Sverige Schlagerpinglan: Efter en lång uttagning så är vi snart framme vid finalen av Melodifestivalen 2023, som avgörs i kväll den 11:e mars i Friends Arena i Stockholm. Inför finalen så genomfördes det en repetition inför publik och den röstande internationella juryn på fredagskvällen.

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 1022 personer, varav många barnfamiljer, deltog och det frågades efter vinnaren) samt de nya oddsen från Unibet (för att vinna finalen) och de var enligt följande:

Publik- och odds-favoriten efter Final-repetitionen:
Loreen Loreen
Loreen (Foto: Janne Danielsson/SVT och Alma Bengtsson/SVT – lånat från Mellopedia)

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds (Vinnare – 23-03-11)
1. “Tattoo“, Loreen (368 röster – 36,0%) 1. Loreen (1.02)
2. “Mer Av Dig“, THEOZ (168 röster – 16,4%) 2. Marcus & Martinus (14.00)
3. “Air“, Marcus & Martinus (93 röster – 9,1%) 3. Maria Sur (31.00)
4. “Six Feet Under“, Smash Into Pieces (90 röster – 8,8%) 3. Smash Into Pieces (31.00)
5. “On My Way“, Panetoz (60 röster – 5,9%) 5. Jon Henrik m.fl. (101.0)
6. “Where Did You Go“, Kiana (54 röster – 5,3%) 5. THEOZ (101.0)
7. “Släpp alla sorger“, Nordman (52 röster – 5,1%) 7. Panetoz (151.0)
8. “Where You Are (Sávežan)“, Jon Henrik Fjällgren,
Arc North, Adam Woods
(41 röster – 4,0%)
8. Kiana (201.0)
9. “Never Give Up“, Maria Sur (40 röster – 3,9%) 9. Nordman (351.0)
10. “Rhythm of My Show“, Tone Sekelius (32 röster – 3,1%) 10. Tone Sekelius (751.0)
11. “Royals“, Paul Rey (14 röster – 1,4%) 11. Mariette (1001.0)
12. “One Day“, Mariette (10 röster – 1,0%) 11. Paul Rey (1001.0)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Som synes av min personliga MF-topp-tio-lista, som jag lade ut i går, så kommer jag att hålla tummarna för att Smash Into Pieces med hjälp av något slags mirakel vinner finalen i kväll. 😀

Jag är dock införstådd med att i princip alla undersökningar och odds-sammanställningar, se ovan samt wiwibloggs.com och eurovisionworld.com, har den tidigare ESC-vinnaren Loreen som överlägsen favorit.

Om detta betyder att “Tattoo” är så omtyckt att bidraget kan ge Sverige ytterligare en ESC-vinst (se eurovisionworld.com för odds) så är jag helt med på att ge Loreen förtroendet ännu en gång, det är ju trots allt en tävling,… men jag kan likväl inte låta bli att hoppas på en rejäl skräll. 😀

Se även: “Melodifestivalen 2023” – “ESC-Veckoschema” – “Eurovision Song Contest 2023

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Melodifestivalen 2023: Publikundersökning och finalodds”

 1. Mikaela

  Det var fantastiskt att se Loreen vinna Eurovision 2012, särskilt eftersom det hade gått ganska dåligt för Sverige under lång tid.

  Men nu efter både Loreen och Måns ser jag hellre andra länder ta hem segern, så vill inte alls skicka en potentiell vinnare. Sen gillar jag inte Tattoo så mycket heller, – hade Sverige skickat Aija skulle jag hejat ändå.

  Håller alltså helt med dig, Pinglan, vad kul det vore med en skräll. Om det så blir Eva&Eva som dyker upp som wildcard och tar hem allt 😀

 2. Adri

  Men Måns vann för åtta år sen. Är det inte generöst nog att avvakta så länge? 😉

  Sen ska väl ändå de andra länderna höja sina standarder, snarare än Sverige sänka sina?

  Typ att jag faktiskt blev lite besviken över att se detta resultat för jag tänkte Loreen skulle få 45% iaf. Men ah, det är väl en massa barn kan jag tänka mig som tänker “Hehe vad kul med Panetoz” och dyl 🙂

  Inför Melodifestivalens final 2012 vann Loreen med “Euphoria” publikundersökningen också. Och även då med 36% – eller 36,8% om man ska vara specifik. Och marginalen till andraplatsen var mindre. Silverplaceringen då fick ca 33%.

