ESC 2022 Schlagerpinglan: Det har nu avslöjats i vilken ordning de 40 länder som deltar i Eurovision Song Contest 2022 kommer att läsa upp sina juryröster vid den stora finalen i kväll, vilken ni ser här nedan tillsammans med namnen på de personer som kommer att läsa upp resultatet från de olika länderna.

Även i år så kommer juryrösterna att presenteras landvis innan telerösterna avslöjas klumpvis av programledarna (där de startar med det land som fått minst antal röster av juryn och arbetar sig upp till juryns favorit), vilket gör att man inte nödvändigtvis kan utläsa något av slutresultatet genom att studera röstordningen. Men kanske kan den ge en hint om vem som är juryns favorit?

Ordningen länderna avger sina juryröster i + Röstuppläsare:
01. Nederländerna Nederländerna – Jeangu Macrooy (ESC 2021)
02. San Marino San Marino – Labiuse
03. Nordmakedonien Nordmakedonien – Jana Burčeska (ESC 2017)
04. Malta Malta – Aidan Cassar
05. Ukraina Ukraina – Kateryna Pavlenko (ESC 2021)
06. Albanien Albanien – Andri Xhahu
07. Estland Estland – Tanel Padar (ESC 2001)
08. Azerbajdzjan Azerbajdzjan – Narmin Salmanova
09. Portugal Portugal – Pedro Tatanka (ESC 2021)
10. Tyskland Tyskland – Barbara Schöneberger
11. Belgien Belgien – David Jeanmotte
12. Norge Norge – TIX (ESC 2021)
13. Israel Israel – Daniel Styopin
14. Polen Polen – Ida Nowakowska (en av JESC 2019- och 2020-värdarna)
15. Grekland Grekland – Stefania (ESC 2021)
16. Moldavien Moldavien – Elena Băncilă
17. Bulgarien Bulgarien – Janan Dural
18. Serbien Serbien – Dragana Kosjerina
19. Island Island – Árný Fjóla Ásmundsdóttir (ESC 2021)
20. Cypern Cypern – Loukas Hamatsos
21. Lettland Lettland – Samanta Tīna (ESC 2021)
22. Spanien Spanien – Nieves Álvarez
23. Schweiz Schweiz – Julie Berthollet
24. Danmark Danmark – Tina Müller
25. Frankrike Frankrike – Élodie Gossuin
26. Armenien Armenien – Garik Papoyan
27. Montenegro Montenegro – Andrijana Vešović
28. Rumänien Rumänien – Eda Marcus
29. Irland Irland – Linda Martin (ESC 1992 och 1984)
30. Slovenien Slovenien – Lorella Flego
31. Georgien Georgien – Helen Kalandadze
32. Kroatien Kroatien – Ivan Dorian Molnar
33. Litauen Litauen – Vaidotas Valiukevičius (ESC 2021)
34. Österrike Österrike – Philipp Hansa
35. Finland Finland – Aksel Kankaanranta (ESC 2020)
36. Storbritannien Storbritannien – AJ Odudu
37. Sverige Sverige – Dotter
38. Australien Australien – Courtney Act
39. Tjeckien Tjeckien – Taťána Kuchařová
40. Italien Italien – Carolina Di Domenico
(Källa: eurovisionworld.com)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Eurovision 2022: Röstordningen och röstuppläsarna”

 1. Micke

  Tänkte jag skulle lägga ut en längre grej om alla bidragen men tid och ork har inte hängt med. Slängde ut en grej tidigare mer på skoj om mina fyra plusvarianter och minusvarianter. Det var mest som en för grej till det jag tänkte göra innan folk egentligen började skriva och läsa. Tar och slänger ut den här nu lite senare istället då det inte blir något nytt. Sitt nu inte och jubla för mycket 🙂

  YES or NO:

  Jag har fyra bidrag jag skulle bli asglad om de vann men jag har också fyra bidrag jag skulle bli assur om de vann. De ingår i kategorin YES or NO:

