ESC 2023 Schlagerpinglan: Här följer del 12 av de 37 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2023, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Liverpool. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest:

Azerbajdzjan
Land: Azerbajdzjan deltagit 14 gånger (+2020)
vunnit 1 gång: 2011
TV-bolag: İctimai se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2008 Elnur & Samir kom 8:a av 43 med “Day After Day

Azerbajdzjans tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2022: Fade To Black“, Nadir Rustamli (Internval) 16:e i finalen
2021: Mata Hari“, Efendi (Internval) 20:e i finalen
2020: Cleopatra“, Efendi (Internval) inställd tävling
2019: Truth“, Chingiz (Internval) 8:a i finalen
2018: X My Heart“, Aisel (Internval) 11:a i semifinal 1
2017: Skeletons“, Dihaj (Internval) 14:e i finalen
2016: Miracle“, Samra (Internval) 17:e i finalen
2015: Hour Of The Wolf“, Elnur Huseynov (Internval) 12:a i finalen
2014: Start A Fire“, Dilara Kazimova (Böyük Səhnə +
Internvald låt
)
22:a i finalen
2013: Hold Me“, Farid Mammadov (Milli Seçim Turu
+ Internvald låt
)
2:a i finalen
2012: When The Music Dies“,
Sabina Babayeva
(Milli Seçim Turu
+ internvald låt
)
4:a i finalen
Se även:Azerbajdzjans samtliga ESC-bidrag

Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2023:


Azerbajdzjans ESC 2023-bidrag: “Tell Me More”, TuralTuranX

Mer om bidraget & artisterna:

Bidrag: Tell Me More officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: live i Tel Avivlive i Amsterdamakustisk version
1:a live-repet i Liverpool2:a live-repet i Liverpool
Låtskrivare: Tural Baghmanov (t&m), Turan Baghmanov (t&m), Nihad Aliyev (m),
Tunar Taghiyev (m)
Semifinal: nr 12 i Semifinal 1 (9:e maj)
Uttagning: InternvalLäs mer här
Artister: TuralTuranX (Tural Bağmanov, Turan Bağmanov)
TuralTuranX
(Foto lånat från Eurovision Twitter)
Snabbpresentation:
“Get to know”-video
(av Mr Eurovision)
Sociala medier:
se eurovision.tv
Reaktioner:
ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)

Odds:

Odds för att vinna
2023-04-30 (strax före repen): plats 32 av de 37 (se nuvarande odds här)
Odds för att gå till final
2023-04-30 (strax före repen): plats 15 av de 15 (se nuvarande odds här)

Åsikter och spekulationer om Azerbajdzjans bidrag och chanser i Eurovision 2023:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final AzerbajdzjanAzerbajdzjanAzerbajdzjanAzerbajdzjanAzerbajdzjan Betyg: 3 / 5
Betyg: 5 / 10
När det gäller Azerbajdzjans ESC 2023-bidrag så måste jag erkänna att jag känner mig jobbig och otacksam. Här har jag år efter år varit imponerad av deras tävlingsinriktning men ändå önskat att de skulle våga satsa på något mer inhemskt. Nu när de väl gör det så är jag likväl inte nöjd.

Bidraget skulle kunna ha skickats av vilket land som helst och när varken artisterna eller den stora spretigheten i låten är något som imponerar på mig så blir det en helhet som inte alls är i min smak. Jag måste dock medge att de små partierna som doftar klassisk, engelsk pop är ganska behagliga och höjer betyget rejält… men det räcker inte för att få mig att vilja ha Azerbajdzjan vidare till finalen i år.

Schlagerpinglan tror: Inte till final (gränsfall)
Att Azerbajdzjan går vidare till final är snarare en regel än undantag, de har ju endast en finalmiss på alla sina 14 försök. Likväl så är min magkänsla, så här innan jag sett deras semifinal-framträdande, att det kan bli svårt för dem att nå finalen i år.

Kanske har jag missuppfattat allt och det kommer att visa sig att det är ett genidrag att skicka ett Liverpool-influerat bidrag till Liverpool. Kanske visar det sig dessutom att duon klarar av att “gå igenom rutan” och charma publiken och då kan det mycket väl leda till en minst lika bra placering som vanligt när det gäller Azerbajdzjan. Detta är dock något jag vill se innan jag tror så i nuläget tippar jag på en finalmiss, om än ett gränsfall, för TuralTuranX.

Fler ESC 2023-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Inför ESC 2023: Azerbajdzjan – “Tell Me More”, TuralTuranX”

 1. Adri

  Oj här har jag verkligen inte så mycket att säga. Det är en harmlös, brittiskt doftande bit av musik. Ganska harmlöst, men ganska trevligt också.

