ESC 2022 Schlagerpinglan: Under måndagen och tisdagen genomförde de 18 länder som ska tävla i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2022 sina första repetitioner på Turinscenen. Korta repklipp, foton, intervjuer m.m. hittar ni här: dag 3dag 4.

Här nedan ser ni vilken effekt de första repen hade på oddsen enligt eurovisionworld.com:s rankning (med placering på listan strax innan repen startade den 2:a maj inom parentes).

Motsvarande sammanställning för den första semifinalen hittar ni här.

Ett av länderna som klättrat på oddslistan efter de första repen

Llámame“, WRS – Rumänien

ESC 2022: Semifinal 2 – Oddsförändingar (före / efter de inledande repen):

Oddsen att gå vidare till final Oddsen att vinna:
Sverige 1. (1.) Sverige: “Hold Me Closer“,
Cornelia Jakobs
(kvar på plats 3 av 40)
Polen 2. (2.) Polen: “River“, Ochman (ner från plats 6 => 7 av 40)
Australien 3. (3.) Australien: “Not the Same“, Sheldon Riley (ner från plats 10 => 11 av 40)
Finland 4. (4.) Finland: “Jezebel“, The Rasmus (upp från plats 15 => 14 av 40)
Estland 5. (5.) Estland: “Hope“, Stefan (ner från plats 16 => 17 av 40)
Serbien 6. (6.) Serbien: “In Corpore Sano“, Konstrakta (ner från plats 11 => 13 av 40)
Belgien 7. (7.) Belgien: “Miss You“, Jérémie Makiese (kvar på plats 18 av 40)
Cypern 8. (8.) Cypern: “Ela“, Andromache (upp från plats 17 => 16 av 40)
Tjeckien 9. (9.) Tjeckien: “Lights Off”, We Are Domi (ner från plats 23 => 24 av 40)
Azerbajdzjan 10. (10.) Azerbajdzjan: “Fade To Black“,
Nadir Rustamli
(upp från plats 28 => 27 av 40)
Malta 11. (11.) Malta: “I Am What I Am“, Emma Muscat (upp från plats 26 => 23 av 40)
Rumänien 12. (12.) Rumänien: “Llámame“, WRS (upp från plats 37 => 33 av 40)
San Marino 13. (13.) San Marino: “Stripper“, Achille Lauro (ner från plats 20 => 21 av 40)
Montenegro 14. (14.) Montenegro: “Breathe“, Vladana (upp från plats 39 => 36 av 40)
Georgien 15. (15.) Georgien: “Lock Me In“, Circus Mircus (ner från plats 25 => 28 av 40)
Israel 16. (16.) Israel: “I.M“, Michael Ben David (ner från plats 34 => 35 av 40)
Nordmakedonien 17. (17.) Nordmakedonien: “Circles”, Andrea (kvar på plats 40 av 40)
Irland 18. (18.) Irland: “That’s Rich”, Brooke (upp från plats 34 => 32 av 40)
(Källa: eurovisionworld.com – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Som synes så har de inledande repen inte haft någon effekt alls på oddsen vad gäller ländernas förmodade chanser att ta sig vidare till finalen. Ser man till oddsen för att vinna så är det däremot Rumänien som gjort det största lyftet (fyra platser upp) men då landet (enligt de andra oddsen) inte tippas gå vidare till final så kanske inte det betyder så mycket. 😀

Förändringarna efter den första semifinalens rep hittar ni här medan dagens repetitioner (då 14 semi-1-länder ska göra sina första rep) som vanligt börjar kl. 10:00. På återseende. 😀

Uppdaterat 2022-05-07:
Schlagerpinglan: Under torsdagen och fredagen genomförde länderna sina andra repetitioner och ser man till oddsen nu så har några länder klättrat på listan (Estland är nu 4:a, Tjeckien 7:a, San Marino 12:a, Israel 14:e och Irland 17:e) medan några har ramlat ner (Finland är nu 5:a, Belgien 8:a, Cypern 9:a, Rumänien 13:e, Montenegro 16:e och Nordmakedonien 18:e).

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2022 – Semifinal 2-repens effekt på oddsen”

 1. Mikaela

  Förstår någon Australiens låga odds? Jag är såklart biased eftersom jag inte gillar låten, men hur kan den ligga så högt? Är det så massivt jurystöd som förutses?

 2. Adri

  Sedan 2017 och framåt har de andra repetitionerna släppts i 30-ish sekunders snippets där man ser hur det kommer se ut för tittarna i TV-rutan. Vet nån om det är så i år också?

