ESC 2023 Schlagerpinglan: Här följer del 9 av de 37 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2023, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Liverpool. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Israel i Eurovision Song Contest:

Israel
Land: Israel deltagit 44 gånger (+2020)
vunnit 4 gånger: 1978, 1979, 1998 och 2018
TV-bolag: IPBC (KAN) se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1973 Ilanit kom 4:a av 17 med “Ey-sham

Israels tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2022: I.M“, Michael Ben David (X Factor Israel) 13:e i semi 2
2021: Set Me Free“, Eden Alene (Internvald artist + Our Song for Eurovision 2021) 17:e i finalen
2020: Feker Libi“, Eden Alene (HaKokhav HaBa L’Eurovizion) inställd tävling
2019: Home“, Kobi Marimi (HaKokhav HaBa L’Eurovizion) 23:a i finalen
2018: TOY“, Netta (HaKokhav HaBa L’Eurovizion) 1:a i finalen
2017: I Feel Alive“, IMRI (HaKokhav HaBa L’Eurovizion) 23:a i finalen
2016: Made Of Stars“, Hovi Star (HaKokhav HaBa L’Eirovizion) 14:e i finalen
2015: Golden Boy“, Nadav Guedj (HaKokhav HaBa + Internvald låt) 9:a i finalen
2014: Same heart“, Mei Finegold (Internvald artist + Kdam Eurovision) 14:e i semi 2
2013: Rak Bishvilo“, Moran Mazor (Kdam Eurovision) 14:e i semi 2
2012: Time“, Izabo (Internval) 13:e i semi 1
Se även:Israels samtliga ESC-bidrag

Israel i Eurovision Song Contest 2023:


Israels ESC 2023-bidrag: “Unicorn”, Noa Kirel

Mer om bidraget & artisten:

Bidrag: Unicorn officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: 1:a live-repet i Liverpool2:a live-repet i Liverpool
Låtskrivare: Doron Medalie (t&m), May Sfadia (t&m), Noa Kirel (t&m), Yinon Yahel (t&m)
Semifinal: nr 9 i Semifinal 1 (9:e maj)
Uttagning: InternvalLäs mer här
Artist: Noa Kirel
Noa Kirel
(Foto lånat från Eurovision Twitter)
Snabbpresentation:
“Get to know”-video
(av Mr Eurovision)
Sociala medier:
se eurovision.tv
Reaktioner:
ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)

Odds:

Odds för att vinna
2023-04-30 (strax före repen): plats 7 av de 37 (se nuvarande odds här)
Odds för att gå till final
2023-04-30 (strax före repen): plats 4 av de 15 (se nuvarande odds här)

Åsikter och spekulationer om Israels bidrag och chanser i Eurovision 2023:

Schlagerpinglan tycker: Till final IsraelIsraelIsraelIsraelIsrael Betyg: 4- / 5
Betyg: 7 / 10
Då jag inte är så förtjust i fenomenet att man kopierar saker som var framgångsrika året innan så har jag lite svårt för det israeliska tolkningen av Chanels dance-break. Missförstå mig inte, det är imponerande och av vad jag sett så föredrar jag det nog framför “originalet” men det är just timingen som skaver. Om jag hade kunnat bortse från denna del av låten så hade jag nog placerat Israel uppe bland mina personliga favoriter i år, för låten i sig har en del riktigt intressanta partier som verkligen fastnat i hjärnan på mig, men det kan jag inte. En självklar finalist är det i alla fall.
Schlagerpinglan tror: Till final
Som sagt, Israel återanvänder ett framgångsrikt koncept och om Noa lyckas göra det lika bra eller bättre så tror jag att det kommer att ge utdelning. Det är trots allt en medryckande och lättsmält låt med ett flertal varierande delar som, tillsammans med en till synes talangfull artist, gör “Unicorn” till ett bidrag som borde kunna ta sig vidare till final utan större problem.

Fler ESC 2023-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Inför ESC 2023: Israel – “Unicorn”, Noa Kirel”

 1. Adri

  Denna låt blir bättre och bättre! 🙂 i början var det en jäkla röra. Men nu är det en del av dragningskraften.

  Nu sträcker jag mig t.o.m så långt som att säga att den enda delen jag ogillar är låtens första tio sekundrar. För jääääävlar vad högljutt den börjar. Den fasas inte in så att säga.

  Men så fort Noa tar ton så räddar hon upp det 🙂 Och vad vi får är en redigt stabil pop-bit.

  Och jag är ju en popkille 🙂 Dancebrejket imponerar också. Cheerandet av ”u-ni-corn”? Hade kunnat leva utan det, men det förstör inte.

  Överlag; bara en bra låt!

  Som jag självklart både hoppas och tror får en finalplats! 🙂

 2. Mr A

  Plats 19 3 av 5. Något overrated.

 3. Micke

  Har inget nytt att säga om denna så jag lägger ut det jag skrev i de andra presentationerna:

  “En klar förbättring mot vad de hade 2022. Säger iofs inte mycket då det bidraget var en FET NOLLA i betyg.

  Årets bidrag sätter jag betyg på i tre delar.

