5 internval och en från nationell uttagning. Nån här som kan gissa vilka de är? 🙂 De övriga tre Internvalen ligger precis utanför topp 20.

  Återkommer med mer för nu har ni haft ert MF så då riskerar jag inte att störa med något negativt. Är på bra mycket bättre ESC-humör nu än innan uppehållet då standarden höjts ordentligt 🙂

 4. Adri

  Micke: Yaay! 🙂 Kul att se dig här igen. Jag håller med om att standarden höjts avsevärt jämfört med hur jääääävla mörkt 2022 började i ESC. Jag noterade igår att av min topp 20 så är 13 av dem låtar som tillkommit i mars månad 🙂 Och uttagningssäsongen tog slut i lördags med Sverige, Island och Portugal och alla tre valde rätt i min mening. Så helt plötsligt blev 2022 rätt dugligt ändå 🙂 men alldeles för många fallna favoriter trots allt…

  Absolut inte det mest minnesvärda året i böckerna, men bättre än 1978 och 2011 i alla fall 🙂

  Sen har vi även Armenien kvar 🙂 (och in case du inte märkt det; Malta har bytt låt sen du lämnade… tyvärr en rejäl nergradering).

 5. Mikaela

  Micke, hej! Jag tycker om att försöka gissa mig till smaken hos er andra, så jag ska försöka gissa din topp 5:

  – Nederländerna
  – Grekland
  – Montenegro
  – Cypern
  – Storbritannien?

  Och kan icke-internvalet vara Island?

 6. Micke

  @Adri, Hej du 🙂

  Armenien????? Are you kiding me. De har ju en av mina favvisar i år. Eller? Har jag blivit blåst på något som har nada med ESC att göra?

  Har Malta bytt låt? Inget jag direkt saknar. Aidan var min favvis där. Men bytt låt? Hur kul är det för de som röstat?

  Kollade på det igår Adri…vilka som hade uttagning i lördags. Se där…Kul att det var tre rätt som du säger 🙂 Iofs var Marketa min favvis i Island men hon var ju inte ens i final blev jag chockad när jag insåg.

  Sverige vet jag inget om och bryr mig inte det minsta. Vad jag vet är att Cornelia är bra och att jag ska lyssna på Anna B och Lisa M ikväll så jag får koll på hur de var.

  Förresten Adri tack för att du “gnällde” på att jag yttrade mig om MF trots att jag sa att jag inte gjorde. Två vinster av det.

  1. Jag störde aldrig er med negativt om MF. Har aldrig varit min mening att störa. Att jag tycker det är skit ska jag hålla tyst om och låta er ha ert.
  2. Breaket blev som ett uppvaknande. Jag var såååååååååååå less på allt med låtar och allt. Nu hann det där rinna av och jag hade andra ögon och öron sen 🙂

 7. Mikaela

  Och angående Spanien: Jag beundrar hennes energi och sånginsats under högintensivt danspass. Men jag är trött på den här typen av sexiga nummer, och låten är inget för mig.

 8. Adri

  Micke: Såg inte det om att gissa. Men här gissar jag dina topp 6-kandidater är – inte i någon ordning:

  INTERNVAL:
  – Nederländerna
  – Moldavien
  – Montenegro
  – Georgien
  – Schweiz

  Och sen då den sjätte låten, den som inte var internval. Jag vet ju sen innan att du gillar Polens lår. Sen tror jag även starkt du gillar både Island och Frankrike också… men jag säger faktiskt att det är Sverige. Jag vågar mig på att du gillar Sveriges låt så pass mycket i år. Kanske att hoppas på för mycket, med tanke på er relation i tävlingen, men den känns som en låt för dig mer än de andra tre jag nämnde 🙂

  Så: Sverige.

