Sverige Schlagerpinglan: Under gårdagen så genomfördes den första repetitionen med publik inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2023, den som utspelar sig i Sparbanken Lidköping Arena i Lidköping i kväll, lördagen den 18:e februari.

Med på plats fanns även Melodifestivalklubben som genomförde sin klassiska publikundersökning som ställde frågan “Vilken låt var din favorit ikväll?” till publiken. 692 personer, med stor spridning på åldersgrupper, svarade och svaren ser ni här nedan, tillsammans med de aktuella oddsen (från Unibet) för artisterna att ta sig till final.

Publik- och odds-favoriterna efter Deltävling 3-repetitionerna:
Marcus & Martinus Paul Rey
Marcus & Martinus & Paul Rey
(Foto: Janne Danielsson/SVT – Grafik lånad från Mellopedia)

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds (23-02-18)
1. “Air“, Marcus & Martinus (315 röster – 45,5%) 1. Marcus & Martinus (1,01)
2. “Royals“, Paul Rey (134 röster – 19,4%) 2. Paul Rey (2,00)
3. “Släpp alla sorger“, Nordman (74 röster – 10,7%) 3. Nordman (2,50)
4. “For the Show“, Melanie Wehbe (68 röster – 9,8%) 4. Melanie Wehbe (7,50)
5. “Låt hela stan se på“, Ida-Lova (41 röster – 5,9%) 5. Ida-Lova (8,50)
6. “Så kommer känslorna tillbaka“,
Casanovas
(40 röster – 5,7%) 6. Casanovas (10,00)
7. “Sober“, Laurell (20 röster – 2,9%) 7. Laurell (21,00)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Se även: “Melodifestivalen 2023: Lyssna på tredje veckans bidrag
Melodifestivalen 2023” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2023

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Melodifestivalen 2023: Tredje veckans publikundersökning/odds”

 1. Adri

  Ja, inget har förändrats för min del 🙂 Däremot är sista ordet inte sagt, utan det kan ju komma förändringar över tid – eller så snart som under kvällens sändning.

  Men i nuläget så är detta vad jag TROR:

  Final: Marcus & Matrinus (Theoz hade liknande dominans under förra veckans rep – men så var det ju hans hemma-arena också. M/M tog sig till toppen främst via sin låt faktiskt. Så det är nog oundvikligt 🙂 )

  Final: Paul Rey (Gillar honom så så starkt, men detta verkar so far vara hans sämsta MF-försök, så det är ju lite tråkigt om detta blir hans första DTF, men aja… han är så likeable, så can’t be mad 🙂 ).

  Semifinal: Nordman (SNÄLLA! Minst hit! Helst final! Älskar skiten! Nordman är… nämen guld. Tror de kan vinna hos de äldre, men tyvärr typ sist hos de yngre. Summa: semifinalist)

  Semifinal: Melanie Wehbe (Proffsig staging, bra sjunget, modern låt – som dock verkar lite i segaste laget.)

  ————————————–

  5: Laurell (Motsatt Nordman, vinna hos de yngre… och mig… och sen sist hos de äldre – såvida deras barnbarn inte utpressar dem eller nåt)

  6: Casanovas (Dansband är så läskigt. Kulturen kring det är så stor, men eftersom jag är stadsperson i Skåne så når kulturen aldrig mig. Så detta KAN liksom for all I know gå till final, men jag tror ändå att sexa är rimligt)

  7: IdaLova (Denna låten har fått ett förvånansvärt varmt mottagande i utlandet, ser jag, när jag kollar hela ESC-communityts reaktioner. Många vill se den vinna kvällens heat. Jag tror de blir REDIGT besvikna.)

  ————————————

  Sen vad jag DRÖMMER OM:

  Final: Nordman
  Final: Paul Rey
  Semifinal: Laurell
  Semifinal: M/M

  5: Melanie
  6: IdaLova
  7: Casanovas

  Men som sagt, jag gillar denna delfinal 🙂 Bara Casanovas är dåliga, för min del. Så jag kommer troligtvis (NO PROMISES THOUGH) inte ha allt för starka invändningar oavsett resultat – såvida Casanovas inte avancerar. Det värsta är annars om Nordman åker rakt av ut.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se