IrlandSchlagerpinglan: I kväll, fredagen den 3:e februari, är det dags för Irland att utse sin representant i Eurovision Song Contest 2023 genom finalen av Eurosong 2023 som kommer att sändas i en Eurovision-special av “The Late Late Show” med start kl. 22:35 CET.

Då jag ännu inte presenterat någon personlig topp-6-lista av de irländska bidragen så tänkte jag passa på att göra det nu, se nedan. 😀

Ett av de tävlande bidragen i Irlands ESC 2023-uttagning:

Too Good for Your Love“, Adgy

Schlagerpinglans irländska ESC 2023-topp-6, 23-02-03:
1. Too Good for Your Love“, Adgy
2. Wild“, Leila Jane
3. Midnight Summer Night“, Connolly
4. We Are One“, Wild Youth
5. Down in the Rain“, K Muni & ND
6. Hawaii“, Public Image Limited

Schlagerpinglan: När jag gjorde den obligatoriska snabb-genomlyssningen av det irländska finalstartfältet så var jag faktiskt lite besviken över att endast hitta ett bidrag som över huvud taget intresserade mig (och även hade farhågen att låten eventuellt inte skulle hålla i längden).

Så här några timmar innan finalen ska avgöras så kan jag konstatera att jag inte hade behövt vara orolig. Visserligen har inga av de övriga bidragen vuxit till sig (några är mindre bra, andra hyfsade men jag kan inte säga att jag gillar någon av dem) men då “Too Good for Your Love” numera är en av mina absoluta ESC 2023-favoriter så här långt så spelar det absolut ingen roll. 🙂

Allt som behövs är ju EN bra låt och kan Adgy göra bidraget rättvisa live så borde det vara ett enkelt val för Irland i kväll. 😀

Jag kan redan nu svara på den uppenbara frågan: Nej, jag tror inte att Irland kommer att “välja rätt”, men jag håller tummarna. Ibland sker mirakel. 🙂

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Irland i ESC 2023“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2023-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Irland 2023: Schlagerpinglans topp-6 (23-02-03)”

 1. Micke

  1. “Midnight Summer Night“, Connolly
  2. “We Are One“, Wild Youth
  3. “Wild“, Leila Jane
  4. “Hawaii“, Public Image Limited

  5. “Down in the Rain“, K Muni & ND
  ——————————–
  ——————————–
  ——————————–
  6. “Too Good for Your Love“, Adgy

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta… men vi är i alla fall överens om att “Too Good for Your Love“ är i en klass för sig. 😀

 3. Adri

  1. ”Midnight summer night” (Egen liga. Vad ska liksom annars vinna?)

  2. ”Wild” (Litar inte på artisten dock)

  3. ”We are one” (Gissar detta vinner. Irland är ju ett land utan edge. ”We are one” är en låt utan edge.)

  4. ”Too good for your love” (Kul med lite irländska iaf, låten är lite basic?)

  5. ”Down in the rain” (Kul när den pågår, men glöms otroligt snabbt igen)

  6. ”Hawaii” (Men lägg ner… omedelbart)

 4. Mikaela

  1. Too good for your love 7/10
  2. Wild 6/10
  3. Midnight 6/10
  4. We are one 6/10
  5. Hawaii 2/10
  6. Down in the rain 2/10

  Adgys låt tillhör en genre som jag inte gillar. Men.. något hände. Den där tronföljden i refrängen och den där tydliga rytmen, de tilltalar mig. Sen kan jag inte se hur detta skulle bli spännande att titta på, och tror inte låten skulle komma nånvart i Esc.

 5. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Tyvärr så skriver du vad jag själv tänker men inte vill medge. “Too Good for Your Love” må vara en storfavorit när det gäller vilka låtar jag lyssnar på… men jag kan inte riktigt förstå hur det skulle kunna bli en bra scenshow eller hur det skulle kunna nå framgångar i ESC. Men, men… det finns folk som jobbar med sådana här saker professionellt så jag hoppas att någon har hittat svaren. 😀

 6. Johanna

  MIn lista här:

  1. Wild Youth
  2. Connolly
  3. K muni and ND
  4. Leila Jane

  5. Hawaii

  6. Adgy

  Så hoppas ingen i min botten två vinner. De andra kan jag hantera!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se