  Jag fattar iofs att det finns ett värde av att behålla lite mystik, men jag tycker det varit lite väl sparsmakat med vad man fått se från repen hittills 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Enligt eurovision.tv så ska det presenteras “30-second YouTube clips of all the second rehearsals”… så det låter lovande i alla fall. 😀

  @Mikaela, Jag reagerade likadant som dig och trodde mest att det berodde på att oddssättarna förväntar sig att bidraget ska gå hem men det ser faktiskt ut som att det finns en hel del som faktiskt gillar bidraget. (Inget fel med det men när det går så mycket emot ens egen smak så kan man bli lite överraskad. 😀 )

 4. Micke

  Mikaela… “För sakens skull” Eller vad säger du Adri? 🙂

 5. Denis

  Jag tycker det är bra med att inte se repetionsklipp. Så man blir lite överraskad när man ser. För dom som vill finns ju klippen på TickTock.
  För mig räcker det med att höra låtarna i förväg.

 6. Schlagerpinglan

  @Denis, Jag förstår helt klart din poäng. Även jag hade velat bli överraskad under live-sändingarna… men jag är alltför nyfiken för att kunna stå emot rep-klippen. 😀

 7. Denis

  Det är väl inte så konstigt att Australien har låga odds. Folk gillar ju låten och den går nog hem hos många. Den är mer mainstream än Azerbajdzjan och kommer få fler röster än dom också

 8. Adri

  Denis: Jag kollade TikTok-klippen… men man såg ju ingenting. Vissa länder visades dessutom ingenting av. Bara typ när de lattjade backstage medan studioversionen spelade. Så nej, klippen på TikTok var inte bra för nån.

  Micke: Nope. Jag fortsätter rejecta den teorin 🙂

 9. Mikaela

  @Pinglan Måste ha missat fansens reaktioner. Fortsätter tippa den som icke-kvalificerande, men får väl räkna med att bli förvånad 🙂

 10. Pato

  Spelbolagen har nog överskattat Finland o Australien, framför allt Australien.

  Finland kommer gå till final men förmodligen inte komma så högt o Australien är borderline… de går nog vidare men kommer inte komma trea i semin fan

 11. Pato

  Jo, tack vare många galna fans vara alldeles för radikala o självgoda så har man inte velat att folket ska se så jättemycket av repen i år för man vill inte att det ska påverka delegationerna vilket det tidigare gjort i vissa fall.

 12. Pato

  Varför blev min hög med kommentarer inte publicerade igår? Jag menar det var ju inget hånfullt…

 13. Schlagerpinglan

  @Pato, Jag missade att godkänna en av dina kommentarer (väldigt stressigt just nu) => du blev otrevlig mot mig => jag slutade att läsa dina kommentarer. Jag har bloggen för att jag tycker att det är roligt, att tjafsa med dig är allt annat än roligt (då du trots femtioelva varningar fortfarande inte kan visa respekt utan du gör kommentarsfunktionen till något tråkigt som tar onödigt mycket energi) så nästa gång det händer blir pausen troligtvis längre.

 14. Mikaela

  @Pato Hur svårt kan det vara för dig att läsa igenom dina kommentarer innan du postar dem, och se om de är okej? Jag tycker det är supertrist att du skapar extra arbete för Pinglan hela tiden, och det dödar stämningen på bloggen. Det finns gott om andra plattformar där man tillåts uttrycka sig hur man vill. Det här är inte en av dem, anpassa dig efter det.

 15. Pato

  Men vad är det nu då…

  Jag har inte kommenterat något problematiskt senaste tiden…

  Jag har ju varit mer positiv här senaste tiden… och absolut, det är ingen hemlighet om att några grodor har hoppat ut ibland men kom igen nu… ta det lite lugnt o ta det med en nypa salt.

  Låt oss ha det lite trevligt nu när det är så mycket skit som pågår i övriga livet hos många o säsongen är ju snart över… Låt oss hade lite trevligt o vantolka inte alla kommentarer som jag skriver. Jag vill återigen ingen något illa, tvärtom.

  Nu är det bara en vecka kvar på säsongen. Bara för att man inte skriver så ”jättetrevligt” hela tiden betyder det inte att man är en ond människa.

  Låt oss nu se vem som vinner Eurovision Song Contest 2022 ;)))

 16. Micke

  @Pato, jag lägger mig i ännu en gång och som jag sagt tidigare. Bara be mig fara åt helvete om du så behöver. I don´t give a shit.

  Grejen är Pato att jag är helt med dig när du säger att du kommenterat på ett mycket bättre sätt på sistone. No doubt aout that. Samtidigt vet jag ju inte vad du skriver till Pinglan så hundra kan jag inte vara.

  Men någonting måste det ju vara hon har ju inga liknande strider med nån av oss andra. inte bara tagga ned lite jag tycker du är asviktig på bloggen. jävligt kul att läsa dina åsikter

  Men det viktigaste av allt på denna bloggen är Pinglan och jag står på hennes sida. För fan Pato precis som du säger själv “Låt oss ha det lite trevligt nu.”

  Go for it Pato 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se