Andorra Schlagerpinglan: I dag, torsdagen den 8:e september, är det Andorras nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom landets samtliga 6 tävlingsbidrag, som ni hittar på min Andorra-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Andorras ESC-bidrag:

“Casanova”, Gisela (ESC 2008)

Schlagerpinglans topp-6 av Andorras samtliga ESC-bidrag:
1. (1.) (2) (1) (2) Casanova“, Gisela (ESC 2008 – 16:e i semi 1)
2. (3.) (3) (3) (3) Jugarem A Estimar-nos“, Marta Roure (ESC 2004 – 18:e i semifinalen)
3. (2.) (1) (2) (1) Salvem El Món“, Anonymous (ESC 2007 – 12:a i semifinalen)
4. (4.) (4) (4) (4) La Teva Decisió (Get A Life)“, Susanne Georgi (ESC 2009 – 15:e i semi 1)
5. (5.) (5) (5) (5) La Mirada Interior“, Marian van de Wal (ESC 2005 – 23:a i semifinalen)
6. (6.) (6) (6) (6) Sense Tu“, Jennifer (ESC 2006 – 23:a i semifinalen)

Snabbfakta: Andorras deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 2004 – deltagit 6 gånger – vunnit 0 gånger


Se “Andorra i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Andorra i Eurovision – Personlig topp-lista 2022”

 1. Adri

  Fortfarande skandalöst att Andorra 2004 inte ens kom nära final! Min andraplats det året, belönas med crap.

  2005 och 2009 gillar jag också, men inte live :/

 2. Micke

  Vad finns det egentligen att betygsätta hos de sex bidragen från Andorra? Fyra av de sex är mest en gäspning. En är astråkig. Jag ber om ursäkt Pinglan men bidraget jag inte ens klarar att bara gäspa till är din favvis “Casanova” från 2008.

  Så how about det sjätte då?

  Det bidraget är TOTALT ÖVERLÄGSET alla de övriga fem. Jag pratar om Anonymous från 2007. Tycker extremt mycket om det bidraget. När jag säger detta pratar jag givetvis inom esc-mallarna. Visst finns det starka novisvibbar i bidraget men för tusan. Hur många bidrag i ESC-historien har inte de vibbarna.

  Ett kul försök till rockbidrag som man blir glad av

  Mest förvånad över Adri?????? Har alltid trott att han gillade bidraget från 2007. Silly me

 3. oe

  1. 2006 (Sense Tu) (märklig scenshow men bra, mäktig låt)
  2. 2007
  3. 2009

 4. Adri

  Micke: Nei nei… den har jag absolut aldrig gillat. Otroligt barnslig låt (inte lika barnslig som 2008 dock), och väldigt falsk-sjungen. Och fel genre för mig. Just skate-punk är otroligt långt från min grej.

  Bland Andorras sex bidrag är 2007 på plats 5 för mig 🙂 Endast 2008 – sorry Pinglan – är värre.

 5. Micke

  @Adri fy fasen va vi är jävliga mot Pinglan nu du och jag. Hon kanske hivar ut oss nu 🙂

  Vad gäller 2007 är det nog den största överraskningen av allt från dig. Har alltid trott att du gillar den. Som sagt…För mig helt överlägset bästa av allt från Andorra. Tror faktiskt de flesta tycker bäst om den.

  Att det är novisstämpel på den kan väl knappast någon neka till men den är äkta i sin bit. Den känns inte som så mycket i ESC att grupp/artist tror att de är världsbäst när de egentligen bara är i sin linda. De spelar och har kul och försöker inte vara något de inte är. Ett härligt intro som får en glad 🙂

 6. Micke

  På tal om intro….Jag gjorde ett försök för ett tag sen men ingen hakade på. Gör ett andra försök 🙂 Funderar över vad ni har för favvis i ESC när det gäller intro.