  Dock! Det är 0% konkurrenskraft i denna låt. Helt klart utslagen :/

 2. Camilla

  Jag är lite småförtjust i den här. Så många andra bidrag som bullrar och tar mycket plats. Då är det här lite skönt som omväxling. Men just därför kommer den också att få det svårt att ta sig till final.

 3. Johanna

  Älskar denna! I semi 2 hade den 100% gått vidare men i semi 1 är den TYVÄRR chanslös. Detta är den låten jämte Schweiz i år som är mest lik min musikstil utanför den här bubblan. Och Azerbajdsjans bästa bisrag någonsin. Det gör ont i mig att den här inte kommer gå till final för jag tror att juryn hade gillat den.

  Det är bra melodi, “rätt” genre, karismatiska sångare och helt azeriskt. Dessutom med en relaterbar text. Jag rankar de på plats 9/37 bidrag och plats 4 i semin. Jag är redan ledsen för att den kommer åka ut

 4. Micke

  Som jag skrev under tidigare låtpresentation. Detta är årets största växare. Den har för mig gått från en inledande plats 29 till en nuvarande plats 4. Mysfaktor.

  BETYG (8/10) MER ÄN BRA
  ——————————

  Azerbajdzjans bästa ESC-bidrag: “Tell Me More”, TuralTuranX (2023)

  Azerbajdzjans sämsta ESC-bidrag: “Truth“, Chingiz (2019)
  (Å denna jädra falsett)

  Azerbajdzjans verkliga vinnare 2023: Internval

 5. Micke

  Ok nu kommer jag att lägga ut några låtpresentationer här. Inte för att försöka locka till mig folk att skriva (Fortsätt ni med Pinglans presentationer. 100 gånger bättre) utan enbart för att jag inte kommer att hinna lägga ut vad jag tänker annars.

  Jag kör de som Pinglan kommer ut med sist och som jag inte själv skrivit om. Det handlar ju mest om Big Five då. Jag kör det som en topp 6 för dessa:

  Bidrag 33:

  Top 6 Big Five:

  6. TYSKLAND

  ÅRETS SÄMSTA BIDRAG:

  Jag försöker vara lite nyanserad i mina omdömen här på bloggen men detta är helt omöjligt att vara när det gäller årets bidrag från Tyskland för detta är REN JÄVLA SKIT!!!

  Rock är numero uno inom musik. Helt överlägset men när det gäller ESC är det något helt annat. Här har man satt i system att skita ner rocken från grunden. Jag äcklas rent ut sagt av hur rocken släpas i dynga och levereras som avfall.

  När det dessutom görs så illa som Tyskland 2023 känns det mer som en pinsam dödsruna, signerad av män med mindervärdeskomplex som knappt ens kan stava men som försöker få ett värdigt liv genom att ta sig an rockmusiken.

  Vad som är förvånande är att de lyckas överträffa sig själva både i dumhet och osmaklighet. Om det redan där låter aningen oinspirerat är det värt att tillägga att de dessutom gör det extremt dåligt.

  Jag vill ge killarna i bandet en chans till ett återupprättande genom att be dem lämna bandet för att inte behöver stämplas tillsammans för evigt med mannen utan liv som ska föreställa en sångare men som är far far away från både sångröst och allt som liknar utstrålning på scen. Min största skrattkramp är när han lyfter ena benet och blir stående på ett ben i en pose som mest ger association om att han snarast bör uppsöka närmaste toalett.

  Behöver jag säga mer för att säga vad jag tycker om detta lönnmord på allt vad äkta rock är?

  Ber om ursäkt för mina ord och hoppas att aldrig behöva sjunka så lågt i ord igen i ESC-Historien.

  BETYG (0/10) ÖVERMÄNSKLIGT DÅLIG
  ——————————

  Tysklands bästa ESC-bidrag: “Satellite“, Lena (2010)

  Tysklands sämsta ESC-bidrag: “Blood & Glitter“, Lord Of The Lost (2023)

  Tysklands verkliga vinnare 2023: “Melodies of Hope“, Patty Gurdy
  (Tyvärr tappade den stort live)

 6. oe

  Eftersom jag kommer missa Eurovision-veckan, passar jag på att hänga på Micke.

  Tyskland – Ogillar låten skarpt, framför allt för på grund av det vidriga “growlandet” eller vad det heter. Kanske finns det något i melodin i refrängen, men det är inte tillräckligt. Dessutom ganska repetitivt. Gillar inte soundet, verserna är dö-trista, sångarens röst faller mig inte ett dugg i smaken. 2/10.