 9. Adri

  Micke: Vem vet? Du har kanske kommit över nån läcka eller så 🙂 Men Armenien har i varje fall inte släppt sin låt offentligt 🙂

 10. Micke

  @Adri, vad är detta för något då? Fan jag fick ju Smith & Thell vibbar

  https://www.youtube.com/watch?v=8xeQrCmnuk4

 11. Micke

  Om det skulle vara fel med Armenien så har ni Mikaela och Adri tre rätt var på de fem Internvalen i topp. Sen vad det gäller min favvis bland de nationella uttagningarna så har ni båda prickat topp 3 iaf. En av er har helt rätt och det är Adri 🙂

 12. Adri

  Micke: Ingen aning för det där har jag inte hört innan. Däremot verkar hennes ESC-låt heta “Snap”, så jag skulle gissa att det antingen är en läcka eller (kanske mer troligt) en demo 🙂

  Så då lär det iaf ha utgått från detta! 🙂 Den som lever får se! 🙂

 13. HW

  @Micke Kul att se dig tillbaka här! Vad gäller icke-internvalet du gillade hoppas jag personligen att du har så bra smak att det är Frankrike du menar 🙂
  Gillade Lisas låt (min MF-trea i år) men Annas var inget för mig, får se vad du tycker om dem.

 14. HW

  Nu såg jag att det var Sverige du menade, den är bra den med

 15. Micke

  @Mikaela och Adri

  Ni har prickat mina två största problem just nu. Ni tog ett var Mikaela Storbritannien och Adri Georgien. Just nu vet jag inte om de hamnar topp 10 eller botten 10.

 16. Micke

  @HW, Vinnaren i Frankrike var ett av tre bidrag jag gillade. Förmodligen tvåa. Men min favvis var “Il Est Où?“, Saam. Vissa bidrag vinner i studioversion och vissa tappar so exempelvis Albanien. Märkligt nog även Spanien, Italien och Israel. Trodde inte de kunde bli sämre.

  Men “Il Est Où?“, Saam steppar upp minst två trappsteg i videon där det känns som en annan kille. Blir på så jädra gott humör av den

 17. Johanna

  @Micke Välkommen tillbaka! Du borde haft en bra lördag i lördags om du tittade då både Sverige och Island valde låtar jag vet att du gillar!

 18. Adri

  Micke: Min topp 5, respektive botten 5, ser iaf ut såhär i nuläget. Mycket har ju hänt sen du gick på ESC-uppehåll 🙂

  TOPP 5:

  1. Sverige (Sist jag hade mitt land etta var 2012… ska detta bli nån tioårs-cykel nu eller?)
  2. Island (ojojoj vad mysigt)
  3. Tjeckien (Jamen den vet du att jag gillar ju 🙂 )
  4. Serbien (Otroligt intressant att se vad du kommer tycka om denna!)
  5. Frankrike (Även denna! Både Serbien och Frankrike känns som låtar som kan vara toppkandidater eller botten-kandidater hos dig. Jag tror dock du gillar Frankrikes låt faktiskt. Kanske en vild gissning, men jag tror det. Serbien tror jag väl i nuläget du kanske inte har så mycket till övers för)

  BOTTEN 5:
  34. San Marino
  35. Spanien
  36. Australien (Rätt stor skillnad jämfört med Jaguar Jonze som hade varit förbi t.o.m Sverige)
  37. Bulgarien
  38. Norge

  Ser du nånting? 4 av min topp 5 kom under ditt break. 4 av min botten 5 var redan valda när du gick på break.

  Är det nyckeln? 😉 Att du lämnar bubblan så standarden höjs? Nae förmodligen inte, men jag köper att du lämnade when you did 🙂 Bättre nu! 🙂

 19. Mikaela

  Micke, då har jag nog rätt på Nederländerna, Grekland och Montenegro, för det var de jag kände mig säkrast på

  Aha, missade att Moldavien blev internvalt. Då var det lättare.

 20. Micke

  Tack alla för mottagandet 🙂

  @HW, yepp känner att jag måste lyssna på Lisa och Anna eftersom de normalt för mig ligger högre än MF.

