ESC 2022 Förutom en nykomling bland Eurovision-förfesterna i år, Barcelona Eurovision Party, har tre välkända inför-ESC-konserter meddelat att de kommer tillbaka inför årets tävling: London Eurovision Party, Eurovision In Concert och PrePartyES.

Nu kommer uppgifter om ännu ett kärt återseende: Israel Calling. Konserten, som lär bjuda på över 20 ESC 2022-artister, kommer att arrangeras den 7:e april i Tel Aviv. Artisterna kommer att presenteras via Israel Calling Facebook och Israel Calling Instagram.
(Källor: euromix.co.il och wiwibloggs.com)

Ni hittar en sammanställning över samtliga förfester och avslöjade artister här:
Förfesterna inför Eurovision 2022: Schema och bokade artister

Israel Calling 2022
(Grafik lånad från Israel Calling Facebook)

Schlagerpinglan: Så här långt har 25 av 40 ESC 2022-artister presenterats som deltagare vid någon av de fem Eurovision-förfesterna. Bland dem kan nämnas Vladana (Montenegro), Emma Muscat (Malta) och WRS (Rumänien), som alla tre ser ut att dyka upp vid samtliga konserter, samt Cornelia Jakobs (Sverige) som verkar vara inbokad till London Eurovision Party 2022 den 3:e april. 😀

Först ut är dock nykomlingen Barcelona Eurovision Party den 26:e mars. Se hela förfest-schemat och aktuella artister här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Israel Calling kommer tillbaka 2022”

 1. Adri

  Det mest intressanta med dessa förfest-event för mig är att se hur internvalen låter live. Därför intresserar inte helgens Barcelona-evenemang mig jättemycket. För alla där har framfört sina låtar i finaler, om jag inte missminner mig (Vladana var iofs internvald, men framförde sin låt i Rumäniens final).

  Däremot framåt våren ser jag fram emot att höra vissa av dessa och hur de låter live. Framför allt en låt som börjat växa hos mig. Österrikes.

  För där säger nåt mig att det kommer bli uselt live. Men jag vill ha fel, för låten växer som sagt. Gillar framför allt bryggan med ”We can be CEO…”.

  Men allt kan raseras om det inte duger live tyvärr. Hoppas på det bästa! 🙂

 2. Mikaela

  Läser en del vinnartippningar på Youtube. Det pratas mycket om Italien, Ukraina, Sverige, UK och Grekland. Det är tidigt att gissa, men vad gör man i dessa post-nationella-uttagningar-pre-repetetioner-tider? Så några gissningar:

  – Grekland tror jag inte alls på som vinnarkandidat. Topp 10 men inte toppstrid.
  – UK (och Spanien) tror jag 10-15 som bäst.
  – Serbien kan vara dark horse för vinst.
  – Frankrike kan floppa hårt. Tyvärr.

 3. Adri

  Mikaela: Jag är helt med dig med Grekland. Eller jag tror topp 10 är absolut bäst. Jag tror Grekland blir den ”fallna favoriten” of 2022. Lite som Sverige 2008 eller Storbritannien 2014.

  Inte bara för att jag tror många inte berörs av låten, utan för att jag ser inga bra ”staging-alternativ” till den heller. Nu ska dock alla också veta att jag är ingen stage director. Så ett proffs kanske kan make wonders, men jag personligen kan inte se det.

  Serbien kan komma riktigt bra, men tror inte vinst. Franrkike är lite up eller down nu. Kan tänka mig att den splittrar röstningsmakterna så pass att den kanske helt enkelt landar på plats 10-12.

 4. Mikaela

  @Adri, vad tror du om UK och Spanien?

 5. Adri

  Mikaela: Storbritannien är svår. Jag har inte sett den framföras live på så sätt att man fått ett hum om stagingen. Jag vet att Sam kan sjunga, men kommer han vara ensam på en släckt scen? Kommer det vara nåt campy rymdtema? Nåt överambitiöst eller alldeles lagom?

  Sålänge de frågorna återstår så vet jag absolut inte men i nuläget – med denna utgångspunkt säger jag att Storbritannien får sin bästa placering sen 2011. I sämsta fall tangerar den Lucie Jones från 2017. Då kom de på plats 15.

  Men jag håller det öppet.

  Spanien däremot. Om vi utgår från att de kör på samma spår som i sin final. Då tror jag på undre mid-table för dem med. Om jag ska slänga ur mig en placering så kanske… 18e plats?

  Tror juryn kan hypa Spanien, men jag tror inte tittarna kommer vara med på det tåget.

  Men för att lämna mer utrymme så breddar jag det såhär: Spanien får förmodligen sin bästa placering sen 2014. Men det säger inte mycket eftersom deras bästa placering sen dess är en 21a plats.

  Chanel kommer komma bättre än 21a. Men ingen topp 10:a tror jag.

 6. Johanna

  Av de som ligger på topp 10 oddsen just nu kommer med 90% säkerhet någon vinna. Det är inte Spanien. Det är inte Australien och jag tror absolut inte på Grekland heller. Tror den kan bli typ 15 eller så so bäst. Ukraina tror jag fortfarande är den mest troliga vinnaren. Annars är det Sverige vs Italien vs Uk vs Norge tror jag. Polen är bra men har otur att så många skickat manliga ballader i år. Dock kan den vara en outsider för vinst den med. Nederländerna är också i topp 10 enligt oddsen men tror inte den har med slutstriden att göra.

  Låtar som kommer gå bättre än oddsen säger är framförallt Serbien och Schweiz och Estland tror jag. Tror heller inte Malta tar sig till final, vilket den just nu skulle enligt oddsen……

 7. Johanna

  Och precis som Adri är jag väldigt nyfiken på hur Österrike kommer låta live för jag ÄLSKAR den låten. Riktigt,riktigt bra i studioversion. Årets största överraskning för mig!

 8. Adri

  Johanna: Norge tror jag inte alls på. Tror juryn kommer sänka den rejält, och då tror jag inte ens tittarna kommer vara SÅÅÅ glada i den heller.

  Folk har fått för sig (obs, menar inte dig då utan ESC-fandomen i stort) att det är en styrka i sig att sticka ut. Men det är ju inte alltid bra. Norge sticker absolut ut, men jag tror helt enkelt inte folk i stora klingor kommer uppskatta den nog för en topp 10.

  Storbritannien kan mycket väl, men reserverar mig innan jag sett hur det blir live.

  De fyra jag tror det står mellan (har skrivit under nåt annat inlägg iofs) är Sverige, Italien, Ukraina och Polen.

  Du har rätt att många skickat manliga ballader i år, men jag tror många kommer tycka att Polens är bäst och Polen har av tradition ett ganska stort tittarstöd bara i sig själv 🙂 och detta är året då jag tror även juryn är med dem!

  (Med det sagt så är det nog den vinnarkandidat jag tror minst på. Men likväl; vinnarkandidat).

  Estland tror jag mest blir en Victor Crone 2.0 – runt tjugan.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se