ESC2022 Schlagerpinglan: Här nedan hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2022 som inte fått egna inlägg. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Stativmissen vid det svenska juryrepet

Cornelia Jakobs – Hold me Closer – Sweden – ESC 2022 – Grand Final – Jury Show
(3:07 – May 14, 2022 – Flip A)

Sverige Sverige: Stativmiss vid det viktiga juryrepet
Som videon här ovan visar (från gårdagens juryrep) så skedde det en miss när Sverige skulle framföra sitt bidrag inför den röstande juryn på fredagskvällen: stativet dök aldrig upp då “stativ-killen” kom inspringande för sent och samtidigt var den som skulle hjälpa till med den roterande cirkeln.

Tobbe Ek sade sig dock inte märka av detta under showen men däremot den extra höga tonen Cornelia satte i slutet av låten. Därmed låter det ju som att juryrepet trots allt gick bra under omständigheterna.
(Källa: Schlagerbloggen)

Israel Israel: Michael Ben David blev inte diskad
Efter att Israels representant Michael Ben David improviserat lite väl friskt med programledarna i greenroom under den andra semifinalen så har han inte bara fått stark kritik från många håll utan det har även cirkulerat rykten om att han blivit diskad p.g.a. händelsen.

EBU uppger att så inte är fallet utan det rör sig om ett felaktigt användande av ordet “disqualified” vid den efterföljande presskonferensen när frågan handlade om att Israel “inte var kvalificerade” till finalen. (Källa: Schlagerbloggen)

Sverige Sverige: Linnea och Edward kommenterar finalen tillsammans
Det var tänkt att Linnea Henriksson skulle få kommentera de tre svenska sändningarna av ESC-showerna tillsammans med Edward af Sillén men hon missade, som bekant, de inledande semifinalerna. När hon anlände till Turin så fick hon ett positivt svar på ett covid-19-snabbtest och fick därefter sitta isolerad på sitt hotellrum i Turin innan hon återvände hem (med ett negativt provsvar).

Till kvällens final är det dock tänkt att både Linnea och Edward ska sköta kommentarerna, men detta kommer att ske från SVT i Stockholm då Edward planerade att resa hem till Sverige redan efter den första semifinalen.
(Källa: melodifestivalen.se)

Italien Eurovision: Röstavlämnarna har presenterats
Schlagerpinglan: En efter en har de personer som kommer att presentera de olika jurygruppernas röster vid kvällens final avslöjats. Jag återkommer med hela listan när EBU gått ut med i vilken ordning juryrösterna ska presenteras. I väntan på det så hittar ni de 40 röstavlämnarna hos eurovisionworld.com.
Sverige Sverige: Stockholm erbjuder sig att arrangera ESC 2023 om Ukraina vinner
För några dagar sedan rapporterades det att Stockholm (med Globen, Avicii Arena, som möjlig arena) förklarat att de kan tänka sig att hjälpa till med arrangemanget av Eurovision Song Contest 2023 om Ukraina vinner men inte har möjlighet att stå värd på hemmaplan. Finansborgarrådet har redan varit i kontakt med den ukrainska ambassadören men om det blir aktuellt eller ej återstår att se. (Källa: aftonbladet.se)

Se även: “Allt inför finalen av Eurovision Song Contest 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se