  @Johanna, nej jag visste inget förrän igår då jag började lyssna på det som dykt upp sen jag breakade. Lördag och även fredag tog jag en återkoll på det “gamla”.

  @Adri, du har något där. Kanske bäst jag hoppar av för gott 🙂 Nej men det är helt annan standard nu. Innan hade jag bara tre låtar jag gav (8/10) Mer än bra. Nu har jag nio stycken plus två som jag ger (9/10) Mycket bra. Fyra av dina fem i botten ligger även botten 5 för mig.

  @Mikaela, jag skrev att jag har två osäkra. Om jag hade skrivit tre så hade Grekland ingått där i 🙂 De två övriga har du rätt på 🙂 Det

 21. Micke

  Nån som vet om det bara är en bluff med Armeniens “bidrag”?

 22. Mikaela

  @Micke Ok, så Montenegro, Nederländerna, Cypern? Och Moldavien? Och dem femte Armenien?

  Låten Snap ligger uppe på Youtube och låter väldigt mycket Smith & Thell/Of monsters and men. Oklart om det är den slutgiltiga versionen.

 23. Micke

  @Mikaela, här kommer de elva som jag ger minst MER ÄN BRA i betyg:

  1. “De diepte”, S10 – NEDERLÄNDERNA (9/10) MYCKET BRA
  2. “Snap”, Rosa Linn- ARMENIEN

  3. “Hold me closer”, Cornelia Jakobs – SVERIGE (8/10) MER ÄN BRA
  4. “Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov – MOLDAVIEN
  5. “Boys Do Cry”, Marius Bear – SCHWEIZ
  6. “Ela”, Andromachi Dimitropoulou – CYPERN
  7. “River“, Krystian Ochman – POLEN
  8. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín – ISLAND
  9. “Saudade, saudade”, MARO – PORTUGAL
  10. “Hope“, STEFAN – ESTLAND
  11. “Breathe”, Vladana Vucinic – MONTENEGRO

  Sen de åtta i botten som är under all kritik:

  32. “Brividi“, Mahmood & Blanco – ITALIEN (1/10) MYCKET DÅLIG
  33. “Slo me”, Chanel – SPANIEN
  34. “Disko“, LPS – SLOVENIEN
  35. “Give That Wolf A Banana“, Subwoolfer – NORGE
  36. “Stripper”, Achille Lauro – SAN MARINO
  37. “Eat Your Salad”, Citi Zēni – LETTLAND
  38. “Not the Same”, Sheldon Riley – AUSTRALIEN

  39. “I.M”, Michael Ben David – ISRAEL (0/10) ÖVERMÄNSKLIGT DÅLIG

  Något som stämmer eller stämmer väldigt dåligt emellan oss? 🙂

 24. Mikaela

  @Micke Schweiz var en otippad Micke-favorit!

  Vi har följande gemensamma topp 11-bidrag: Nederländerna, Cypern, Polen, Island, Estland. Jag rankar Spanien och Italien som dåliga och har Lettland och Israel i botten 4 (men tycker Malta och Makedonien är sämre).

  Jag rankar dock Schweiz som dålig, och har Slovenien och Norge i topp 10.

  Så både likheter och olikheter. Jag tror vår främsta olikhet är kring låtar som Norges (och Österrikes), som jag kan uppskatta för sitt tempo och trallvänlighet, men som jag vet att du avskyr. 😀

 25. Adri

  Micke: Jag brinner inte särskilt mycket för dina botten-låtar. Alla är nedre halvan för mig med. Slovenien är väl “bäst” av dem tror jag. Men som sagt, nedre halvan för alla.

  Däremot blir det lite fler krockar i din topp. Både Moldavien och Schweiz befinner sig i min botten 10 just nu (men som du redan sett är de inte botten 5 i alla fall). Moldaviens låt är mest infernaliskt tjatig, medan Schweiz bara är rätt trist och jag stör mig lite på hans uttal.