  ——————————————–

  YES!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NEDERLÄNDERNA
  (Årets bästa låt. Egentligen behöver jag inte säga mer…Sluta jubla på bloggen nu för det är inte sant…Nu kommer det mer En stark artist kombinerat med en stark låt. Inte legio på ESC men inte mindre kul när det väl händer. Anade att det skulle bli något bra från början. Den andra dåren, förutom mig, i mitt band som älskar ESC och inte hatar som övriga visste vem tjejen var. Han tjatade ständigt om hur bra detta skulle bli. Han hade rätt. En helhet som inget annat bidrag i år besitter. Underbar flyta.bort refräng varvat med underbar soft na na na. Årets riktiga vinnare)

  ARMENIEN:
  (Ett av två glädjepiller som jag ser det. I detta fallet grundat på det underbart avskalade bidraget som i all enkelhet förmedlas till oss av den charmiga sångerskan. Ni vet ibland kan man inte bli av med en låt i skallen. Behöver inte alltid vara positivt iofs. En gång hade jag Carolas Främling i skallen en hel dag. Jag överlevde dock och behövde ingen extra medicin eller inläggning eller så. Detta med Rosa Linns låt är dock en helt annan sak. Blir på jädrigt gott humör när jag tänker på helheten i detta)

  SVERIGE:
  (Ja vad ska man säga? Sverige har en bra låt och en bra artist. Ni hör ju själva. Är det ens möjligt? Jag hade ju fått höra detta oavsett nu när ESC tar sitt i maj månad men tack Adri för att du övertalade mig att lyssna så jag fick tid på mig. Hela uppbyggnaden på scen och Cornelias sätt att ta sig an detta talar för att detta kommer att komma högt och vi kommer att få höra mer framöver av denna damen. Jag är lyrisk. Säkerligen mer än jag borde men jag är bara så chockad över att Sverige har något bra. Svårt att tagga ner)

  MOLDAVIEN:
  (Glädje i ESC….Hur ska man bäst kunna förklara det? Räcker att säga Moldavien. De har haft ett gäng glädjepiller genom åren, inte minst rockbidrag. I år har de ännu ett glädjepiller. De som inte greppar detta bidrag tycker jag uppriktigt synd om. Fiolpartiet kunde dock varit med en extra gång för att förgylla det än mer. Riktigt nöjd med att Pinglan gillar detta. I min inskränkthet hade jag inte trott det. Sorry Pinglan Jag älskar blandad musik. Det har de lyckats bra med här. Hur töntigt som helst men samtidigt hur härligt som helst)

  ——————————————–

  NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  AUSTRALIEN:
  (Det finns ett mycket gammalt uttryck “Går och går men kommer aldrig till dörren.” Har det uttrycket någonsin matchat ett bidrag bättre? Jag älskar sång och jag älskar fågelsång men detta vi hör här låter mest som måsar som bara låter likadant hela tiden. Killen skriker ut “not the same” hela tiden men det är ju just det som är problemet. Det låter THE SAME från första till sista sekund. Visst i slutet händer det faktiskt något. Han tar av sig masken. Men hade det inte varit bättre att behålla den på istället för att behålla en stereotyp låt hela vägen? Var finns harmonierna? Var finns melodin? Kommer ändå att få massa extra “för sakens skull” poäng)

  SPANIEN:
  (Skandalen med röstningen i spanska uttagningen känner ni väl alla till. Räcker så. Detta är allt det jag avskyr. Det är intränad robotdans helt befriat från allt det spontanitet står för. Det är en extremt tråkig låt. Det är ett extremt plagiat, årets största. Det är en stöld av seger från den riktiga vinnaren “Terra”. Det är såååå mycket. Finns det då inget bra i det. Jo, jag önskar sångerskan fick en riktig låt och slapp robotarna som tar uppmärksamhet ifrån att hon faktiskt har en bra klinga. Men det är allt. Låten är skit)