 7. HW

  Tyskland – “Blood and glitter”

  Till skillnad från oe är growl en stor del av mitt mysiklyssnande, men jag håller med om att denna låt inte är någon höjdare faktiskt. Den är bättre än Australiens “Promise”, och det är en musikstil som är ganska nära sånt jag brukar gilla. Men den här låten funkar inte för mig. Jag tycker inte musiken och sångarens röst matchar varandra. När sångaren skriker för full hals funkar det bra, men hans sångröst är ganska monoton vilket jag inte tycker funkar med de poppiga syntarna, då hade man antingen behövt en röst med större bredd eller tyngre musik. Refrängen är ändå ganska catchy men melodin hade kunnat vara mycket bättre.

  För någon vecka sen i röstade jag i en omröstning på Youtube om Tysklands bästa låt de senaste 5 åren. Det är ganska talande för Tysklands uselhet de senaste åren att jag röstade på denna, när jag inte ens tycker den är bra.

  Betyg: 4/10

 8. Mr A

  Plats 29. 2 av 5.

 9. Micke

  Oe… Ajdå.. Jag riskerar att missa semi 2 men det var ju ingenting mot vad du missar.

  Angående svag röst. Många dissar Polens sångerska i år, vilket jag skriver under på. Men det är ju ingenting i jämförelse med hur dålig tyskens röst är.

  HW…. Jag har alltid känt att Johanna och Zacke är de som matchar min smak bäst på bloggen men har allt mer känt att det finns en tredje också…. HW 🙂

  Börjar dock bli lite orolig för hur du mår.

  Jag menar rösta i en tävling om fem sista åren och rösta på att denna tyska är bäst. Det enda den är bäst på är att vara sämst i ESC-historien 🙂

 10. HW

  @Micke Det är alltid kul att vara överens (sen kan det vara rätt kul att tjafsa också) 🙂 Hur jag mår är väl lite fram och tillbaka men jag kan säga att du inte behöver vara orolig över min röst i tävlingen. Storbritannien har fått mycket skit för att de är så dåliga/mediokra i ESC men Tyskland är enligt mig betydligt värre. Av deras senaste fem bidrag gillar jag ingen, men den här låten är lite mer intressant och “vinner” därför trots att jag inte ger den högre än en fyra 🙂

 11. Micke

  @HW, det är ju det som är det roliga och utvecklande. Att vi har olika smak och tycke. Men Tyskland alltså 🙂

  Nu kör jag vidare på de låtar jag nog inte kommer att vara med på när Pinglan presenterar dem.

  Bidrag 36:

  Top 6 Big Five:

  5. UKRAINA

  Jag hoppas vi är över det stadiet nu där man inte kan säga ett ont ord om Ukrainas bidrag utan att nån lättkränkt från vår tid tar illa upp. För det jag vill säga om Ukrainas bidrag 2023 är……SICKEN SKIT.

  ESC 2022 hade en unik start där nästan sämsta låt i varje lands uttagning vann. När jag satte mig ned för att ta emot ESC 2023 hade jag bara känslan att allt bara kan bli bättre. Jaså….Verkligen?

  Ukraina ställde upp med ett finalfält på 10 bidrag där flera var bra, framförallt Jerry Heil och KRUTЬ och bara ett enda dåligt bidrag. Borde ju vara klappat och klart. No way sämsta låten vann.

  Alltså jag rankar ett gäng bidrag lägre än Ukrainas bidrag men jag undrar om det finns något i år där jag mer tänker….”Var i hel…….finns melodin i detta.” Allt är så urbota dåligt i den här låten att man häpnar över att nån överhuvudtaget kan ha kommit på tanken. Än värre att någon har lyssnat när låtskrivaren försökte få detta släppt och godkänt det.

  BETYG (1/10) MYCKET DÅLIG
  ——————————

  Ukrainas bästa ESC-bidrag: “SHUM”, Go_A (2021)

  Ukrainas sämsta ESC-bidrag: “Dancing Lasha Tumbai“, Verka Serduchka (2007)

  Ukrainas verkliga vinnare 2023: “When God Shut The Door“, Jerry Heil

 12. oe

  @Micke, ja det är lite trist, men har vetat om det länge, så det är okej. Dessutom ett svagt ESC-år i år, så det kunde varit värre.

  @HW, haha, då är det illa! Men ärlit talat, låten Tyskland hade förra året var ju klass.

  Ukraina då. Rätt tråkig låt, försöker låta cool i soundet, och visst gör den delvis det. Men det räcker inte långt för min del. Inte dålig men inte bra heller. 5/10.

