Israels Eurovision-bidrag 2023

2023-03-08 (onsdag)

IsraelDen 11:e juli avslöjade TV-bolaget IPBC att de internvalt Noa Kirel att få representera Israel i Eurovision Song Contest 2023, vilket senare även bekräftades av Noa själv. I dag, den 8:e mars kl. 21:45 CET, släpps tävlingsbidraget “Unicorn“, se nedan:

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Unicorn”, Noa Kirel officiell musikvideo

Schlagerpinglan:Unicorn” har en del, enligt min smak, riktigt starka partier som jag föredragit om de tagit fasta på och centrerat låten kring (t.ex. “I won’t look back, I won’t look down….”) men i stället så blev det lite väl mycket av mindre intressanta delar (t.ex. “Phenomenal…” och danspartiet). Därför är jag i nuläget lite avvaktande… men kan mycket väl övertygas av ett starkt framträdande. Lycka till, Noa Kirel och IPBC. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Israel i ESC 2023” medan de övriga utvalda ESC 2023-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Relaterad information: Enligt eurovisionworld.com kommer Storbritanniens internvalda artist och bidrag att presenteras i morgon, torsdagen den 9:e mars kl. 09:30 CET via BBC Radio 2.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Israels Eurovision-bidrag 2023”

 1. Micke

  Det positiva med Israel 2023 är att det är helt omöjligt att det kan vara sämre än förra året. Det måste vara bättre. Allt annat är omöjligt

 2. Mikaela

  Välproducerat, och med en refräng som sätter sig. Det kommer finnas ett dansbreak som publiken säkert kommer att jubla åt. Helt okej, men kvinnlig radiodänga med sexig dans behöver något mer än detta för att komma högre än 5/10.

 3. Micke

  Nja, skapligt men inte mer. Ganska tråkig vers varvat med ganska bra refräng blir just det…..Godkänt

 4. Adri

  Denna låt blev tyvärr sämre medan den pågick. Vers och första refräng hade nåt för mig, sen blev det växlingar i tempo och mood, och nåt högljutt kaos till slut. Hmm… den behöver nog fler lyssningar så jag kanske kan försöka hitta någon form av struktur i den, för jag upplevde det hela som väldigt rörigt.

 5. Mikaela

  Adri – håller med om att den blev sämre efter en stund. Kom på mig själv att hoppas att den skulle vara slut snart, men då hade det visst bara gått 2 min!

 6. Adri

  Vid 02.03 i videon ovan – från och med då går låten bara utför tyvärr. Och jag pratar inte bara om det ganska “obnoxious” stycket med “you wanna see me dance? hahahah” utan när hon väl dansar så låter det som att det är till en helt annan låt, och då får man låttiteln skriken mot sig av en kör…

  Hmm – alltså enkelhet är ibland rätt bra faktiskt. Det må ha varit en standard poplåt innan dess, men det var iaf nåt man kunde följa 🙂 Men ah, jag tror ev att jag kommer tycka om det mer efter några lyssningar. Time will tell!

 7. Johanna

  Nej men här har vi nu rn traditionella “jag kan dansa men glömde att msn måste ha en bra låt ockdå” tjejen som finns med minst en varje år. Skillnaden här om nu liverösten är som i videon är att den här tjejen ändå har en bra röst. Men låten är dötråkig och dansbreaket är onödigt. Hon har sneglat lite väl mycket på Chanel från förra året och tänkt att det där verkar funka så vi kör en liknande låt

 8. Denis

  Någon tänkte ” vi hade tre låtar att välja på så vi tar alla”..
  Ett hopkok av tre olika låtar som inte alltid passar ihop. Blir mest rörigt. Men tycker ändå det är underhållande på något sätt…

 9. Micke

  Så jädra besviken att det inte blev Birdy och hennes Raincatcher som blir britternas ESC-bidrag 2023. Men nu får jag skaka av mig det och gederas bidrag en ärlig chans. Har inte ens lyssnat än själv men här är den

  https://www.youtube.com/watch?v=tJ21grjN6wU

 10. Micke

  Da-da-da-da-da-I
  Da-da-da-da-da-I (Woo-woo)
  Da-da-da-da-da-I
  Instead I wrote a song
  Da-da-da-da-da-I
  Da-da-da-da-da-I (Woo-woo)
  Da-da-da-da-da-I
  Instead I wrote a song

  ———————————————–

  Not my kind of music. Please phone Birdy and let her take over

 11. Adri

  Detta visar baksidan av en så stark rykteskarusell. För Mae får så jäkla mycket skit mot sig i sociala medier från människor som hellre ville se Rina, Freya eller Birdy där. Men vad ska Mae göra? Ska hon tacka nej till sitt livs chans för att BBC kanske, kanske, kanske kommer fråga nån av dem då? (Eller så går dem till nån helt annan). Det finns dessutom inget som säger att BBC inte approachade någon annan först.

  Jag ska inte ljuga. Jag blev lite besviken när jag insåg att det inte skulle bli Rina Samayawa. Så rykteskarusellen påverkade även mig.