  ITALIEN:
  (Detta gör mig riktigt upprörd men framförallt så jädra besviken. En av de största höjdpunkterna med ESC är att varje år ta till sig ett nytt italienskt bidrag. De har aldrig någonsin haft ett dåligt bidrag i ESC….tills nu. Dessutom ett extremt dåligt falsettskrikande kadaver som jag önskar de lämnat vid någon vägkant eller helst sopstation. Att sitta brivid i desperation och bara hoppas att Italien gjort fel. Har aldrig hänt förr)

  NORGE:
  (Måste erkänna att jag inte är lika upprörd över detta längre. Känner numera mest ett litet gapskratt inombords över hur banalt och bananas detta är. Ett plus är ändå att det är proffsigt ändå trots töntigheten. Jag älskar ju skämtbidrag i ESC. En mycket viktig del. Detta tilltalar mig dock inte men tro mig. Jag förstår om många gillar det)

 2. Micke

  @HW, vänder mig till dig nu eftersom du älskar rock precis som jag. Minns inte om du varit med när vi pratat om detta så jag kollar igen.

  Tidernas bästa ESC-låt som representerat sitt land är för mig ett bidrag från Schweiz. Från tidernas bästa ESC-år 2009. Kul att höra vad du gillar den här 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=CseWa_d43ck

 3. Adri

  Micke: Jag tror du överskattar “för sakens skull” lite nu ändå. Australiens kille har en story, men SÅÅÅÅ mycket berör den faktiskt inte. Ja, nu lät jag väl säkert jättekall och det var ju tråkigt.

  Jag vill också påpeka att jag inte vet hur det känns att vara gay i en djupt religiös miljö. Inte heller vet jag hur det känns att inte passa in pga en diagnos man har (dock av andra anledningar, men mer om det senare… eller troligtvis inte faktiskt för detta är inte min blogg).

  Sheldon har dock båda dessa erfarenheterna. Och visst kan jag känna med honom. Jag har ju grundläggande empati, om nu nån trodde annat.

  Men med tanke på att han ändå inte är i det nu, utan verkar vara på en väldigt bra plats och väldigt trygg i sig själv (kul för honom!) så tror jag ändå effekten försvinner, och effekten var inte så stark från början. Jag tror tittarna kommer vara superhårda mot honom faktiskt.

  Och hur väl han än håller en ton, så är det rättvist med tanke på låten.

 4. Mikaela

  @Micke Svarar trots att frågan inte var riktad till mig, eftersom jag gillar rock. Jag gillar stilen men tycker det var lite för sävligt med en ganska platt refräng.

 5. HW

  @Micke Jag tror du nämnt den låten när vi diskuterade “Sun numero” någon gång, men har aldrig gett min åsikt om den. Den är ingen personlig favorit men jag gillar det ändå, sista refrängen var bra. Har inte full koll på konkurrensen och vet att live var sådär men en finalplats hade de ändå varit värda. Har egentligen inget emot när syntar tar utrymme, men här hade jag velat tona ner de lite för de tog över lite väl mycket. 🙂

 6. Micke

  @Adri, ibland blir man chockad över människors reaktion. Jag har fått en lättkränkt kille på mig för att jag tycker så illa om Israels bidrag och luftat det ordentligt. Enligt honom är jag homofob.

  Tro mig min vän jag blev lindrigt sagt chockad när jag fick den där skiten över mig. Ärligt talat jag skiter fullständigt i vad folk har för läggning. Lika värde och rättighet är självklar. Jag frågade honom varför han inte reagerat på samma sätt när jag visat hur illa jag tycker om det spanska bidraget. “Det är inte samma sak” fick jag till svar. Varför är inte det samma sak frågade jag men fick inget svar. Jaha tänkte jag man får tycka illa om ett bidrag med en hetero tjej men inte om ett bidrag om en homo kille.

  Ursäkta detta inlägg men jag har fortfarande inte kunnat smälta att bli utskälld för något jag är mil ifrån att vara.