  Får man fråga vad du tycker om Frankrike? 🙂 Jag minns att du gick hårt åt deras uttagning, men jag kan ändå tänka mig att du gillar deras låt. Du gillade ju “Terra” i Spanien, och jag tycker detta är lite samma mood 🙂

 26. Mikaela

  Såg just liveframträdande med Nederländerna. Wow! Hon låter fantastiskt och förmedlar mörkret i texten helt galant.

  Sen gillar jag looken med slapp kostym. Tuff kontrast mot hennes älvlika utseende, precis som för Roxolana i videon till Girlzzz. 😀

 27. oe

  @Mikaela, visst kommenterade du under inlägget om S10s liveframträdande här på bloggen? Men ja, verkligen kul att se att hon kan leverera live. “De diepte” är ju min favorit i år 🙂

  Har svårt att få ihop en topp 38, men topp 10 just nu:

  1. Nederländerna
  2. Sverige
  3. Belgien
  4. Tyskland
  5. Storbritannien
  6. Schweiz
  7. Litauen
  8. Polen
  9. Island
  10. Australien

  Litauen var länge min favorit, men är nu nerpetad till 7:e plats. Kvalitén har definitivt höjts 🙂

 28. Mikaela

  @oe Inte omöjligt, men det har jag förträngt i så fall 😀 En nyfiken fråga, vad tycker du om i Tysklands låt?

 29. Pato

  Aa det är Micke brush

 30. Pato

  Tjena king 😀

 31. oe

  Ja du, Mikaela, jag tycker väl att melodin och det relativt simpla arrangemanget är vackert, och texten är fin, känsloladdad och uppenbarligen personlig för sångaren. Det känns genuint, speciellt rap-delen faktiskt. What’s not to like 🙂

 32. Pato

  Italien startnummer 9 i finalen…
  Hejdå vinstchanser…

 33. Pato

  Nä skoja, kommer gå långt som fan

 34. Schlagerpinglan

  @Micke, Så roligt att inte bara återse dig i kommentartfältet utan även att startfältet verkar ha kompletterats med några bidrag som är mer i din smak. Jag får väl även säga “välkommen tillbaka”, men jag är uppenbarligen sist på bollen. 😀

 35. Micke

  @Mikaela, hälften samma i topp då. Inte illa 🙂 Armenien vet vi ju inte dock. En hel del överens även vad gäller botten ser jag. Däremot inte överens om Schweiz då. Ge inte upp den Mikaela. Den är ingen man sätter sig ned och bara gillar direkt. Den växer. Sen har du rätt om Norge men inte om Österrike. Jag älskar plojbidrag men inte den typ Norge står för i år. Österrike kan bli ett plus m de får till det. Vill se och höra färdiga konceptet först 🙂

  @Adri, blir faktiskt lite besviken när du säger dig ha Schweiz i botten. Trodde faktiskt du skulle greppa den. För nåt år sedan pratade du och jag årtionden här och något vi var överens om (åtminstone då) var att det kan bli jädrigt bra med låtar med 50 och 60 tals stuk om de väver in det riktigt bra. Tycker Schweiz har fått just detta väv med 50-tal. Vad gäller Frankrike. Ogillade allt först men hittade tre pärlor. Främst “Il Est Où?“, Saam (älskar studioversionen. Gillar också vinnaren och “Seule“, SOA.