  Men nu när Mae’s låt är släppt så får jag faktiskt ändå säga att… jag tycker faktiskt väldigt bra om den! 🙂

  Blir det silverplats igen? Nej. Men blir det sistaplats igen? Nej på det med.

  Det är högre standard än UKs snitt på sistone, och ändå en värdig uppföljare till ”Space Man”.

 12. Micke

  @Adri, vet du inte att människan är den dummaste jädra varelsen som finns på jorden? Jädrar så bra jorden hade varit bara inte människan hade varit på den…som en känd vetenskapsman en gång sa.

  Hat våld o skit, ryktespridning, o fan vet allt som vi människor sysslar med. Mae är ju inget undantag hon hamnar också i människans dårskap. Men hon ska bara skita i sånt o go for it. Synd bara att hon inte har en bättre låt. Jag är extremt besviken men inte på henne utan att det inte blev Birdy. Jag tänkte “Ska britterna äntligen visa att de rules även i ESC och inte köra den vanliga strömlinjeformade stigen utan mål de alltid kör i ESC.” Tyvärr fick jag ännu en klapp på käften från britterna. Detta är absolut inte dåligt men såååååååååå vanligt. Har vi inte hört den låten redan i minste 342 olika versioner.

  Nej, Lettland och Frankrike får kämpa vidare ensamma där i toppen. Tyvärr

 13. Micke

  Hmm! Nu lämnar jag bloggen ikväll för det är väl inga mer bidrag som släpps idag eller imorgon? Lördag är jag DEFINITIVT inte här när MF kör. Nån som vet?

 14. Adri

  Micke: Det är oklart när Armenien, Georgien, Azerbajdzjan och Grekland släpper sina låtar. De kan droppa när som helst vad det verkar. De har inga datum iaf. Greklands låt skulle ju släppts den 6 mars, men Grekland har ju nationell sorg, och jag vet inget om sorgetraditioner för att veta när de känner sig redo att släppa sin låt 🙂

 15. Mikaela

  Jag gillar det! Faller under samma kategori som Israel men gör det mycket bättre. Mer avslappnad låt, gunga-med-vänligt och coolare sångerska från vad videon visar. Bryggan är min favorit. 6/10

 16. Adri

  Har EBU börjat slappna av gällande omnämnanden av varumärken i sina låtar, tro? 🙂

  I Österrikes låt nämner de skivbolaget Universal vid namn, och i Storbritanniens låt nämns Benz rakt ut.

  Men för några år sedan – 2014 – fick inte Belarus sjunga ”Google Maps” i sin låt? Men 2016 fick Australien sjunga ”facetime” utan problem.

  I svenska MF fick ju en låt skrivas om dagen innan tävlingen för producenterna missat att Grey Goose Vodka nämndes i låttexten. Men jag tror SVT eventuellt är ännu striktare än EBU 🙂

  Men det är en genuin undran alltså? Har EBU börjat chilla gällande varumärken i sina låtar?

  Det gör mig glad isf 🙂 Jag vill såklart inte att ha en massa låtar med kommersiella budskap i tävlingen, men det är ju inte reklam att bara nämna ett företag, utan det måste väl ändå finnas nån form av säljande kontext då? (Som San Marinos första version av sin låt 2012 – det var ju bara en enda lång reklamjingel).

 17. Micke

  Ranking av Internvalen. Tror det är nio stycken:

  1. “Évidemment“, La Zarra – FRANKRIKE – (9/10) MYCKET BRA

  2. “Burning Daylight”, Mia Nicolai & Dion Cooper – NEDERLÄNDERNA – (8/10)

  3. “Who The Hell Is Edgar?”, Teya & Salena – ÖSTERRIKE – (7/10)

  4. “Watergun”, Remo Furrer – SCHWEIZ – (6/10) MER ÄN GODKÄND

  5. “Break A Broken Heart”, Andrew Lambrou – CYPERN – (5/10) GODKÄND
  6. “I wrote a song”, Mae Muller – STORBRITANNIEN – (5/10)
  7. “Unicorn”, Noa Kirel – ISRAEL – (5/10)

  8. “Promise”, Voyager – AUSTRALIEN – (2/10) MER ÄN DÅLIG

  9. “Blood & Glitter”, Lord Of The Lost – TYSKLAND – (0/10) EXTREMT DÅLIG

 18. Adri

  Tyskalnd var inte ett interval. Folk röstade fram det där.

 19. Micke

  @Adri, självklart. Hur dum får man bli? 🙂 Chocken har nog inte lagt sig efter Tysklands haveri. Men ska det inte vara nio Internval hittills? Vilket har jag missat i så fall?

 20. Adri

  Slovenien, är det du glömt 🙂

 21. Micke

  @Adri, thanks 🙂

  4. “Carpe diem”, Joker Out – SLOVENIEN – (7/10)

 22. Johanna

  Alltså Storbritanniens tjejdans-låt är oerhört mycket bättre än Israels i alla fall. Och inhet jäkla dansbreak!

 23. Mr A

  2 av 5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se