  Så… det är kanske ganska betryggande siffror för “Tattoo” ändå! Med 12 deltagare, ist för 10, är det dessutom extra konkurrenter. Så allt som allt blev detta för-resultat väldigt likt 2012 – men ännu mer överlägset.

  Måtte det hända ikväll! Nästan så man vill hävda sabotage annars (om det är juryn som sinkar, men ah… vi får se, ska ju inte vara så drastiska 😉 ).

 3. Schlagerpinglan

  Jag håller med om att åtta år är mer än tillräckligt att vänta och ser gärna att Sverige vinner ESC 2023. 😀 Dock så tycker jag inte att “Tattoo“ är den bästa låten utan ser då inget fel i att Lettland eller något annat land som skickat bättre bidrag vinner.

 4. Mikaela

  Adri – tycker inte Sverige har högre standard än övriga. :-p Jag vet att du älskar Mello, och jag gjorde det förut. Men senaste åren har jag inte riktigt fastnat för nåt bidrag, Dotter x 2 är det enda jag har älskat senaste 6 åren. Sen är inte jag direkt taleskvinna för Den goda smaken…

  Tattoo vore en supertrist vinnare, och som du vet ser jag myyycket hellre Finland eller Serbien som segrare. Till och med Eaea vore mer intressant som vinnare här.

 5. Johanna

  Klart Sverige ska vinna! Sedan tror ju inte jag att Loreen är en självklar vinnare i ESC ändå. Håller med Adri, Sverige (och Italien som är det enda andra landet som haft nästan lika bra statistik som Sverige de senaste 10-12 åren) ska inte sänka vår standard-de andra ska höja sin! En enda gång sedan jag började följa mello för 30 år sedan har jag inte supportat Sverige i ESC och det var 2017.

  Med allt detta sagt: Smash into pieces är min favorit ikväll men om vi inte skickar Loreen får jag nog söka medborgarskap i Finland istället. Hon ska till ESC! Hoppas alla får en riktigt fin mello-kväll!

 6. Adri

  Mikaela: Visst visst, men jag pratar inte om smak här, utan resultaten talar ändå för hur det är 🙂 Man ser folk i ESC-communityn som hatar på Sverige och tycker det är “så tråkigt att det går så bra för dem hela tiden”.

  Men så sitter man där på andra sidan skärmen och tänker “Men ok, din random tjeck/montenegrin/britt/whatever… skicka bättre låtar själv så ni blir lite konkurrenskraftiga” 🙂

  För rent smakmässigt är inte MF nödvändigtvis bättre än övriga, ibland är vi, ibland inte. MF 2018 är bara mörker more or less 🙂 Och våra vinnare är absolut inte alltid bra. Tusse t.ex? Vad i…?

  Men man ska inte gå emot statistiken. Det går bra för oss, och det är en anledning till det 🙂

 7. Denis

  Har någon annan kandidat haft så stora odds chanser? Hur mycket hade Måns?
  Sen fattar jag inte det här snacket om att inte vinna. Vi har inte vunnit sedan 2015. Mest för att vi sänt slätstrukna låtar som inte är vinnare överhuvudtaget. Lundvik? Mamas? Tusse? Ingen av dom skrek vinnare..
  Vi måste inte vinna varje år men nu när vi har chans till ESC vinst bör vi ta den..
  Och fattar inte snacket om att man ska ge plats till nya talanger. Vad är det för Jante snack? Den som är bäst ska också tävla,så är det. Det här är inte Idol..

 8. Engsla

  Som vanligt så försvann den enda låten som jag egentligen gillade snabbt från tävlingen även i år. Synd, för det hade ju varit jättekul att skicka Uje med “Grytan” till ESC 🙂

  Precis som i förra årets mello så finns det bara en värdig vinnare i kvällens final, och det är Loreen. Inte för att låten är så fantastiskt bra, men hon är det. Varje gång hon har medverkat så har hennes bidrag haft någon sorts vision, och åtminstone varit intressant att titta på, det är värt mycket i mina ögon. Så heja Loreen!

 9. Oskar

  Sådär ja . Spelat för för seger på Mariette och Paul Ray. 1000 gånger pengarna, jo man tackar

 10. Daniela

  @Engsla jag håller till 1000 procent med dig om Loreen!
  @Denis: ja, Loreen ska ta hem ESC i år! Hon förtjänar det och Sverige förtjänar det! Det va ett bra år i år!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se