Armeniens Eurovision-bidrag 2023

2023-03-15 (onsdag)

ArmenienDen 1:a februari avslöjade TV-bolaget AMPTV att de gjort ett internval och kommer att skicka singer-songwritern Brunette som Armeniens representant i Eurovision Song Contest 2023. Tävlingsbidraget, “Future Lover“, släpptes däremot inte förrän den 15:e mars, se den officiella musikvideon nedan.

Lyssna på Armeniens bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“Future Lover”, Brunette officiell musikvideo (text och musik: Brunette)

Schlagerpinglan: Om “Future Lover” kan få samma genomslagskraft som förra årets “SNAP” är kanske orättvist att spekulera om men det första intrycket var helt klart positivt för mig. En låt med många starka delar som gjorde mig väldigt nyfiken och hoppfull om att det kan bli något riktigt speciellt på ESC-scenen. Det är m.a.o. tredje internvalet i rad som detta relativt nya ESC-land presenterar som verkar falla mig i smaken. Imponerande. 😀

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Armenien i ESC 2023” medan de övriga utvalda ESC 2023-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Armeniens Eurovision-bidrag 2023”

 1. Adri

  Nämen det här var riktigt riktigt bra! Silverplats för mig! 🙂 Underbart ju!

  Väldigt unik och stor i sitt sound! Fin mix av digitala och orkestrala sound! Och kul med rnb- och rapinslag! Inte ofta man får det i ESC.

 2. Johanna

  Lite för “artsy” för mig den här. Rankar den runt plats 25-28 någonstans tillsamnans med Spanien som också är för “artsy” för mig. Armenien är dock lite bättre än Spanien.

  Så nja säger jag om denna. Den var inte min stil alls.

 3. Adri

  Sista låten är här! Det var tyvärr inte så mycket av en “grand finale”. En mycket märklig låt. Armenien hade varit mycket mer “saving the best for last”.

  Det är inte ovanligt att vers och refräng kontrasterar varandra, men kontrasterna i kraft är nästan för stora i Georgiens låt. Versen så minimalistisk att det angränsar till bakgrundsljud och refrängen skrikig. Men det är absolut inte ospännande 🙂 Alltid finns nån silver lining.

  Det blir 24:e plats på min topp 37 – for now.

  https://www.youtube.com/watch?v=E8kO-QPippo

 4. Mikaela

  Georgien är lite av ett hjärtland i sammanhanget för mig. Midnight gold från 2016 tillhör musikgenren som jag lyssnar på utanför tävlingen, och är min 2a nånsin i ESC efter Zitti e buoni. Gillade också alla Georgiens bidrag 2019-2022. Så hade förväntningar på årets låt.

  Melodin i refrängen har nåt intressant. Men resten är bara dåligt, och texten består av slumpmässiga meningar utan budskap. Känslan är att man fyllt melodin med ord, vilka ord som helst, och sånt ogillar jag.
  Blev berörd av Armenien, men blir inte berörd här. 5/10, godkänd enbart pga melodin i refrängen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se