Frankrikes Eurovision-bidrag 2023

2023-02-19 (söndag)

Frankrike TV-bolaget France Télévisions har i dag, söndagen den 19:e februari kl. 21:05, presenterat det bidrag som den internvalda sångerskan La Zarra ska representera Frankrike med i Eurovision Song Contest 2023.

Här nedan kan ni lyssna på det franska ESC 2023-bidraget “Évidemment” så fort det släpps:

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Évidemment“, La Zarra officiell musikvideo

Schlagerpinglan: Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av det franska bidraget men det första intrycket var onekligen positivt. 😀

Just nu så är det ingen ny storfavorit men jag skulle inte bli förvånad om “Évidemmentväxer till sig med tiden. Jag gillade i alla fall La Zarra, både vad gäller röst och utstrålning, och håller tummarna för att det låter minst lika bra live. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Frankrikes Eurovision-bidrag 2023”

 1. Micke

  Rösten (9/10) MYCKET BRA

  Låten (7/10) Bra

  = (8/10) MER ÄN BRA

 2. Adri

  Jag älskade det där.

 3. Mikaela

  Gillade versen, men blev förvånad och besviken när disco-refrängen puttrade in, och kändes rätt sval. Förväntade mig något storartat, men detta var mer vika-tvätt-puttrigt (vilket inte är att förakta, men det vinner inte ESC). Det blir 5/10 vid första lyssningen.

 4. Engsla

  Artisten är ju onekligen duglig, och låten är inte dålig (den hör till de bättre så här långt) men någon ögonblicklig förälskelse handlar det inte om från min sida. Men jag hoppas att den växer till sig med fler lyssningar 🙂

 5. Micke

  @Mikaela. exakt så kände jag. Föll totalt för första minuten. Sen kom discostuket och allt rasade. Har dock lyssnat ett par gånger nu och helheten blir allt starkare. Fyra länder har gjort mig riktigt nöjd. Lettland, Estland (än mer om Ollie hade vunnit) Spanien och frankrike

 6. Micke

  @Pinglan, trust me…………..Det kommer att låta bra live. Tjejen har rösten och hela paketet

 7. Micke

  Oj…så den växer

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Det låter ju betryggande, då kan det trots allt bli riktigt bra. 😀

 9. Mr A

  Låten skulle börja på minut 2 och sen fortsätta till minut 4 men en av de bättre i år absolut.

 10. Johanna

  Nej men nu jäklar får jag vinnar-feeling! Det är så skönt när ett land som kanske inte alltid har varit så bra på Eurovision men blivit betydligt bättre de senaste åren (om vi räknar bort förra året) kommer in och visar vart skåpet ska stå och NU, NU jäklar har de en låt som kan vinna alltihop.

  Bästa jag hört i år och den här vågar jag tippa kommer som absolut sämst femma.

  Nu börjar ESC för mig, alla andra (inklusive Marco Mengoni) får buga sig för drottningen!

  La France, 12 points!

 11. K2

  Första intrycket riktigt bra! Härlig röst och kommer säkert att växa. Om man jämför med andra mer eller mindre bra och dåliga bidrag så är det här klass.

 12. Micke

  Johanna, vi brukar ju klicka i smak. Är du som jag o älskar framförallt första minuten? Men jag gillar precis allt. Framförallt hon o rösten

 13. Johanna

  @Micke Jag gillar tempoväxlingen och är inte hundra på att jag hade gillat den lika mycket utan den faktiskt dock är första minuten defintivt bäst i låtenv men likt andra låtar med tempoväxlingar (Crisalide från 2013 är ett lysande exempel) så är det lite växlingen som upprätthåller intresset i tre minuter

 14. Adri

  Johanna: I’m with you här. Det här gav mig faktiskt vinnar-vibes. Vi får såklart se hur länge det håller i sig, men det är iaf ingen låt i en uttagning som ger mig vinnarvibes hittills, och ingen av de andra 16 valda. Så det är väl isf nåt annat internval. Men i nuläget är det Frankrike som har kronan gissar jag.

  Jag fortsätter älska låten. Lyssnat på den kanske 12-15 gånger nu under natten medan jag försökt att inte sova p.g.a en jobb-deadline jag absolut glömt bort.

 15. Micke

  Alltså första minuten i franska bidrag………….SÅ JÄDRA MÄKTIGT

  Skönt att även det övriga är bra

 16. Denis

  Med tanke på hur dom beskrev henne väntade jag mig kanske mer än denna mix av Barbara Pravi och Kylie Minogue..
  Men i ett svagt år så är detta än så länge ett av dom bästa bidragen. Juryn kommer älska detta men vet inte om tittarna gör det. Känns som en typisk jury låt..

 17. Jonas

  Låten växer verkligen efter några lyssningar. Klar favorit hittils. Blev lite nyfiken och kollade några live framträdanden med henne. Och La Zarra kan verkligen sjunga! Tro det kommer att gå mycket bra för Frankrike

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se