  @Pato, vad du nu menar med det vet jag inte men hej du 🙂 Fattar fortfarande inte vad ser ser i spanska bidraget men huvudsaken är väl att du gör det 🙂

  @Pinglan, tack för det 🙂 Jodå det känns allt som ESC 2022 och Micke har hittat fram till varandra lite bättre nu. Har ju dock bara lyssnat några dagar så mycket kan förändras. Väldigt osäker på en del låtar. Armenien har exempelvis en av mina favvisar. Men är det ens rätt låt? Storbritannien chockade med det bästa de haft detta årtusende. Dvs tills jag såg och hörde det live. Var det ens samma låt? Österrike. Vad händer med detta? Grekland och Serbien har jag ABSOLUT ingen koll på vad jag kommer att tycka. Samma med Georgien där jag nog vill se det först. Två bidrag som höjde sig när de fick till det bättre på scen var Portugal och Rumänien. Främst då den sistnämnda. När jag såg den först med en töntig sångare och två tjejrobotar bredvid slängde jag in den på (1/10) i betyg. Men sen såg det tusan så mycket bättre ut tycker jag 🙂

 36. Mikaela

  @Micke Vi får väl se angående Schweiz! Jag tyckte Ukraina 2021 var oljud tills jag såg den på scen, så mycket kan hända. Men jag tror att jag har svårare att ta till mig låtar som är för lite (som Schweiz) än som är för mycket.

 37. Johanna

  @Micke här har du en som har Schweiz som nr 2 i år. Skitbra låt, bra sångare. Finns egentligen absolut inget dåligt alls i den låten och jag är övertygad om att den tar sig lätt till final såvida de inte gör något jättedumt med scenshowen (men senaste åren har Schweiz varit riktigt bra på det)

 38. Johanna

  Min topp 10 just nu

  Estland
  Schweiz
  Polen
  Ukraina
  Island
  Portugal
  Nederländerna
  Cypern
  Danmark
  Sverige

  Sedan är det ju ett gäng låtar till som nosar på topp tio och mycket väl kan hamna där innan ESc startar i maj och det är Belgien, Frankrike och Österrike framförallt.

 39. Adri

  Micke: Absolut har Schweiz lite 50-60-tal i sig. Det är därför de inte är riktigt så långt ner som de annars hade kunnat vara.

  Jag gillar inte artisten helt enkelt. Tycker inte om hans röst. Tycker inte om dialekten/brytningen. Tycker inte om hans stil.

  Det går säkert dugligt för den… 20a eller nåt. Men dit når den nog aldrig hos mig.

 40. Adri

  Micke: Däremot tycker jag Storbritanniens artist skötte sig strålande live 🙂 Det är jag inte orolig för… såvida de inte tar fram jättetrumpeterna igen. Storbritannien är verkligen kalkoner när det gäller staging.

  Österrike – ditt andra hem – är en låt jag tror jag gillar nu, men det skriker verkligen att liveframträdandet kommer bli ett jäkla fall! (Hoppas jag har fel dock, för jag unnar alltid tävlingens underdogs lite framgångar).

  De två du har minst koll på då, Grekland och Serbien. Jag hade nog för höga förhoppningar på Grekland. För jag blev så mäkta besviken. Tycker det är en låt som inte gör så mycket fel, men inte jättemånga rätt heller. Däremot gillar jag inte hennes röst i den låten alls. Har hört andra låtar med henne, där jag gillar den, men i “Die Together” tycker jag inte alls hennes röst kommer till sin rätt.

  Serbiens låt älskar jag! Årets kanske starkaste artist. Att närvaron är så stark på scen, trots att rösten “couldn’t care less”. Det imponerar på mig. Starkt.

 41. Micke

  @Mikaela, Ukrainas bidrag är för mig årets ojämnaste. Rap-partiet är för mig (1/10) Mycket dålig medan det övriga för mig är minst (8/10) Mer än bra. Synd att de sabbade låten så.

  @Johanna, för en månad sen ungefär skrev du till mig här “Micke nu verkar det som vi börjat hitta tillbaka till vår gemensamma smak.” Något sånt var det :-)Verkar stämma än bättre nu då vi har åtta gemensamma på topp 10 🙂 De du har topp 10 som jag inte har är Ukraina och Danmark. Ukraina finner du svar i mitt svar till Mikaela. Vad gäller Danmark så ligger den alldeles utanför min topp 10. Ett väldigt enkelt och simpelt rockbidrag men något så unikt i ESC som rock som inte är nedskitad. Rockmicke mår ständigt illa av er rocken skitas ner i ESC. Men de två som du inte har med av mina är Moldavien och Montenegro. Vad tycker hon om de två då?

