ESC2023 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de fyra bidrag som länderna i forna Jugoslavien kommer att tävla med i Eurovision Song Contest 2023, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället.

Ett av de ex-jugoslaviska bidragen i ESC 2023:

Carpe Diem“, Joker Out – Slovenien

Schlagerpinglans topplista av forna Jugoslaviens bidrag i ESC 2023 (2023-03-29):
Slovenien 1. Slovenien: Carpe Diem“, Joker Out (semifinal 2)
Serbien 2. Serbien: Samo mi se spava“, Luke Black (semifinal 1)
Kroatien 3. Kroatien: Mama ŠČ!“, Let 3 (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Då både Nordmakedonien och Montenegro beslutat sig för att stå över årets tävling så är det endast tre bidrag i denna kategori av länder och tyvärr så kan jag inte påstå att jag är alltför imponerad.

Sloveniens bidrag är enligt min smak helt OK men jag ställer mig fortfarande lite frågande till bidraget från Serbien medan jag tyvärr inte kommer överens med Kroatiens bidrag alls. Bättre lycka nästa år, då förhoppningsvis alla fem länderna är tillbaka med nya friska tag. 😀

Se även: “Alla Big Five-ländernas bidrag” – “Alla Nordens bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Forna Jugoslaviens tre bidrag i Eurovision Song Contest 2023”

 1. Johanna

  Slovenien är överlägset bäst här. Finns inte ens ngon konkurrens

  1. Slovenien (3)
  2. Serbien (23)
  3. Kroatien (34)

 2. Johanna

  Slovenien ska vara nr 2 t.o.m. Måste böeja korrekturläsa märkerjag….

 3. Lukas (ESC-Panelen)

  1. Kroatien (5/5)
  2. Slovenien (3,5/5)
  3. Serbien (2/5)

  Serbiens låt har vuxit lite grann när jag förstått dess symbolik och flört med den postapokalyptiska världsbilden. Sloveniens låt känns som jag borde gilla, men tycker den blir lite väl lättfotad. Kroatien däremot, ojojoj, där finns det mycket att säga. Älskar låten för dess råa ärlighet som finns där. Den vet vad den vill göra och den skäms inte för det. Inte bara en tunn fredsvädjan, utan ett rent jäkla långfinger till krigsgalningarna där ute.

 4. Zacke

  1: Slovenien (4)
  2: Serbien (11)
  3: Kroatien (33)

  Saknar framförallt Bosnien och Hercegovina, ett av mina absoluta favoritländer i eurovision.

 5. Adri

  1. Slovenien (9)
  2. Serbien (17)
  3. Kroatien (34)

 6. K2

  1. Slovenien(12)
  2. Serbien(13)
  3. Kroatien(34)

 7. Denis

  Tycker faktist alla tre låtar är bra med unika stilar. Och det är vi ju inte bortskämda med..

  Kroatien har vuxit och nu tycker jag den är riktigt bra. Bland all galenskap finns det en lekfullhet, kreativitet. Den går sin egen väg och är stenhård. Tycker den påminner om Bosniens 2008 bidrag i sin lekfullhet..8/10

  Serbien. Den är bra men samtidigt känns det som om Serbien efter förra året fastnat i ett fack av att vara cool, alternativ. Och jag tror inte det funkar igen så snart. Påminner mig ändå på något vis om förra årets bidrag och hur mycket bättre den var. Och det tror jag kanske också folket kommer tycka. 7/10

  Slovenien. Bör absolut ses live för dom här grabbarna kan sjunga och framträda. Alltså på proffsnivå! Det här är glatt, fräscht, snyggt och bra. Låten är 7/10 men känns som om framträdande kommer lyfta upp den..

 8. Denis

  För övrigt tycker jag det är synd att mitt kära Bosnien inte är med och chansen är nog rätt liten att dom återvänder tyvärr:(

 9. HW

  Det är tråkigt att det bara är tre länder från forna Jugoslavien som ställer upp i år, men de kompenserar genom att ställa upp med tre låtar jag gillar:

  1. Serbien – 9/10
  2. Kroatien – 7/10
  3. Slovenien – 7/10

  Jag tror alla tre går till final (mest med tanke på att det är 100% tittare i semin), även om Serbiens liveframträdande inte var perfekt i uttagningen så har de gott om tid att slipa på det. Sloveniens band vet jag kan leverera live och Kroatien är precis vad det ska vara live, rent kaos 😉

 10. Sarah

  1. Slovenien (7/10
  2. Serbien (3/10
  3. Kroatien (1/10)

  Dessa är inga favoriter. Gillar bara Slovenien.

 11. oe

  1. Serbien
  2. Slovenien

  3. Kroatien

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se