  Till saken:

  “för sakens skull” påverkar alltid Adri oavsett vad det handlar om. Men jag är som sagt helt säker i Australiens fall att det inte kommer att räcka. Låten är helt enkelt inte tillräckligt stark att extrapoängen räcker. Helt annat med Ukraina

 7. Micke

  @Mikaela och HW, tack för svar. Detta bara dök upp i skallen nu. Detta är den låt från ESC som jag lyssnar på även irl. Den enda faktiskt 🙂 Jag älskar den men framförallt älskar tjejen den. Gemensam kärlek sas 🙂

  Nej live går inte att lyssna på. Killen blev sjuk och mer eller mindre släpade sig ut med 40 graders feber. Vilket ju hörs på rösten och syns på hela hans akt. Jädrigt tråkigt. Främst älskar jag introt. Rock som det ska vara där gitarrerna är främst

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Min motsvarande YES or NO (eller i alla fall hälften då jag inte har någon riktig NO-kandidat):

  YES
  1. Polen: Underbar låt som jag inledningsvis inte tyckte höll upp mitt intresse under hela de tre minuterna men nu när det problemet är undansopat så älskar jag helheten och ser gärna Ochman som vinnare.

  2. Finland: Låten har växt till sig enormt och nu när bidraget presenterats på ett så tilltalande sätt så är det en självklar vinnarkandidat hos mig.

  3. Norge: Charmigt och proffsigt rakt igenom. Jag hade jublat om Norge vann.

  4. Sverige: Sverige skickar ett “hela-paketet”-bidrag. Självklart att jag hoppas på seger.

  5. Moldavien: Årets glädjepiller! (Jepp, även jag har en varierad musiksmak, med folkmusik, ballader, rock och “skämt-bidrag” bland årets favoriter.)

 9. Pato

  Jag grillade en biff steak o en vanlig helt rare. Den ska helst vara råare än rare. Helvete vad det smakar!

 10. Pato

  Helt råå biff, blodet ska vara såsen o sen med en bea o sedan lite korvar o sen ost med nötter o sen all alkohol ni kan tänka er har jag som snacks, haha.

  Jag hade gärna bjudit er alla men tyvärr befinner vi oss nog inte i samma land :))

 11. Schlagerpinglan

  @Pato, Det är inte mycket vi är överens om men på tilltuggs-fronten så får du i alla fall ett helt klart godkänt. 🙂

 12. oe

  Heja Nederländerna, Sverige och Azerbajdzjan 🙂

 13. Micke

  @oe, det mesta rätt men du stavade landet på A fel.

  Jag ska hjälpa dig. Heja Nederländerna, Sverige och Armenien 🙂

 14. Micke

  @Pinglan, jag är med dig på alla förutom Norge 🙂

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Chockerande 😉

 16. oe

  @Micke haha visst. Men Armenien har faktiskt klättrat upp som min fyra, baserat på semi-framträdandet 🙂

 17. Micke

  @oe, se där 🙂 Det hade varit så roligt om det kunde gå bra för ett så avskalat charmigt bidrag

 18. oe

  Rumänien, Finland, Moldavien, Italien och Frankrike är de fem som jag ogillar, ser helst att ingen av dem vinner (är väl bara Italien av dessa som har en realistisk chans)

 19. Micke

  @Pinglan, aj chockerade jag dig? Sorry det var inte meningen 🙂 Nej dåDet lär du ju veta vad jag tycker om den 🙂 Men vet du jag har inte lika extremt svårt för den längre. Ikväll är det 19 bidrag jag gillar, 2 som är ok och fyra jag tycker extremt illa om. Men till skillnad från Australien, Spanien och Italien snarast mitt ogillande ökat så är et tvärtom med Norge. Tycker DEFINITIVT inte om det men jag mår inte illa av det längre

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, man må tycka vad man vill om det (inledningsvis gillade jag det inte alls) men det är proffsigt utfört och väldigt genomtänkt. 😀

 21. Micke

  @Pinglan, absolut. Det är därför jag ändå tolererar det till viss del 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se