SlovenienSchlagerpinglan: I dag, lördagen den 25:e juni, är det Sloveniens nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom samtliga 27 tävlingsbidrag (+ 2020-bidraget), som ni hittar på min Slovenien-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Sloveniens ESC-bidrag:

“Round and round”, Tinkara Kovač (ESC 2014)

Schlagerpinglans topp-10 av Sloveniens samtliga ESC-bidrag:
1. (2.) (1.) Round and round“, Tinkara Kovač (ESC 2014 – 25:a i finalen)
2. (1.) (2.) Here For You“, Maraaya (ESC 2015 – 14:e i finalen)
3. (3.) (4.) Vrag Naj Vzame“, Rebeka Dremelj (EMA 2008) (ESC 2008 – 11:a i semi 1)
4. (5.) (10.) Nanana“, Karmen (ESC 2003 – 23:a)
5. (4.) (3.) Mr. Nobody“, Anžej Dežan (EMA 2006) (ESC 2006 – 16:e i semifinalen)
6. (6.) (6.) Verjamem“, Eva Boto (ESC 2012 – 17:e i semi 2)
7. (7.) (7.) No One“, Maja Keuc (ESC 2011 – 13:e i finalen)
8. (8.) (5.) Cvet Z Juga“, Alenka Gotar (ESC 2007 – 15:e i finalen)
9. (9.) (8.) Straight Into Love“, Hannah (ESC 2013 – 16:e i semi 1)
10. (10.) (9.) Tih Dezeven Dan“, 1X Band (ESC 1993 – 22:a)

Snabbfakta: Sloveniens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1993 – deltagit 27 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger


Se “Slovenien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Slovenien i Eurovision – Personlig topp-lista 2022”

 1. Micke

  1. “Sebi”, Zala Kralj & Gašper Šantl – 2019
  2. “Zbudi se”, Tanja Ribic – 1997

  3. “Cvet Z Juga“, Alenka Gotar – 2007
  4. “Round and round“, Tinkara Kovač – 2014

  5. “Here For You“, Maraaya – 2015
  6. “Verjamem“, Eva Boto – 2012
  7. “Amen”, Ana Soklič – 2021
  8. “Tih Dezeven Dan“, 1X Band – 1993
  9. “No one”, Maja Keuc – 2011
  10. “Nanana“, Karmen – 2013

  @Pinglan…riktigt impad av dig här. Du har ju sju rätt av tio. Well done 🙂 Synd bara att du missar de två i topp. Du är lite ursäktad om du enbart dömer efter liveversionerna. Båda är klart topp 10 ändå men studioversionerna är enormt mycket bättre och de lyssnar jag på.

 2. Adri

  Micke/Pinglan: Själv har jag nog aldrig varit mindre imponerad – och du faller dit du också Micke 🙂

  Nej men allvarligt nu. ”Nanana” är botten 5 – troligtvis botten 3 – i tävlingen någonsin. Det är så uselt på så många sätt. Tvättäkta ”trainwreck”. Jag hatar varje partikel av den låten, inklusive allt musikaliskt och det vedervärdiga framträdandet.

  Slovenerna verkar inte allt för stolta över den med tanke på att en kompis med slovenskt ursprung jag pluggade med 15 år senare, rätt och slätt bad om ursäkt för ”Nanana”.

  Men ok, bara för att ni ändå är så övervägande bra annars så antar jag att jag kan ge er en chans till! Det finns ju trots allt en liten chans att ni bara råkat skriva fel låttitel… och år 😉 One can hope!

  Gud. Man tror man ska ha en lugn söndag men får istället nån form av chock-påslag när två annars så vettiga människor på nåt sätt sätter ”Nanana” i positivt ljus. Jag tror jag behöver en stund att samla mig…

  Ok, nu så. Min lista då:

  1. 2007 – ”Cvet z juga” (Den är inte helt o-campy denna… men vafan… det är ju Eurovision 🙂 )

  2. 2001 – ”Energy” (Jaså? Denna fantastiska låt missar båda era topp 10 – men ”Nanana” fick plats? Ryser – av fel skäl. ”Energy” älskar jag. Framför allt det coola piano-breaket mitt i en elektro-sång).

  3. 2019 – ”Sebi” (Musikaliskt lugnande… för en person som har såååå otroligt högt varvtal i sin hjärna som jag – jag bara vet att jag har typ tre utmattningar i mig som bara väntar på att bryta ut – så betyder den hör typen av relax-låtar väldigt mycket. En andningspaus. Mycket behagligt).

  4. 2015 – ”Here for you” (Jag är otroligt intresserad av stil och mode och sånt. Dock nästan bara på mig själv. Jag dömer sällan andras stil, och än mindre tjejers stil – pga kan inte dammode ändå – men detta är ett av de fallen jag gör det. Jag hatar hennes kläder. Det är huvudanledningen till att jag inte kan kolla på framträdandet. Låten är grym dock! Och det är det viktiga!)

  5. 2014 – ”Round and round” (Väldigt hypnotiserande och cool låt. Med en ännu hypnotiserande flöjt. Bara så cool.)