 42. Micke

  Pinglan och alla andra här som känner för det. Hade varit jädrigt kul att höra vad ni tycker om Armeniens bidrag som jag slängde ut här ovanför. Om det mu är deras bidrag vill säga. JÄDRAR så besviken jag blir om det inte är det

 43. Micke

  @Pinglan….Usch…..nu får du lägga ut något trevligare. Jag menar…de tre senaste…Italien, Spanien och Israel….Kan det bli så mycket värre 🙂

 44. Schlagerpinglan

  @Micke, En olycka kommer sällan ensam? 😉

  Låten du länkade till var i alla fall lite småtrevlig men jag vill inte fästa mig alltför mycket vid den ifall det inte är “the one”. Vi får väl se om den presenteras på lördag eller om den (eller någon annan) bekräftas tidigare. 😀

 45. Engsla

  Micke, kul att du är tillbaka, och det med en positiv känsla inför ESC 2022 🙂

  Vill ju inte regna på din parad här, men om det är en demo av Armeniens låt så har de ju alla chanser att fixa tll den så att även jag tycker att den är mer än lite småtrevlig. Fingers crossed! 🙂

 46. Micke

  Rättar en grej jag skrev om årets ojämnaste låt. Helt fel. Det ska istället vara Georgien. Alltså 0.38 och en bit in i låten blir man så less att vill man helst bara hoppa av allt detta och ta en solsemester nånstans istället. Men sen när mistluren lagt sig kommer vi fram till 1.14 och flyger fritt istället i något härligt befriande 🙂

 47. Adri

  Micke: Måste nog höra den lite till för ett bestämt omdöme 🙂 Men so far so good. Lät absolut intressant 🙂 Lite Smith + Thell-feeling som du säger, och det är ju absolut ett gott omdöme! 🙂 Finns absolut chans på topp 15 hos mig, om inte mer 🙂 Om det är mycket kvar i den slutliga versionen som i denna demo, så ser jag fram emot det 🙂

 48. Mikaela

  @Micke, Tycker låten är behaglig men ganska händelselös och lättglömd. Den påminner lite om Kroatiens låt, som också är mysig men som inte bibehåller intresset.

  Sätter Armenien (med frågetecken efter) i OK-högen, på en provisorisk plats 22 i nuläget.

 49. Micke

  @Adri, har vi sett samma med Storbritannien live? 🙂 I den jag såg rasade den positiva bild jag fått genom studioversionen så nu hänger mitt slutomdöme i luften. Vad gäller Serbien måste jag givetvis lyssna mer för att inte bara se en kvinna som tvättar sina händer. Sitter mest och funderar över om hon ska börja med sina fötter också 🙂 Nej den behöver mer tid.

  Tack för svar ni tre som svarat om Armeniens eventuella bidrag. Det är det avskalade jag gillar med låten. Är livrädd att de ska överarbeta och skapa ett luftslott istället. Smith & Thell vibbar så det sjunger om det 🙂

  @Engsla, tack för välkomnandet. En liten fråga. Hur ska Armenien fixa till låten för att passa henne? 🙂

 50. oe

  @Mikaela, får förtydliga mitt luddiga svar om Tyskland. Det är framförallt äktheten som gör den till ett toppbidrag för mig. En äkthet som bara Nederländerna och Sverige lyckas matcha för mig.

