SpanienSchlagerpinglan: I morgon kväll, lördagen den 4:e februari, kommer Spanien att utse sin representant i Eurovision Song Contest 2023 genom finalen av “Benidorm Fest 2023“.

Åtta bidrag har tagit sig vidare till lördagsfinalen från veckans två semifinaler (se resultaten här: semi 1semi 2). Här nedan ser ni länkarna till live-framträdandena av “Benidorm Fest 2023”-finalbidragen (rangordnade som min personliga topp-åtta-lista):

Ett av de tävlande bidragen i Spanien ESC 2023-uttagning:

Quiero arder”, Agoney

Schlagerpinglans “Benidorm Fest 2023”-final-topp-8, 23-02-03:
1. Quiero arder”, Agoney
2. Arcadia”, Megara
3. Inviernos en Marte”, José Otero
4. Nochentera”, Vicco
5. Eaea”, Blanca Paloma
6. Mi familia”, Fusa Nocta
7. Quiero y duelo”, Karmento
8. Yo quisiera”, Alice Wonder

Schlagerpinglan: Till skillnad från den irländska uttagningen, där jag endast hittade en vinnarkandidat, så tyckte jag faktiskt att det fanns ett flertal lovande bidrag i den spanska “Benidorm Fest 2023”. Men, men… här är vi nu, två semifinaler senare, och det återstår även här, enligt min personliga smak, endast en vinnarkandidat. 😀

Om de röstande och jag har samma åsikt om vem denna “självklara vinnare” är återstår att se men jag håller som vanligt tummarna för att det ska gå så bra som möjligt för min egna favorit (i det här fallet “Quiero arder” med Agoney). I morgon kväll vet vi hur det gick. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Spanien i ESC 2023“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2023-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Spanien 2023: Lyssna på “Benidorm Fest”-finalbidragen”

 1. Adri

  Ja, jag tjatar. Men det finns bara en låt som gör mig nöjd: ”Nochentera”.

  Sen godkänner jag ”Arcadia”

  Resten gör mig fantemej inte glad alls. Sen är det väl skalor i helvetet, men orkar inte redogöra för dem skalorna nu. Får se vad spanjorerna väljer.

  Ber till vem som än hör – låt det bli Vicco 🙂

 2. Mikaela

  Har inte följt Benidorm särskilt noga, men har förstått att min favorit Megara är chanslös och att det verkar stå mellan Agoney och Blanca. Om det stämmer föredrar jag Blanca, då numret är originellt och känns väldigt spanskt. Men ser mig inte sitta och digga till någon av storfavoriterna i bilen, nej.

 3. Johanna

  Nmän alltså trots att jag inte gillar Blanca särskilt mycket så måste hon ju ändå vinna för jag står inte ut med Agoney alltså. hejar dock fortfarande på Megara om jag får välja fritt!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se