Cypern Schlagerpinglan: Jag föredrar helt klart tillförlitliga uppgifter direkt från TV-bolagen…. men då vi befinner oss i en extrem lågsäsong så har jag fått sänka ribban och nöja mig med obekräftade uppgifter. Följande kan mycket väl visa sig stämma, men jag poängterar att de inte kommer från landets TV-bolag.

Redan i september 2021 så ska chefen för Panik Records ha avslöjat att de, tillsammans med TV-bolaget CyBC, kommer att utse Cyperns artist i Eurovision Song Contest 2023 genom en talangshow och i maj 2022 så rapporterar OGAE Grekland att talangshowen i fråga är “All Together Now“, som BBC sände i två säsonger i Storbritannien och som sedan visats i 18 länder (enligt eurovoix.com), se nedan:

Uppdaterat 2022-07-20: Enligt eurovoix.com så är det möjligt att “All Together Now” kan vara ett alternativ för att utse Cyperns ESC 2024-artist medan ESC 2023-artisten i stället eventuellt kan bli internvaldtrailern för höstens show inte nämnde ESC. Läs mer här.

Uppdaterat 2022-07-29:CyBC och Panik Records sluter tvåårsavtal

Cyperns ESC 2023-uttagning (enligt OGAE Grekland):

Enligt OGAE Grekland så kommer Cypern att utse sin ESC 2023-artist genom talangshowen “All Together Now“.
Talangshowen hade premiär i Storbritannien 2018 där BBC i varje avsnitt lät ett antal artister sjunga inför “The 100“, en panel av musik-experter som bestod av allt från dragqueens till musiklärare till kändisar som Geri Halliwell (Spice Girls).
Den cypriotiska versionen verkar inkludera många tidigare ESC-artister. Många av Cyperns ESC-artister har varit just Panik Records-artister: Andromache (2022), Elena Tsagrinou (2021), Sandro (2020) och Eleni Foureira (2018).
Enligt OGAE Grekland så kommer “The 100” (som uppges blir The 50 i denna version) även att bestå utav Eurovision-stjärnor från Grekland och Eurofans från både Cypern och Grekland.
Showen förväntas att starta i mitten av oktober och sändas varje lördagkvällCyBC och ALPHA Greece.
Två sångare från varje show går vidare till semifinalerna och till slut väntas tio artister tävla i finalen som sänds i slutet av året.
Nikos Koklonis uppges vara akutell som värd för den cypriotiska showen.
(Källor: wiwibloggs.com och eurovoix.com)

“All Together Now”-vinnare som gick vidare till Eurovision Song Contest

HE GOT 100! Michael Rice knocks Tina Turner hit ‘Proud Mary’ out the park!
(06:02 – Feb 26, 2019 – BBC)
(Michael Rice vann första säsongen – kom 26:a i ESC 2019 med “Bigger Than Us“)

Cyperns senaste ESC-uttagningar, bidrag och resultat:

År Uttagning ESC-bidrag ESC-resultat
2023: Nationell uttagning
Internval
2022: Internval Ela“, Andromache 12:a i semi 1
2021: Internval El Diablo“, Elena Tsagrinou 16:e i finalen
2020: Internval Running“, Sandro inställd tävling
2019: Internval Replay“, Tamta 13:e i finalen
2018: Internval Fuego“, Eleni Foureira 2:a i finalen
2017: Internval Gravity“, Hovig 21:a i finalen
2016: Internval Alter Ego“, Minus One 21:a i finalen
2015: Eurovision Song Project One Thing I Should Have Done“,
John Karayiannis
22:a i finalen
2014: – – – – – – – – –
Se även:Cyperns samtliga ESC-bidrag

Schlagerpinglan: Ser man på resultatsammanställningen ovan så kan man bli lockad att tro att det var just finalmissen (den första sedan 2013) som fått TV-bolaget att vilja ruska om lite i sättet landet utser sina artister, men så är ju inte fallet. Redan innan de hittat sin ESC 2022-artist så rapporterades det om att det planerades för en talangshow inför 2023 så det är inget hastigt påkommit utan förhoppningsvis en väl genomtänkt plan som vi kommer att få ta del av när de väl känner sig redo att presentera den. 😀

Tills vidare så får vi nöja oss med andrahandsuppgifter, som mycket väl kan visa sig stämma, men även kan dyka upp i lite korrigerad version beroende på hur mycket som är klubbat och hur mycket som behöver att justeras för att kunna bli realitet.

Min spontana reaktion är tyvärr att detta inte låter som någon uttagning för mig men vem vet… när de justerat om den till en Eurovision-uttagning (eller presenterar en helt annan idé) så övertygas jag kanske? Jag kommer därför inte att ta ut någon besvikelse i förskott utan inväntar de officiella uppgifterna och hoppas på det bästa. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Cypern i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se