  6. 2008 – ”Vrag naj vzame” (Denna refrängen är genialisk! Sånt jävla klister. Låtskrivarna kan va stolta över melodin i refrängen! Men framträdandet? Bland det fulaste jag sett.)

  7. 2018 – ”Hvala Ne” (En låt jag, och många andra, hade noll hopp till under säsongen. But she shut us up. Final blev det. Där blev det lågt men hon gjorde sin grej i alla fall. Detta är en låt med otroligt härligt uppbyggnande arbete, innan ett rätt menlöst dropp).

  8. 2011 – ”No one” (Jag smälter här, så orkar inte skriva så mycket mer. Jag är verkligen ingen sommarkille. Passeras 19 grader blir jag kinkig. Så jag säger såhär bara: plats 8-10 är bara bra låtar helt enkelt. Behövs inte mer ibland 🙂 ).

  9. 2005 – ”Stop”
  10. 2006 – ”Mr Nobody”

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, 1997-bidraget går jag efter live-versionen (och får ge den en chans i studioversion, kanske lyfter den där) men vad gäller “Sebi” så är den fortfarande lite för monoton för min smak. Roligt dock att se att du har många “bra” låtar på din lista. 😉

  @Adri, Även jag är lite förvånad över att se “Nanana” på Mickes lista då jag själv ser låten som något av ett guilty pleasure. Jag kan inte direkt peka på något där som jag skulle beskriva som “bra” men det svänger och jag blir glad av den, och det räcker för mig. 😀

 4. oe

  Sällan jag och Pinglan klickar i smak, men din topp två är riktigt bra 🙂

  Slovenien, detta kraftigt underskattade land med många pärlor, har dock tappat rejält de senaste tre åren. Hur kunde man välja bort “All in”… fortsätter jag tjata om.

  1. 2014 “Round and round”
  2. 2011 “No one”
  3. 2015 “Here for you”
  4. 2019 “Sebi”
  5. 2005/2006/2007 – kan inte välja
  Andra bra låtar är 2008, 2012 & 2018 – en stark topp 10 som jag inte orkar sortera ut just nu 🙂

 5. oe

  Tillägg: Hade Slovenien gjort rätt val i år, hade 2022 toppat min lista (just nu i alla fall)

 6. Schlagerpinglan

  @oe, Roligt att kunna överraska. 😀 Om jag har rätt i att “All in” var dittt val 2022 och den hade vunnit så hade vi haft ytterligare ett gemensamt topp-bidrag från Slovenien. Hur den kunde förlora till förmån för “Disko” är något jag fortfarande har svårt att förstå. Men, men… kanske kommer Luma tillbaka med en ännu starkare låt så att allt till slut blir till det bättre. 😀

 7. Micke

  Även jag tyckte “All in” var bäst i Sloveniens uttagning. Trodde dock aldrig på den. Kände att allt för många nog kommer att dra för stora likheter med “Sebi”. Inte för att det är ett plagiat men många ogillade nog likheterna och därför lägga den utanför röstningen

 8. Micke

  @Adri, ibland är det livet som spelar in.

  För att göra det kort. Under året 2003 kämpade jag med en tjej som mådde skit rent ut sagt. Tack och lov rättade det till sig för henne och ett minne jag har från allt var en låt som hon ofta spelade. Låten var Sloveniens bidrag som hon sa “alltid får mig på gott humör.” Detta sitter kvar hos mig. Tycker inte direkt om låten men jag blir alltid glad när jag hör den.

  Men jag förstår vad du menar Vissa låtar klarar man bara inte av. Så är det även med mig. Jag har 11 låtar genom åren som jag gett FET NOLLA i betyg. Har extremt svårt för dem men det är ändå inte de jag blir mest less på när jag hör. Finns två som inte riktigt är nere i FET NOLLA men nära som jag bara inte tål. Pratar om Irland 2009 och Spanien 2016. Inte riktigt lika dåliga som de elva men värre att stå ut med 🙂

 9. Adri

  Micke: Jag gissar du skrivit fel år på Irland. Irland 2009 är helt klart en av de bättre låtarna från Irland ju.

 10. Micke

  @Adri, självklart….helt fel. Fattar inte att jag hittade året 2009. Fanns ju knappt dåliga låtar då. Bästa året någonsin. Menade givetvis 2011 🙂

 11. oe

  “Say Yay” är väl inte så dålig? Förvisso är den rätt tjatig och intensiv, så visst kan jag förstå att man kan störa sig på den. Men jag är positivt inställd till den – i måttliga doser 😀

 12. oe

  Och jo, det var “All in” jag syftade på. Visst finns där likheter med “Sebi”, men “All in” är klassen bättre – framförallt är den mer melodisk.

 13. Mr A

  https://news.italy-24.com/music/519496/Blanco-terrible-accident-the-conditions-of-the-singer-%E2%80%A6.html

 14. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tråkigt att läsa, hoppas han tillfrisknar/läker snabbt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se