Storbritannien Schlagerpinglan: Även om vi sakta men säkert får reda på allt fler detaljer om Eurovision Song Contest 2023 så återstår det fortfarande en hel del frågor som väntar på svar. En av dem är vem eller vilka som kommer att få stå värd för tävlingen när den arrangeras i någon av de sju brittiska städerna nästa år.

Här nedan ser ni hur oddsen ser ut, enligt eurovisionworld.com:

Storbritanniens Eurovision-kommentator sedan 2009:
Graham Norton
Graham Norton (Grafik lånad från: BBC)

Odds: Vem blir programledare för ESC 2023? (22-08-13):

Kandidat Chans
1. Graham Norton 33%
2. Rylan Clark-Neal 23%
3. Scott Mills 7%
4. Emma Willis 4%
5. Ant & Dec 3%
6. Gael Monfils & Elina Svitolina 3%
7. Alex Scott 3%
8. Holly Willoughby 2%
9. Andriy Shevchenko 2%
10. Phillip Schofield 2%
11. Mel Giedroyc 2%
12. Gary Lineker 2%
13. Davina McCall 2%
14. Gabby Logan 2%
15. Tess Daly 1%
16. Danny Dyer 1%
16. Joel Dommett 1%
16. Jonathan Ross 1%
16. Kate Garraway 1%
16. Susannah Reid 1%
21. Bradley Walsh 1%
21. Claudia Winkelman 1%
21. Huw Edwards 1%
21. Ricky Gervais 1%
21. Sir Cliff Richard 1%
21. Stacy Solomon 1%
27. Paul Hollywood 1%
28. Lord Sugar <1%
28. Piers Morgan <1%
(Källa: eurovisionworld.com – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Om det var frågan om vilken annan show som helst så hade jag tyckt att det fanns ett flertal riktigt stora och intressanta namn i listan ovan. Men, men… nu är det Eurovision Song Contest det gäller och då Graham Norton är en av mina absoluta favoriter bland ESC-relaterade programledare så ser jag honom som det självklara valet. Helst ser jag gärna att han får leda de tre showerna helt själv men det är kanske att gapa över lite väl mycket. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Vem blir programledare för Eurovision Song Contest 2023?”

 1. Micke

  @Pinglan, kan absolut ta ditt val med Graham Norton. Det finns dock en sak som nästan är lika viktigt som en kunnig och bra programledare och det är att hon/han får leda showerna helt själv så som även du önskar. Är så fruktansvärt less på dessa shower med 2-4 programledare eller än värre. Det är så låg standard på deras prat så man nästan tar bort ljudet lika ofta där som man gör när vi hamnar i Green Room. Man hör ofta att många hånar ESC för musikens skull. Jag tror dock att showerna och inte minst programledarnas barnstadie är en än större anledning. Låt oss nu få EN programledare och ta bort Green Room.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… jag kan verkligen skriva under på det där. Just den där skämskudde-dialogen som brukar föras mellan programledare utan någon kemi sinsemellan är en av få saker med ESC jag aldrig riktigt vänjer mig vid. Andra saker kan jag ha lite lägre krav på och t.o.m. tycka är lite nostalgisk och charmigt men att se tre-fyra personer kämpa om strålkastarljuset i stället för att prioritera sitt uppdrag är något jag aldrig riktigt lärt mig uppskatta.

  Därför håller jag tummarna för att BBC gör ett bra val och inte fyller upp med extra programledare bara för sakens skull, vilket sällan är rätt anledning att göra något. Men, men… skulle det visa sig att de hittar två personer som fungerar suveränt ihop och det verkligen kan motiveras så är jag naturligtvis inte emot det, allt handlar om slutresultatet, inte principen.

  Vad gäller green room så kan jag nog räkna in det inslaget som ett av de saker som jag vant mig vid. Det är inget jag personligen lyssnar på (det kryper i kroppen bara jag tänker på det), men det är som en naturlig paus i showen där jag kan lämna sändningen i några minuter och göra andra saker utan att känna att jag missar något. 😀

 3. Denis

  Green room är en integrerad del av programmet nu så det tas inte bort.
  Och för dom flesta så är programledare med dåliga skämt det man förknippar med ESC. Liksom ingen vill ha en allvarlig programledare med inga skämt.
  Det ska va lite cringe, pinsamt, obekvämt.

 4. Schlagerpinglan

  @Denis, Jag är helt med på att den perfekta programledaren inte ska vara gravallvarlig samt att green room är en del av ESC… men inte att det tvunget måste vara pinsamt och obekvämt för att vara ESC. Det finns ett mellanläge mellan skämskudde och snustorr faktaupprabblande och det är någonstans där jag hoppas att de ansvariga siktar. 😀

  Enligt min smak så hittade BBC den bästa programledarduon så här långt när de 2015 sände “Eurovision’s Greatest Hits”: Graham Norton och Petra Mede. Jag håller tummarna för att det blir något åt det hållet även denna gång. 😀

 5. Adri

  Jag gillar Mel Giedroyc. Ser gärna henne med Graham i så fall 🙂

 6. Denis

  Graham Norton är givet. Inte bara för att han kan ESC utan för att han också är komiker och kan det med komisk tajming.
  Sen ensam eller med andra vet jag inte. Kanske vill an ha en ukrainsk person som delar jobbet med Graham?
  Eller Katrina som vann 1997 för Storbritannien? Var rätt duktig när hon ledde första juileumsprogrammet i Köpenhamn..

