Australien TV-bolaget SBS presenterade i dag, tisdagen den 21:a februari kl. 19:30, den artist och det bidrag som internvalts till att få representera Australien i Eurovision Song Contest 2023.

Inledningsvis var det många som hoppades på att bidraget skulle utses genom den nationella uttagningen “Eurovision: Australia Decides” men i november 2022 avslöjade TV-bolaget sina planer för Liverpool och nu är de redo att presentera sitt val.

Här nedan kan ni lyssna på det australiska ESC 2023-bidraget så fort det släpps:

Uppdaterat:
TV-bolaget SBS:s internval visade sig vara “Promise” med gruppen Voyager som kom 2:a med låten “Dreamer” i förra årets nationella uttagning “Eurovision – Australia Decides”.

Lyssna på Australiens bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Promise”, Voyager officiell musikvideo

Schlagerpinglan: Eftersom jag hade Voyager som en av mina favoriter i förra årets “Eurovision – Australia Decides” så är jag så här inledningsvis väldigt positivt inställd till artistvalet. Däremot så återstår det att se om tävlingsbidraget kan växa till sig och bli lika uppskattat här som “Dreamer” var. Jag hoppas på det i alla fall. 😀

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Australien i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Australiens Eurovision-bidrag 2023”

 1. Johanna

  Det har läckt ut redan men jag väntar med att avslöja för er andra men enligt mig är det Australiens första bra bidrag i ESC. De brukar vara dötrista vanligtvis.

 2. Micke

  @Johanna, hoppas du har rätt. Australien har varit ett av de mest döende länderna i ESC. Förra året gick de till och med över gränsen från döende med kraftiga dödsryckningar till att totalt stendö. Undantaget var 2019 då det plötsligt hände något. De tog sig ur skyttegravarna till ett svävande tillstånd. Tyvärr dock bara tillfälligt

 3. Mikaela

  @Johanna Voyager?

 4. Micke

  @Johanna om det är det bidraget jag själv har hört så är det ett rockbidrag. Har jag rätt? 🙂

 5. Mikaela

  OT: Nu har även jag lyssnat på Felivers bidrag i sin helhet, och jag ger den 7/10! Känner raka motsatsen till Micke, dvs fick inga starka känslor efter 30 sek-snutten, men hela bidraget gillar jag! Stark tvåa efter Jann 🙂

 6. Micke

  @Mikaela förstå mig rätt. Jag gillar också låten som helhet.

  Men varför förstöra det som jag tyckte var bästa delen när jag hörde snutten. Pratar om 2.26-2.40. Väl sen i helheten har de sabbat denna del med att flytet blir stötrock, vilket jag inte gillar. Pratar om 0.32-0.46 och 1.41-1.55. Kan tyckas löjligt men aldrig bra när bästa biten dras ner.

 7. Mikaela

  @Micke Det är ju samma parti som återkommer i alla tidsangivelser? Dvs den bästa biten enligt mig!

 8. Mikaela

  Aha, nu förstår jag hur du menar. Men jag tycker det bryter av bra och gör låten intressant, från en initialt ganska blek vers.

 9. Micke

  @Mikaela, yepp men i sista delen, den vi hörde i snutten, är den det bästa medan don´t you worry now, don´t you worry now blir en liten tom detalj som följer medan don´t you worry stuket i de andra delarna tyvärr blir det bästa.

  Ändå helt ok men synd de missade den grejen för att lyfta än mer

 10. Adri

  Jag har haft en skitdag tbh. Jobbet hade köpt varsin semla till alla, och eftersom jag inte hade mage nog att tacka nej när nån egentligen har en god tanke så åt jag hela… och jag hatar ju semlor. Så det var en plågsam upplevelse jag tog mig igenom – bara för att inte verka otacksam. Sen missade jag mitt tåg – och mitt anslutande tåg. Så jag kom hem avsevärt senare än jag behövt.

  Varför berättar jag då detta? Jo för att jag snubblade över Australiens låt precis på Twitter… och tänkte “ah detta kanske kan muntra upp mig”.

  Well jag hade fel, min dag är t.o.m sämre nu. Vad i hela friden sysslar ni med, SBS? Så otroligt besviken.

  (Den som lade ut på Twitter KAN såklart ha fel, men den har inte haft fel om en enda sak hittills i säsongen, när den gått ut med artister/låtar i förväg. Så jag garderar mig med det, men jag känner mig ganska säker på att det är den låten).

 11. Micke

  Åhå åhå…Åhå åhå…Åhå åhå…Åhå åhå…

  Låter som ett dåligt träningspass och exakt så låter även denna låt. Australia shame on you

 12. Adri

  Tusan. Det var rätt låt jag hade hört. Hoppades att twitter-användaren skulle ha sitt första fel.

