ESC2023Precis som utlovat så presenterade i dag TV-bolaget BBC, via BBC Radio 2:s Breakfast Show, namnen på de städer som tagit sig vidare till den andra delen av värdstadvalet inför Eurovision Song Contest 2023 i Storbritannien.

I showen The Zoe Ball Breakfast Show avslöjades det att 20 städer (från samtliga fyra brittiska riksdelar) anmält sitt intresse men att sju av dem anses ha större kapacitet, erfarenhet och passion för uppdraget och därför nu får chansen att inkomma med fler detaljer om sina bud och övertyga BBC och EBU att just deras stad är det bästa valet.

Vilken stad som till slut får äran att stå värd för Eurovision Song Contest 2023 i Storbritannien avlöjas någon gång i höst.

ESC 2023
(Grafik lånad från Eurovision Twitter)

Städer som gått vidare till andra delen av ESC 2023-Värdstadsvalet

Birmingham, England (se Wikipedia och Wiwibloggs 10 Facts)
Glasgow, Skottland (se Wikipedia och Wiwibloggs 10 Facts)
Leeds, England (se Wikipedia och Wiwibloggs 10 Facts)
Liverpool, England (se Wikipedia och Wiwibloggs 10 Facts)
Manchester, England (se Wikipedia)
Newcastle, England (se Wikipedia och Wiwibloggs 10 Facts)
Sheffield, England (se Wikipedia och Wiwibloggs 10 Facts)
(Källor: BBC Radio 2 och eurovision.tv – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: BBC har tidigare avslöjat att flertalet av de föreslagna arenorna runt om i Storbritannien redan är upptagna i april/maj 2023 och att en del städer därför fått ge upp sina värdstadsdrömmar eller göra justeringar i sina bokningar. Det står även klart sedan nästan två månader tillbaka att Glasgow (den enda icke-engelska stad bland de sju utvalda) är den klara odds-favoriten och på den punkten har inget förändrats, se uppdaterade odds.

Om det endast är en formalitet för BBC / EBU att utse den skotska staden till värdstad eller om det finns faktorer som gör att en annan kandidat till slut får uppdraget återstår att se. 🙂

Se även: “Eurovision 2023: Så här går värdstadsvalet till” (22-08-05)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se