 13. Micke

  @oe, ok tråkigt. Jag ska ta och lägga ut några till av de sista av de Pinglan kommer att lägga ut så du får slänga nån kommentar till innan uppehållet. Tar något senare idag 🙂

 14. Adri

  Micke: Jag tror inte du har mer fel om någonting i år än Ukrainas låt 🙂

  Det är helt klart en av årets mest spännande låtar 🙂 Men ah, jag vill inte upprepa mig så väntar mer på Pinglans inlägg.

  Men jag vill förstå varför så många här på bloggen (för det sker inte utanför) tycker så illa om Ukrainas låt. Säga vad man vill om artisten – finns inte så mycket att säga. Men musiken är grym!

 15. Micke

  Bidrag 37:

  Top 6 Big Five:

  4. STORBRITANNIEN

  Ser mig själv som en ganska normal kille. Jag har saker jag är bättre på än genomsnittet och jag har saker som jag är sämre på. Men ibland undrar man faktiskt hur jävla dum man kan vara. I år fick jag total härdsmälta då jag lät mig bli lurad att tro att Storbritannien hade något bra att komma med. Alltså det finns gränser för dumhet.

  Har aldrig några förhoppningar om britterna när det gäller ESC men i år fick jag plötsligt under kort tid plötsligt upp ett stort hopp. Ryktet gick starkt att det var Birdy med hennes “Raincatchers” som skulle vara britternas bidrag i år. Hjärnan borde ha fattat att det inte var sant då det i så fall skulle vara min etta nu i maj månad. Gäller att kunna se igenom sådant.

  Vet ju mycket väl att Storbritannien skiter fullständigt i ESC och bara lullar med. Den dan detta land tar detta på allvar kommer de att sopa banan med allt annat. Så gör de inte och Birdy och hennes låt var givetvis inte deras bidrag till ESC 2023.

  Jädrar sicken besvikelse det blev när det visade sig vara skitsnack och att det istället var ett bidrag med Mae Muller som var det som de skulle tävla med. Lyssnade och tyckte låten var ren skit to say the least.

  Förstod dock att det mest var min besvikelse över att ha missat Birdys bidrag som gav min dom över Mae. Jädrigt orättvist så jag ställde in mig på att nollställa mig själv och ge mae en ärlig chans.

  Gjorde så men det jag fann var det gamla vanliga staccato-stuket som så ofta osar runt i ESC tyvärr. Finns det ingen gräns för hur man kan göra låtar uppbyggda på exakt samma vis? Variationen är häpnadsväckande om man vill skämta lite med detta. Det är dock på den minst negativa sidan av detta när det gäller hennes bidrag så jag vill vara positiv mot henne och ger betyget:

  Da-da-da-da-da-I Da-da-da-da-da-I (woo-woo) på er alla här.

  BETYG (5/10) GODKÄND
  ——————————

  Storbritanniens bästa ESC-bidrag: “Love shine a light“, Katrina and the waves (1997)

  Storbritanniens sämsta ESC-bidrag: “Give A Little Love Back To The World“, Emma (1990)
  (Halleluja så mycket bättre världen blir)

  Storbritanniens verkliga vinnare 2023: Internval
  ———————————

  Min Topp 3 vad gäller Big Five har jag skrivit om alla tre tidigare. Men så här:

  Top 6 Big Five:

  3. ITALIEN
  (BETYG (6/10) MER ÄN GODKÄND)

  2. SPANIEN
  (BETYG (8/10) MER ÄN BRA)

  1. FRANKRIKE
  (BETYG (9/10) MYCKET BRA)

 16. HW

  Storbritannien – “I wrote a song”

  När jag recenserade Big 5 för ett tag sen skrev jag att detta “inte var någon nollpoängslåt”. Jag börjar tvivla på det nu, för jag tycker denna bara blir mer och mer störig. Refrängen är rätt tråkig och repetitiv, hela låten känns lat skriven med sitt “da da da” och Maes röst i studion är för tillfixad för att det ska låta naturligt eller bra. Dock verkar det gå hem hos många ESC-fans (svältfödda på kaxig tjej-låtar?). Så noll poäng blir det inte, men jag tror ändå det blir nedre halvan av resultattavlan.

  Betyg: 3/10

 17. oe

  Storbritannien – en låt i min smak. Gillar melodin och soundet. Välproducerad. Sångrösten däremot är jag inte överförtjust i – okej men inte mer. Bästa partiet i låten är utan tvekan delen som kommer före refrängen. Melodin i “cuss you out…”-delen gillar jag skarpt. Men hela låten är ju bra. En av årets bästa låtar, 8/10.