  Start – 1.12 ger jag betyget (7/10) BRA
  (Riktigt överraskad. Absolut inte min grej men här får de faktiskt till det riktigt bra)

  1.12 – 2.03 ger jag betyget (5/10)
  Dunka dunka trummor plus lite annat som förstör drar ner det men ändå godkänt)

  2.03 – Slut ger jag betyget (3/10)
  (Sååååååååå tjatigt och allmänt irriterande “ta mig härifrån”. Dåligt rent ut sagt)

  Vad har hänt med Israel?

  BETYG (5/10) GODKÄND
  ——————————

  Israels bästa ESC-bidrag: “Shir Habatlanim”, Datner & Kushnir (1987)

  Israels sämsta ESC-bidrag: “I.M”, Michael Ben David (2022)

  Israels verkliga vinnare 2023: (Internval)

 4. Micke

  @Pinglan, en fråga.

  I dina presentationer: Kommer du att presentera Big five efter semifinalisterna eller tre av dem efter semi 1 och tre efter semi 2.

 5. Johanna

  Nej. Det är det jag har att säga om den här. Låten är usel. Dansbreak är det värsta jag vet i låtar ochväven om hon har en bra rösr så hjälper inte det. Hon är så mycket bättre än låten. Den går givetvis till final för de enda tre låtarna jag inte gillar i semi 1 går alla till final. Och jag vet ju att många gillar denna. Jag hör inte till den skaran. Plats 30/37 och plats 13/15 i semin för mig.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag hade tänkt ta dem sist av alla, då vi redan vet att de är vidare (även om det vore intressant att ha gjorts innan de presenteras på scenen men jag tror det blir problem med tiden). Hoppas det går bra.

 7. Micke

  @Pinglan, går alldeles utmärkt 🙂 Då ska jag fråga dig en annan sak och jag vill att du ska vara helt ärlig. Du borde känna mig så pass bra nu att du vet var du har mig 🙂 Jag är inte helt säker på att jag kommer att kunna vara här på ons-tors. Förhoppningsvis men det är osäkert.

  Jag har ju presenterat 18 bidrag innan du äntligen var tillbaka här 🙂 Sedan nu ett gäng som du presenterat. Härligt att kunna köra ditt race igen men det är ju lite tidspress här nu. Är det ok för dig om jag slänger ut några själv till. Dels har du tidspress och dels vet jag inte om jag är här.

  Som jag ser det och tror så kommer du att hinna med presentationen av semi och en del av semi 2. Men det finns en del i semi 2 som jag inte gjorde och kanske inte hinner. Precis som med Big Five. Jag gjorde ju mitt till och med Lettland. Kanske missar jag då Rumänien, Polen, Slovenien, San Marino, Österrike, Tyskland, Spanien, Ukraina och Storbritannien. Alltså nio länder.

  Är det ok för dig om jag slänger ut om de nio. Börjar isf från slutet och ser hur långt du hinner. Känner du att du inte vill det så säg det bara. Du vet att jag inte skulle bli arg ens för 1%. Var ärlig nu.

  Jag vill helst slippa riskera att presentera de sista efter de tävlat. Det är därför

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Det går alldeles utmärkt. Bättre att här blir för mycket än för lite diskussioner. Jag lägger ut ett inlägg för dagens rep lite innan kl. 11:00. Postar du det där så blir det lätt att hitta men blandas ej ihop med de övriga. 🙂

 9. Micke

  @Pinglan. Ok tack. Ärlighet är A och O i mitt liv ser du 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, En bra riktlinje. 😀

 11. Lukas (ESC-Panelen)

  VAD JAG TYCKER:

  Danspopdivor råder det knappast brist på i Eurovision, och vi får alltid se åtminstone en varje år, och ofta blir de rosade av majoriteten medan undertecknad själv sitter där och skäms för att jag inte går igång på deras låtar. Nånting som däremot verkar ha blivit allt vanligare, och en del av detta är nog lite grann mitt fel också, är att dessa artister fått utstå mycket mer förakt av sina belackare som nästan kategoriskt skjuter ner dem och deras låtar direkt. Här var jag själv nära på att svepas med i det, innan jag ens hann lyssna på låten. Det var tur att jag höll mig i skinnet, för jag tycker inte att det här är så dåligt som jag annars brukar tycka om låtar i den här genren. Utan det är en hyfsad låt i sitt fack. Det som dock blir lite tokigt är att låten vid slutet får för sig att byta identitet helt till hurtig cheerleader-marsch. Kändes inte helt genomtänkt, här borde man för ovanlighetens skull ha hållit sig till det enkla, för detta blev mycket mer ostrukturerat än vad det behövde vara.

  Betyg (0-5): 2,5

  VAD JAG TROR:

  Den här lär säkert ta sig vidare, och inte bara för att den har sin publik. Det känns som en låt som har potential att få ett galet scennummer, och det kommer folk ta till sig. Dessutom är Noa Kirel en stor stjärna som förmodligen kommer visa star quality när det väl gäller.

  Gissat resultat i semin: Till final!

 12. Camilla

  En helt ok låt egentligen men är det bara jag som stör mig på titeln och texten som jag inte alls tycker passar till låten? I’ ve got the power of a unicorn”. Snälla nån. Men 3-åriga barn kommer att älska det. Och tjejen är snygg liksom numret så den kommer att gå vidare.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se