  Min är nog känd men jag tar den igen iaf 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=CseWa_d43ck&list=RDMM&start_radio=1&rv=VmiV8bbNjQo

 7. Adri

  Micke: Svår fråga, när man inte lagt så himla mycket tankekraft på det. Men ett intro jag älskar – på en låt jag också älskar – är ju introt till den norska låten 1993 🙂

  “Alle mine tanker”, men det gäller ju då den långa studioversionen. Live blev allt lite väl nerklippt.

  https://www.youtube.com/watch?v=m2FWwW2UkeE

  Introt till denna låt är så fint, men lite märkligt. För det är väldigt sorgligt och ödesmättat, men jag kan inte heller få bort känslan att det låter lite som ett barnprogram. Den mixen är väldigt tilltalande.

 8. Micke

  @Adri…Now you´re talking 🙂

  När jag ställde min fråga första gången hade jag i bagaget en topp 10 med mig. Men när det inte kom någon respons här så hoppade att lägga ut den här. Men jag kan ju berätta för dig att Norge med intro 1993 lätt var med på min topp 10. Ett drömskt mysigt intro 🙂

 9. Engsla

  Micke, oj jag har aldrig ens tänkt tanken att lista favoritintron, så att du har en topp tio redo gör mig riktigt nyfiken 🙂

  Adris norska håller jag med om är väldigt fin (och jag gillar också din motivering till varför du gillar den 🙂 )

  Även om jag inte tagit mig tid till att lyssna igenom alla esc-låtar genom tiderna för att rangordna fina intron så måste jag ju nämna något, och då får det bli Ime anthropos ki ego från Cypern 1994 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag är ingen intro-människa utan jag är alltför otålig av mig och hoppar oftast över de första sekunderna av låtarna när jag lyssnar. 😀 Ett intro jag i alla fall kommer ihåg att jag gillar är Belgiens “What’s The Pressure” med Laura Tesoro från 2016. Svängigt, kort och väldigt bekant. 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=xDBjhAGaeWg

  Nu när du nämner det så håller jag dock med om att Lovebugs intro också är ett av de bättre, d.v.s. ett sådant jag aldrig hoppar över. 😀

 11. Adri

  Jag ska ärligt säga att Lovebugs-introt är absolut inte dåligt. Skitbra låt 🙂 Men just introt har jag liksom inte tänkt på särskilt mycket, mer än resten av låten 🙂

 12. HW

  @Micke Jag är rätt säker på att jag har fler favorit-intron jag glömt men två jag kom att tänka på är “Contigo hasta el final” från 2013 och “Viszlat nyar” från 2018. Väldigt olika genrer, men lika bra 🙂

 13. HW

  Från årets tävling tyckte jag “Með hækkandi sol” hade det bästa introt

 14. Micke

  Oj tack för era svar. Kul att läsa.

  @HW Måste ge mest kredit till dig som spikar två av mina topp 10. Ungern 2018 och det ofta bortglömda spanska bidraget från Spanien 2013. Underbar i studioversion med mäktigt intro. Tyvärr höll det inte väl på scen. Varför vet jag inte men ryktet sa att sångerskan var sjuk. Dock inget jag fått bekräftat så som Schweiz 2009 och Sverige 1988.

  @Pinglan, vi är inte riktigt på samma plats vad gäller musik märker jag 🙂 Jag väntar aldrig på vad som ska hända… jag vill att en låt ska byggas upp varför ett intro blir viktigt för mig. När jag kollar in bra intron blir det ofta intron med riktigt röj eller soft, drömskt. Söker ofta ytterkant om man säger så 🙂

  @Adri, lovebugs intro är ju bryggan till hela låten. Det är den låten sen lever vidare på. Den är och kommer troligen alltid att vara min favvis i ESC.

  @Engsla, jaså hon är kvar…kul 🙂 Kul att vi är tre som gillar Introt till Norges bidrag 1993. Ja någonstans har jag min topp 10 Intro. Just nu minns jag inte var men det är väl bara att leta 🙂

 15. Micke

  El sueño de Morfeo är ett band som gjort mycket bra musik. ESC-bidraget ser jag som bra men inte på min topp 10 med dem. Minns att jag när de tävlade i ESC fick för mig att ett bidrag med dem skulle passa Pinglan riktigt bra. Kommer faktiskt inte ihåg om jag tog upp det då. Om inte så gör jag det nu. Pratar om denna 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=owLvV9XSbaM

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se