 18. oe

  @Micke, har vi skrivit om Spanien?

 19. Micke

  @oe, stort tack. Glömde det helt. Det var ju Lettland jag avslutade så inte tusan har jag tagit upp Spanien. En supermiss. Ett av årets bästa ju 🙂

  Jag var grymt besviken på Spanien 2022 då de i “Terra” hade ett riktigt, riktigt bra och ÄKTA ESC-bidrag i sin uttagning men som istället lät ett extremt dåligt vinna. I år kändes det inte ett skit bättre. Allt lät riktigt dåligt. Så illa att jag lade ned hela deras uttagning. Jag markerade dock ett bidrag som “lovande”.

  Veckor senare hade Spanien sin final och då visade det sig att mitt markerade bidrag hade vunnit. Satte mig ned för att ge det en ny chans och allt bara föll på plats. Det lovande fanns inte längre utan nu var det plötsligt en av mina favvisar i ESC 2023.

  Bidraget SKRIKER UT ESC, ESC. Inte på samma sätt som Spaniens bidrag 40 år tidigare men det var levande och äkta. Inget jädra radioskval som man överlastas med dagligen. Nej här fanns istället det som till stor del är ESC för mig. Musik man inte hör normalt. Musik man söker i ESC. Underbart Spanien. Sicken revansch!

  Adri här skrek ut att jag har gjort årets största miss då jag snackar ner Ukraina. My oh my. Det skulle jag kunna göra i en hel vecka. Största missen gör Adri istället själv då jag snackar ned Spanien. Underbart bidrag.

  BETYG (8/10) MYCKET BRA
  ——————————

  Spaniens bästa ESC-bidrag: “Quién maneja mi barca?”, Remedios Amaya (1983)
  (Detta ÄR ESC, det lever, det andas. Underbara Remedios)

  Spaniens sämsta ESC-bidrag: “Say Yay!“, Barei (2016)
  (Nej nej nej nej…nej nej nej nej….nej nej nej nej))

  Spaniens verkliga vinnare 2023: “Helt rätt vinnare

 20. Adri

  Som vanligt väntar jag tills Pinglans riktiga presentation för en ordentlig utläggning.

  Men min topp 6 av de finalklara är:

  1. Frankrike
  2. Storbritannien
  3. Ukraina (årets växare)
  4. Tyskland
  5. Spanien
  6. Italien (motsatsen till årets växare – och då gillade jag den 0 från start).

  Kort kommentar – som en preview – av Spanien:

  Oväsen. Fruktansvärd. Ska tydligen vara en ”lullaby” men Lettland lyckas bättre. För vem blir rofylld av typ sex kvinnor som tjuter i tre minuter?

  Albaniens låt 2012 hade mer ro än Spaniens hysteriska crap i år. Spanien hade 18 låtar i sin uttagning. Denna låt var inte ens topp 15 för mig.

 21. Micke

  Omdömen om Topp 6:

  1. Frankrike
  (Det bästa med:…Rösten. Årets bästa röst)
  (Det sämsta med:…1.00-1.15)
  2. Spanien
  (Det bästa med:…Rösterna…De underbara damerna som dominerar)
  (Det sämsta med:…Att bidraget bara är tre minuter långt)
  3. Italien
  (Det bästa med:…Låter Italienskt)
  (Det sämsta med:…Den skärande rösten)
  4. Storbritannien
  (Det bästa med:…Versen går att stå ut med)
  (Det sämsta med:… Da-da-da-da-da-I Da-da-da-da-da-I (woo-woo)
  5. Ukraina
  (Det bästa med:…Att mycket sker i mörker)
  (Det sämsta med:…I total avsaknad av melodi)
  6. Tyskland
  (Det bästa med:…Finns ABSOLUT INGENTING)
  (Det sämsta med:…Att den tillåts att tävla)

 22. oe

  Spanien – Usch, bara en massa oväsen. Är det musik eller bara tjutande/gnäll? Förstår den inte överhuvudtaget. Inte ett dugg njutbart att lyssna på. Men även om jag fattar noll, så finns det faktiskt värre låtar i år. 2/10.

 23. oe

  Nej, efter att ha tvingat mig att lyssna mer på Spanien, inser jag att 2/10 är för högt. 1/10 får det bli, hemskt jobbig bara. I samma veva halkar Frankrikd ner på 6/10 – har aldrig något sug av att lyssna på den.

  1. Storbritannien 8/19
  2. Frankrike 6/10
  3. Italien 6/10
  4. Ukraina 5/10
  5. Tyskland 2/10
  6. Spanien 1/10

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se