  @Micke, kul att du är tillbaka, och kul med en till som har “De Diepte” i toppen. Klass! 🙂

 51. oe

  Och ja, Armenien låt är lovande – om det nu är den rätta

 52. Johanna

  @Micke Moldavien borde också stått med bland de låtar som kan slura i topp 10 för mig innan ESC. Den har åkt jojo upp och ner lite men aldrig sämre än 15 iaf. Montenegro gillar jag med men jag märker att jag inte kommer ihåg den så väl när den är slut. Jag tycker dock att det har blivit ett riktigt bra år tillslut. Jag har minst 20-25 låtar som jag faktiskt gillar. Sedan att botten 5 verkligen är superdålig-ja det är något man får acceptera….

 53. Micke

  @HW, får väl berätta då att jag nu lyssnat två gånger var på bidragen med Lisa M och Anna B. Hade väl hoppats på lite bättre då jag tycker båda egentligen är för bra för MF. Lisa på grund av låtskrivandet och Anna på grund av rösten. Bägge låtarna var helt ok och bättre än det vanliga MF men inte där jag vill ha dem. Samma sak har hänt förut med artister jag tycker är för bra för MF. Väl där underordnar de sig på något sätt och blir ett med företeelsen. De får inte fram det rätta jaget. Synd

  @oe, thanks….Jo du för mig är Nederländerna ohotad etta. Om det nu inte är så att det är det rätta vi fått höra från Armenien. Skulle det vara det så är det två på topp 🙂

  @Johanna, Jo på topp verkar vi vara extremt överens 🙂 Jag ser att du har Estland i topp. Den finns ju på min topp 10 lätt. Tror dock att det är en nackdel att släppa så tidigt som de gjorde. Det blir en viss mättnad som dessa länder förlorar på. Det kommer säkert att ha slätats ut i maj när även övriga varit ute en längre tid.

  Ser att du har fem länder vars låtar du tycker mycket illa om. Tyvärr är det än värre för mig. Dels att de är åtta stycken och dels även att en av dem är från mitt absoluta favvisland i ESC. Ett land där jag aldrig någonsin hört ett bidrag sämre än (5/10) GODKÄND. Nu i ESC 2022 får de tyvärr (1/10) MYCKET DÅLIG. Efter att ha sett videon är den tyvärr närmre noll än två i betyg

 54. Engsla

  Ja du Micke, hon vet inte riktigt… Har lyssnat igenom låten några gånger till, och tror att det mest beror på hur sångerskan låter. Har aldrig varit förtjust i de där andfådda rösterna, och på slutet när hon släpper lös funkar inte alls för mig. Allt känns lite JESC? Men som sagt, det kan förhoppningsvis vända även för mig 🙂

 55. Engsla

  Har i några dagar nu lyssnat igenom alla låtarna igen, bara audio, och tror att det var något av ett misstag. I år är det nog mer än vanliga år så att jag uppskattar framträdandena mer än vad jag gillar låtarna. Givetvis med ett lysande undantag: NL. Oj vad bra hon är 🙂

  Men på den positiva sidan så är jag lika imponerad av Konstrakta, Cornelia och de norska vargarna på scenen. Så pass att de kommer riktigt högt upp på min personliga topplista. Bra så 🙂

  Min topp tio (det är för deprimerande att försöka sig på en topp 38-lista…):

  Nederländerna
  Serbien
  Sverige
  Island
  Norge
  Tjeckien
  Ukraina
  Portugal
  Slovenien
  UK

 56. Micke

  Och jag tar Norden 🙂

  1. “Hold me closer”, Cornelia Jakobs – SVERIGE
  2. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín – ISLAND

  3. “The Show“, Reddi – DANMARK
  4. “Jezebel“, The Rasmus – FINLAND

  5. “Give That Wolf A Banana“, Subwoolfer – NORGE

 57. Engsla

  Okej 🙂

  Min nordiska topp:

  1. “Hold me closer”, Cornelia Jakobs – SVERIGE
  2. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín – ISLAND
  3. “Give That Wolf A Banana“, Subwoolfer – NORGE
  4. “The Show“, Reddi – DANMARK
  5. “Jezebel“, The Rasmus – FINLAND