  Jaja, detta var ju absolut fruktansvärt iaf. Det kändes tbh nästan lite pinsamt att kolla på. Jag är otroligt oimponerad. Usch…

 13. Micke

  1. “Aijā“, Sudden Lights – LETTLAND (9/10) MYCKET BRA
  2. “Évidemment“, La Zarra – FRANKRIKE – (9/10)

  3. “Bridges“, Alika – ESTLAND – (8/10) MER ÄN BRA
  4. “Eaea”, Blanca Paloma – SPANIEN – (8/10)

  5. “Stay“, Monika Linkytė – LITAUEN – (7/10) BRA
  6. “Carpe diem”, Joker Out – SLOVENIEN – (7/10)
  7. “Due vite“, Marco Mengoni – ITALIEN – (7/10)

  8. “My sister’s crown“, Vesna – TJECKIEN – (6/10) MER ÄN GODKÄND
  9. “Queen of Kings”, Alessandra – NORGE – (6/10)
  10. “We Are One“, Wild Youth – IRLAND – (6/10)

  11. “Duje“, Albina & Famija Kelmendi – ALBANIEN – (5/10) GODKÄND

  12. “D.G.T. “, Theodor Andrei – RUMÄNIEN – (4/10) INTE FULLT GODKÄND

  13. “Promise”, Voyager – AUSTRALIEN – (2/10) MER ÄN DÅLIG

  14. “Heart of Steel”, TVORCHI – UKRAINA – (1/10) MYCKET DÅLIG
  15. “Mama ŠČ!“, Let 3 – KROATIEN – (1/10)
  16. “Dance (Our Own Party)“, The Busker – MALTA – (1/10)
  17. “Because of You“, Gustaph – BELGIEN – (1/10)

  18. “Breaking My Heart“, Reiley – DANMARK – (0/10) EXTREMT DÅLIG

 14. Adri

  Av alla alumner Australien hade från sina nationella uttagningar väljer dem alltså Voyager? Det finns verkligen ingen ursäkt att inte välja Jaguar Jonze.

  Hon har DOMINERAT båda de nationella uttagningar hon deltagit i, och räckte upp handen allra först när SBS gick ut med att de skulle internvälja.

  Gud… hon borde gått till San Marino istället. De är alltid tacksamma. Australien förtjänar inte henne.

 15. Mr A

  Personligen älskar jag semlor men varför tvinga i sig saker man inte gillar? Där tackar jag bestämt Nej iaf.

  Australien? Rock är inte min grej men hört bättre, hört sämre….. San Marino Auditions jag tittar åt ditt håll…..

 16. Adri

  Uppdaterad topp:

  1. Frankrike
  2. Norge
  3. Lettland
  4. Estland
  5. Slovenien
  6. Litauen

  7. Ukraina
  8. Albanien
  9. Malta
  10. Danmark
  11. Italien

  12. Spanien
  13. Irland
  14. Kroatien

  15. AUSTRALIEN (NY! Redan skrivit mina känslor dock…)

  16. Tjeckien
  17. Rumänien
  18. Belgien

 17. Mikaela

  Känns som en mer urvattnad version av Dreamer (som jag gillade skarpt). Helt okej, men saknar trycket och den lättfastnade melodin som Dreamer hade. De poppiga oh-oh-en känns malplacé. 5/10

 18. Johanna

  Hahaha! Enda gången jag gillar Australien i ESC så ska givetvis alla andra tycka tvärtom! Den är inte på min topp 10 men den är ju klart bättre än t.ex Belgien, Rumänien och Kroatien iaf! Och den är åtminstone intressant i jämförelse med allt annat de skickat!

 19. Micke

  @Johanna, se där. Tror aldrig vi varit så långt ifrån varandra 🙂 Tycker allt förutom 2019 är skit som Australien skickat. De har skickat sämre än detta men för mig känns de som de inte ens tagit detta på allvar i år. Som Irland ungefär år efter år efter år

 20. Adri

  Vissa fans är ju emot Australiens deltagande överhuvudtaget. Det tycker jag är så utbota töntigt, så missta inte det jag säger nu som att jag är emot Australien i Eurovision men… de borde verkligen ha stannat vid sitt one-off besök 2015.

  För deras debut var så jävla bra! Sen dess har det inte varit bra, och även om låten har varit det så har det inte blivit bra live (kollar på er 2018 och 2021).

  2019 var fine, antar jag. Men Australien har ännu faktiskt ALDRIG kommit nära sin debut-nivå.

  De har kontrakt till 2023, men jag hoppas det förnyas – för Jaguar Jonze SKA till Eurovision!!! Om det så tar 15 år!

 21. Denis

  Lite för Middle of the road för mig. Ville ha mer attityd och rock..
  Men dom är bra live och kommer säkert göra ett bra framträdande. Tillräckligt safe för att kvala tror jag

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se