Nederländerna Den 1:e november 2022 bekräftade TV-bolaget Avrotros att de internvalt Mia Nicolai & Dion Cooper till att få representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2023.

I dag, den 1:a mars, var det premiär för tävlingsbidraget “Burning Daylight” i form av den officiella musikvideon, se nedan.

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Burning Daylight”, Mia Nicolai & Dion Cooper officiell musikvideo
(Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield, Loek van der Grinten, Mia Nicolai)

Schlagerpinglan: Då jag, till skillnad från många andra här på bloggen, inte hade alltför höga förhoppningar på bidraget så måste jag medge att jag är positivt överraskad. Det är inte någon ögonblicklig förälskelse men det känns som att det finns något här som eventuellt kan växa till sig med tiden.

Det ska m.a.o. bli intressant att se hur detta bidrag utvecklar sig samt hur det presenteras på ESC-scenen, vilket jag tror kommer att ha en avgörande effekt på slutresultatet. Lycka till i Liverpool Mia Nicolai & Dion Cooper och Avrotros. 😀

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2023” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Nederländernas Eurovision-bidrag 2023”

 1. Micke

  Lägger väl över det här istället då 🙂

  “Positiv känsla vid första lyssningen av Nederländernas bidrag. I synnerhet när det gäller sista biten. Men den kräver fler lyssningar”

 2. Adri

  Jag är lite osäker, som sagt. Jag har personligen en bra känsla, för det var en ganska bra låt. Bara ganska dock. Men jag tror verkligen Nederländerna är i en riskzon för sin första eliminering på mycket länge. Vilket ju är trist, för detta är duktiga artister.

  Jag hade ju som sagt byggt upp att låten skulle vara mer mörk, murrig, suggestiv. Istället blev det lite “ballad 101”. Vilket inte är per defintion dåligt. Absolut inte. Men tristare än jag hade hoppats på, och väntat mig.

  Återkommer med var på listan den får finna sig.

 3. Mr A

  Påminner om Tennessee Tears, kompetent men tråkigt.

 4. Schlagerpinglan

  Som sagt, då jag tycker att låten kräver fler lyssningar, och det kommer ett nytt internval i morgon, så väntar jag tills dess med att presentera en ny topplista av utvalda bidrag. Så om någon känner sig redo att uppdatera sin topplista redan nu så behöver ni inte vänta på något inlägg utan kan göra det här. 😀 Själv hade jag nog placerat Nederländerna någonstans i mitten just för tillfället.

 5. Mikaela

  Lyssnade igen nu, och håller med Adri att den är lite trist. Connectar inte riktigt med duon heller, men det kanske är svårt att göra via en video. Hoppas saker faller på plats live.

 6. Mr A

  Vilken tid kommer Cypern?

 7. Schlagerpinglan

  @Mr A, Enligt eurovisionworld.com är det redan kl. 09:00 😀

 8. Zacke

  Jag tycker det är en väldigt fin och välskriven låt.
  Det känns som en låt, där fokuset i första hand har varit att skriva en bra låt och inte bara en låt som ska passa in i eurovision-mallen, vilket jag alltid uppskattar.
  Samtidigt hade jag hoppas på en ännu starkare melodi och att den satte sig bättre på första lyssningen.
  Den är absolut en växare, men jag tror också tyvärr, att det finns en risk att den kommer försvinna i mängden, så kommer hänga väldigt på hur den framförs live.

 9. Mr A

  @pinglan Aha bisarr tid igen.

 10. Schlagerpinglan

  @Mr A, Precis 😀

 11. Denis

  LOL, allt tjat om att Loreen har en generisk låt och bara tar sig vidare på grund av namn när Nederländerna skickar en riktigt generisk låt som bara valdes ut för att en Eurovision vinnare står bakom den:)
  Tror verkligen inte den hade valts ut annars! Den är inte dålig men inte heller sticker den ut på något sätt. En dussin låt, finns tusen sådana här låtar överallt. Och med bara tittare som röstar i semifinalen tror jag den måste kämpa, så länge dom inte har ett framträdande som sticker ut

 12. Johanna

  Inte lika bra som några av Nederländernas andra bidrag de senaste åren. Kommer garanterat växa till sig men är ändå ljusår bättre än typ 14-15 av de andra låtarna såhär långt i år!

 13. Micke

  Har lyssnat ett gäng gånger nu och den växer.

  Min topp hittills

  1. “Aijā“, Sudden Lights – LETTLAND (9/10) MYCKET BRA
  2. “Évidemment“, La Zarra – FRANKRIKE – (9/10)

  3. “Bridges“, Alika – ESTLAND – (8/10) MER ÄN BRA
  4. “Eaea”, Blanca Paloma – SPANIEN – (8/10)
  5. “Burning Daylight”, Mia Nicolai & Dion Cooper – NEDERLÄNDERNA – (8/10)

 14. K2

  Ja kanske men tycker som dom flesta att den kanske kan växa till sig Gillade rösterna men låten är ganska ordinär men snygg. Bara lyssnat en gång.

 15. Engsla

  Första lyssningen, och första biten, när han sjunger, tänkte jag att det här var precis i min smak. Sedan blev det hennes parti, och hon sjöng lite mer animerat, och låten ändrade lite karaktär, vilket inte riktigt föll mig i smaken. Sedan blev det lite fint där mot slutet. Vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på, får sova på saken och se om fler genomlyssningar och lite sömn gör att det klarnar lite. Men helt ok låt 🙂

 16. Denis

  Sen förstår jag inte varför det är en duo? Låten kunde sjungits av en person, texten är inte riktigt en duo låt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se