AlbanienSchlagerpinglan: Efter att den första och andra kvällen av Festivali i Këngës 61 avgjorts på måndags- och tisdagskvällen så stod det klart att även om samtliga 16 etablerade artister var förkvalificerade till finalen så röstade juryn bort hälften av de 10 nya artisterna, se resultatet nedan.

Ett av de finalklara, nya artisterna:

Aroma jonë”, Vanesa Sono

“Festivali i Këngës 61” – Nya artister – Resultat Kväll 1 + 2:

Bidrag som juryn röstat vidare till final (i alfabetisk ordning)
Kozmosi i dashurisë”, Erma Mici
Ajër”, Gent Hoxha
Gjysma e zemrës sime”, Melodajna Mancaku
Në çdo hap”, Urban Band
Aroma jonë”, Vanesa Sono
Bidrag som röstats ut av juryn (i alfabetisk ordning)
Malli”, Anduel Kovaçi
Sonte dua të jem me ty”, Arsi Bako
Jetën ta fal”, Luna Causholli
Fobia”, Permit of Stay
Para teje”, Sara Kapo
(Källor: Eurovision Albania Instagram och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Då blev finalstartfältet lite mindre i alla fall och det är ärligt talat inget jag klagar på, speciellt inte då jag tycker att juryn gjort riktigt bra val överlag. Det enda jag hade ändrat på om jag själv fick bestämma är att jag låtit Sara Kapo gå vidare till final i stället för Erma Mici, men det blir nog bra så här med. 😀

Finalen får vi dock vänta på tills torsdag kväll för onsdagskvällen går i nostalgins tecken då det är dags för FiK- och gästartister att tolka några klassiska “Festivali i Këngës”-låtar. Jag är inte helt säker på att jag kommer att se showen men återkommer senare i kväll med Kväll 3-info samt min personliga topp-tio-lista efter att jag nu lyssnat in mig lite mer på de 26 albanska bidragen. På återseende. 😀

Etablerade artister som är förkvalificerade till finalen:
Atomike”, 2Farm
Melodi”, Alban & Lore
Duje”, Albina dhe familja Kelmendi
Evita”, Elsa Lila
Burrë”, Enxhi Nasufi
Ma kthe”, Evi Reçi
Një gotë”, Fabian Basha
Stop”, Fifi
Në pritje”, Franc Koruni
Dje”, Gjergj Kaçinari
Nëse ke besim”, Lynx
Duaj”, Manjola Nallbani
Emri yt mirësi”, Petrit Çarkaxhiu
N’Eden”, Rezarta Smaja
Motit”, Rovena Dilo
Vështirë”, Sergio Hajdini

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Albanien i ESC 2023“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2023-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Festivali i Këngës 61: 5 av 10 nya artister till final”

  1. Micke

    @Pinglan… Ok då är alla mina sex i final då. Känns ju bra 🙂 Just nu är min favvis den du har på den här länken. Den känns mest äkta och genomarbetad. Eftersom du har den där skulle jag tro att du håller med till åtminstone viss del 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Mmm… mer än till viss del. 🙂 Mina favorit av de nya artisterna och en av mina favoriter om man ser till samtliga 26. 🙂

  3. Johanna

    “Evita” är min överlägsna favorit. Skulle även vara nöjd med “Duje” som vinnare. Bara inte den där Fifi elker Manjola vinner är jag dock nöjd (är trots allt endast tittarröster som avgör i finalen i år så de kan mycket väl vinna)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se