 58. Micke

  @Engsla, du slant lite med fingrarna där. Du råkade få upp Norge två pinnhål. Men i övrigt så stämmer det ju bra 🙂

 59. Adri

  Min nordiska topp:

  1. Sverige
  2. Island (Topp 2 överlag också)

  3. Danmark (Men satan i gatan vad hon behöver hjälp av en sångcoach inför maj månad)

  4. Finland (Kompetent men rätt trist)

  5. Norge (I ärlighetens namn, inte sett denna live… det tar emot för mycket)

 60. Micke

  @Adri, du hade däremot inte de problem med fingrarna som Engsla hade 🙂

 61. Engsla

  Micke, vad kan jag säga. Gula rymdvargar som sjunger om att någon ska “eat grandma”, what’s not to like? 😀

 62. Schlagerpinglan

  @Micke, Du får nog ta några djupa andetag innan du tittar på min lista. 😉

  (Postar snart min nordiska topp-fem.)

 63. Adri

  Dock måste jag faktiskt kommentera Norge – för det har jag ju inte gjort tillräckligt.

  När låten vann och var som mest aktuell så tog jag i från tårna och tror att jag eventuellt använt ord som ”ren ondska” och att det är den sämsta låten jag hört, även utanför Eurovision inkluderat.

  Jag kan backa lite från det nu när man fått smälta det lite.

  Men alltså missförstå mig inte. Jag kommer nog aldrig gilla låten, och jag finner den fortfarandr OTROLIGT jävla provocerande. Saknar ”Death of us” – men som tur är tog vi svenskar vårt ansvar och skickade den mörka popen istället.

  ”Give that wolf a banana” (dum jäkla titel på en dum låt) är INTE det sämsta jag hört. Ens i tävlingen. Då jag tydligen både är sadist och masochist lät jag mig själv lyssna på Österrike 2012. Den är värre.

  Jag har hittat en liten, liten mikroskopisk del av GTWAB jag gillar. Och det är den lilla ”flöjten” (eller vad fan det är i första refrängen efter att titeln sjungits).

  Man kan inte bygga en låt på det så den är fortfarande i botten ju, ibland dock delad med Bulgarien. Oftast ensam dock.

  Men ah. I fortsättningen kanske jag kan vara mindre aggro när den diskuteras då! 🙂 Hoppas det. För den ilskan jag kände för tre veckor sen var nog rätt kass för min hälsa.

 64. Engsla

  Adri, ibland bli det bara för mycket. Jag hyser fortfarande ett märkligt starkt agg gentemot Belgiens bidrag 2020. Hat är att ta i, men jag är lite, lite glad att tävlingen blev inställd det året så att jag slapp lyssna på eländet mer 🙂

 65. oe

  @Engsla, va?? “Release Me” var ju jättefin, min tvåa det året! 😀

 66. Engsla

  oe, ja ni var flera som gillade låten, och det kan ju tyckas märkligt att känna sådan avsky mot ett tämligen harmlöst bidrag, men jag står bara inte ut med det 🙂

  Jag tycker sångerskan är i total avsaknad av personlighet när hon sjunger, hon ser mest ut som en trulig treåring, och rösten är så uttryckslös. Låten tilltalar mig inte alls, och det enerverande upprepandet av “release me” gör mig bara förbannad. Ju mer jag kämpade på och tittade på videon för att hitta någonting där att tycka om, desto mindre tyckte jag om gubbarna bakom också, de verkade så osympatiska… Ja, du ser ju, ibland hittar man bara fler och fler fel, också i en vanlig poplåt, och det är lika bra att ge upp med försöken 🙂

 67. oe

  Jaja, där ser man. Trots förklaringen har jag svårt att förstå hur man kan ogilla en sån fin låt, men men 🙂

 68. Engsla

  oe, ja det är väl en del av tjusningen med musik, att man kan tycka så väldigt olika om den, och att den kan väcka så starka känslor åt endera hållet 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se