 7. Adri

  Hoppas på Mel Giedroyc och Graham Norton.

  Ukraina har säkert mängder med goda programledare – på ukrainska. I Eurovision har engelskan (och usla manus för all del) gjort att de presterat riktigt undermåligt.

  Så jag hoppas de ukrainska momenten är andra än just programledare 🙂

 8. Micke

  @Adri, helt med dig om dina val. Vad tusan är det med dig. Du tänker ju så bra:-)

  Jag är helt på detta med en ensam programledare för att slippa det så sliskiga, oäkta som jag är såååååååå less på. Men kan de hitta några som verkligen har DET ihop (Som Mel och Graham) Då köper jag rakt av detta med två programledare.

  Fler än två köper jag aldrig under några som helst omständigheter

  Denis förslag med Katrina kan jag möjligen också tänka mig. Jag köper definitivt både henne och Graham som ensamma programledare men ihop??????? Har nada koll på hur de klickar ihop

 9. Adri

  Men är inte Katrina amerikan? No offense till henne, jag gillar henne – men det vore lite trist med en amerikan.

  Then again; Italien i år hade Mika – en britt-lebanes – så jag antar att det inte finns några röda linjer 🙂

  Programledarna är i 9/10 fall otroligt lättglömda ändå. Sällan ESC står och faller med programledarna 🙂

 10. Mr A

  Det lär ju bli 5 6 st olika programledare, kommer bli folk från Ukraina med.

 11. Denis

  Adri, Katrina är amerikan ja men har bott i London sedan typ 1980 talet. Så hon är nog minst lika mycket britt.
  Och dessutom är väl inte det problem? I Aten 2006 var ju en av programledarna amerikansk och helt okänd i Europa.
  Jag tycker amerikanska programledare tillför en lyxig proffsig nivå som inte finns i Europa

 12. Adri

  Denis: Problem och problem… nej det är väl inget problem. Men jag föredrar om vi slipper 🙂

  USA är ett fantastiskt land på många sätt. Jag har varit en del där själv och det är ett mirakel om man som jag är naturligt blyg, för där börjar ju riktiga samtal – ibland rätt djupa till och med – på bussen eller i tunnelbanan på ett kafé. Inga bittra människor med hörlurar i öronen som kollar snett på en.

  Och de är ju typ världens trevligaste folk också. Folk säger att britter är trevliga, men alltså… jag har nog aldrig blivit sämre behandlad än gångerna jag varit i UK. Men amerikaner är så jäkla trevliga. Artigheten kommer i modersmjölken 🙂

  Så jag tycker ju inte illa om USA. Men just deras… ”mediala” värld är så… oäkta. Allt är så ”glossy” och stort och högljutt. Stora leenden med snövita leenden, men döda blickar (lite som programledarna på Nyhetsmorgon).

  Men skulle det bli Katrina kommer jag inte böla, men jag hejar inte på henne 🙂

 13. Micke

  Amerikanerna är väl snarare de som personifierar det som inte är äkta. Typ program som Parlamentet och American funniest home videos mm.

  Min erfarenhet är snarare så här. Om jag exempelvis bara lugnt sätter mig på en parkbänk i låt säga Australien och USA händer ungefär samma sak men på olika nivå. På båda ställen kan det dyka upp någon och sätta sig på samma bänk och börja prata. Båda kanske rent av säger något som. “Kom gärna förbi och ta en fika. Jag bor på……….”

  Händer det och jag tar chansen och går dit händer dock olika ting. I Australien blir jag mottagen på ett otroligt sätt medan det i USA mer blir “Vad fan gör du här.” Det handlar som sagt om äkthet

  Detta är från verkliga världen i mitt liv. Har haft spelningar i båda länderna (mindre spelningar) och råkat ut för just detta flera gånger i båda länderna.

  Missförastå inte detta nu jag säger inte att amerikanare är skit. Finns asmånga bra där men tyvärr är detta land oäkthetens födelseplats. Typ Trump

  Men för att återgå till ESC så är jag på Denis linje. Katrina är brittisk för mig

 14. Denis

  Tycker amerikaner också är äkta. Även om dom ibland är aggressiva. Tycker européer och svenskar är lite passivt aggressiva..
  Även deras programledare är bättre än européerna i många fall. Just att dom ser det som ytterligare ett jobb till skillnad från här..

 15. Denis

  Fast nu har vi svävat ut för mycket:)

 16. Micke

  I rest my case 🙂 Har inget mer om detta att säga 🙂

  Det viktiga är……

  EN PROGRAMLEDARE (Eller två om de verkligen klickar ihop)

  ABSOLUT INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mer än två

  95% av mig säger TA BORT FIASKOT GREEN ROOM. En av de största anledningarna till att ESC-hatare hånar ESC. 5% är dock där Pinglan är. Det kan ju trots allt användas som paus. För något annat av värde finns det inte till. Det är så jädra skämmigt hela den grejen

 17. Dot

  Jag hade gärna sett Graham, James Acaster & Rupaul. Men det vän helt omöjligt

 18. Denis

  Micke fortfarande inte fattat grejen med greenroom ser jag:)
  Der ska va lite skämmigt med dåliga skämt och allt. Det är poängen. Det är ju trots allt camp underhållning:)
  Problemet är dom flesta länder varken har bra manusförfattare eller komiker som kan leverera på bra sätt. Dom flesta är ju just programledare. Man behöver Petra Mede för att det ska funka..

 19. Missce

  Kate Boye hade varit given, men är ju i himlen sen 4 år tillbaka.

  annars röstar jag på tidigare värdarna Jan Lemming eller Ulrika Jonsson!

 20. Micke

  @Denis……Dåliga skämt….årets underdrift 🙂 Det är dock inte det som är mitt största problem med detta. Jag älskar normalt dåliga skämt men inte när allt är så jädra konstruerat och oäkta som i Green Room. Detta och då programledare som är allt annat än programledare.

 21. Adri

  Jag förstår inte denna aversion mot green room. Det är inte som att jag gillar det heller, mer bara att jag ser det som ett moment som är svårt att känna något för alls.

  ESC pågår 10 timmar om året typ, varav green room SAMMANLAGT på tre sändningar får kanske… åtta minuter, där de i topp får prata lite om sina känslor.

  Jag tycker ESC funkar pretty bra så som det är nu 🙂 Jag menar, sändingarna är lite sega och så – men rösterna måste ju räknas 🙂

 22. Micke

  @Adri, som jag sagt omges jag av ESC-hatare. Eller framförallt MF-hatare. Jag lovar dig att minst 25% av allt hat och hån jag får över mig handlar om Green Room. Jag försöker alltid försvara ESC men när det gäller Green Room har de ytterligare en som håller med dem. Det handlar om att det är såå jädra, patetisk förskolenivå, typ amerikaniserat trams. Men jag kan som sagt se en fördel med Green Room och det är att man kan gå ifrån och ta en paus

 23. Denis

  Micke, varför bry sig om haters?
  ESC har alltid varit hånat, hatat och skrattat åt. Att ta bort green room kommer ju inte göra att det slutar. Bara låt dom skratta och låt oss fans njuta istället

 24. Micke

  @Denis, tro mig……jag bryr mig inte ett skit om dessa haters. Hade jag gjort det hade jag inte älskat ESC så som jag gör. Det jag ville med det jag skrev är att trycka på hur jädra hatat Green Room är. Väldigt många tror att allt hat mot ESC helt har med musiken att göra. Inget kan vara mer fel. Självklart är musiken en del men jädrar att även Green Room är det.

  Ärligt talat har jag aldrig någonsin hört någon säga något gott om Green Room. Det är därför jag ylar LÄGG NED GREEN ROOM. Det är något helt annat än att yla LÄGG NED ESC ELLER MF. Vad gäller det sistnämnda finns jag tyvärr sen drygt 10 år tillbaka bland haters men jag skulle inte ens tänka tanken att yla LÄGG NED MF. Vad fan har jag för rätt att ens odla tanken när det fortfarande är så älskat? Nope bara för mig att kliva åt sidan och låta de som älskar det får njuta av det.

  Helt annan grej med Green Room. Hur älskat är det? Jag väntar fortfarande på att hitta någon som tycker om det. Kanske du Denis?

  Men som sagt Denis. Haters är de sista jag bryr mig om 🙂

 25. Adri

  Detta är kanske både off-topic och lite “old news” – men jag kollar på sändningen från Rockbhjörnen nu och Cornelia Jakobs står på scen och kör för glatta livet och jag fortsätter tänka på hur himla märkligt det känns att hon är en stjärna född ur Melodifestivalen. Hennes utstrålning och scen-persona är så… “o-Mello”.

  Så mycket råare än standard MF-artist som är polerade till tusen 🙂

  Tänka sig att tittarna ville skicka Anders Bagge. Ibland är juryn riktigt bra att ha minsann! 🙂

 26. Denis

  Adri, dessutom vann hon ju priset för årets låt. Roligt med tanke på att samma läsare ville sända Anders Bagge till Italien:)

 27. Adri

  Här är det: https://www.youtube.com/watch?v=lnmOCcE2s_Q

  Visst, i egenskap av tv-tittare kanske jag inte ÄLSKAR allsångs-momentet, men Rockbjörnen är ju främst ett live-evenemang för de på plats. Och hade jag stått där i publiken hade jag älskat även det 🙂

  Många MF-genombrott försvinner då de inte kan efterfölja med något folk önskar sig – Ace Wilder någon? och visst ska man ge folk lite tid, men jag har inte sett röken av Clara Klingenström sen MF-finalen 2021 tog slut – men jag hoppas Cornelia blir kvar 🙂

 28. Schlagerpinglan

  @Adri, Tackar för länken, väldigt uppskattat då jag missade sändningen. Håller med om allsångs-momentet men som sagt, man får ju ta det för vad det är. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se