ESC 2023 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar finalen av Eurovision Song Contest 2023 och några timmar senare så får vi äntligen veta vem som kommer att stå som den slutlige segraren.

Mina tidigare gissningar i år har gått bättre än vanligt (9 rätt av 10 vid både den första semifinalen och andra semifinalen) men likväl så känner jag mig betydligt mer osäker inför den slutliga gissningen än jag gjorde t.ex. inför förra årets ESC-final. Jag har tidigare presenterat mina favoriter, här nedan ser ni vad jag till slut (efter många om och men) tror:


Tattoo“, Loreen – Sverige

Schlagerpinglan tror på följande topp-fem i Eurovision Song Contest 2023:
Vinnare:
Sverige Sverige Tattoo“, Loreen
Plats 2:
Finland Finland Cha Cha Cha“, Käärijä
Plats 3-5: (inte nödvändigtvis i resultatordning)
Spanien Spanien Eaea“, Blanca Paloma
Israel Israel Unicorn“, Noa Kirel
Ukraina Ukraina Heart Of Steel“, TVORCHI

Schlagerpinglan: Ett av mina största problem när det gäller tippning av resultat är att jag gärna låter mina känslor styra valet. I år försöker jag därför att gå på logik och gissar, om nu valet står mellan storfavoriterna Sverige och Finland (se t.ex. ESCXTRA:s omröstningar), att det till slut blir Sverie som vinner. Loreen har toppat oddslistan hela säsongen och vad gäller semifinalsframträdande så imponerade hon röstmässigt mer än Käärijä.

Min förhoppning är dock att juryn, som jag tror har Sverige som etta, placerar Finland så pass högt upp att ett massivt stöd för Käärijä från tittarna trots allt blir tillräckligt för en finländsk vinst. Men, men… det tror jag på först när jag ser det. 😀

Vad gäller resten av topp-fem så skulle jag inte bli förvånad om vi där hittar Spanien (som jag inte förstår mig på alls och därmed mycket väl kan göra succé), Israel (imponerande dansbidrag) och Ukraina (svårt att räkna bort Ukraina). Går man efter rörelserna på oddslistan så kan vi kanske även räkna med att höra av Belgien och Kroatien mer än många av oss kanske räknade med för ett tag sedan. Som sagt, än kan allt hända. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Vem vinner Eurovision Song Contest 2023?”

 1. Adri

  Igår skrev jag att jag tänkte bara förutsätta i vilket ”placerings-fack” låtarna skulle hamna.

  Det såg då ut så här:

  Plats 1-5:

  • Finland
  
• Franrike

  • Spanien

  • Sverige
  
• Ukraina

  Plats 6-10:
  
• Armenien
• Belgien
• Israel
• Kroatien
• Norge

  Plats 11-15:
  
• Australien
• Italien
• Polen
• Slovenien
• Österrike

  Plats 16-20:

  • Albanien
• Litauen
• Schweiz
• Tjeckien
• Tyskland

  Plats 21-26:

  • Cypern
• Estland
• Moldavien
• Portugal
• Serbien
• Storbritannien

  Jag sa att jag inte tänkte tippa exakta placeringar. För det kan bli så fel att det är rakt av pinsamt. Men ok, jag kör ändå. Men det är 0 säkerhet bakom denna förutsägelse:

  1. Finland
  2. Sverige
  3. Frankrike
  4. Ukraina
  5. Spanien
  6. Belgien
  7. Israel
  8. Armenien
  9. Kroatien
  10. Norge
  11. Slovenien
  12. Italien
  13. Polen
  14. Australien
  15. Österrike
  16. Tjeckien
  17. Schweiz
  18. Tyskland
  19. Albanien
  20. Litauen
  21. Moldavien
  22. Cypern
  23. Estland
  24. Portugal
  25. Storbritannien
  26. Serbien

 2. Micke

  Kanske överraskar er alla här nu men jag tror faktiskt på Finland 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag hoppas du får rätt. 😀

 4. Denis

  Vinnare: Sverige. Fast osäker. Men tror ändå hon har fler vägar till vinst än Finland. Typ vinna juryn och två trea hos tittarna. Eller kanske minsta gemensamma nämnare, att hon inte vinner någon av grupperna men ändå den låt alla tycker om. Eller kanske mindre troligt men ända att vinna båda grupperna. Eller typ två hos juryn men vinna tittarna. Tittarna känns ändå som svårast här. Tror hon hamnar högt hos tittarna, har svårt att se henne utanför top 3 med tanke på låtens succé på topplistor men finns ändå en tanke om att tittarna ändå inte vill se henne vinna igen och därför inte röstar. Och att hatet mot Sverige är stort. Att det liksom blir för stort gap mellan jury och tittare. Så osäkerhet är stor. Men jag tror och hoppas

 5. Denis

  Finland är osäkert runt juryn. Kommer dom se låten som ett skämt? Ser dom den som kreativ? Hans röst? Hamnar han inte top 5 hos juryn blir det svårt att vinna.

  Israel 3 plats
  Spanien 4 plats
  Kroatien/ Ukraina 5 plats

 6. Daniela

  Jag hoppas och hoppas att Loreen vinner med sin Tatoo! ❤️
  Jag klarskriften av varken Finlands låt eller Kroatien, Israels likadant.
  Italien är det finaste låten och showen samt artistens hela insats är helt enkelt för bra! ❤️
  Albanien och Armenien är också värdiga en bra placering!
  Håller tummarna för Sverige och Italien❤️

 7. Daniela

  Rättning: klarar inte av varken Finlands eller Kroatiens låtar

 8. Mikaela

  Sverige.
  Men hoppas på att Micke har en klärvoajant ådra

 9. Andreas

  Loreen, hon är tillräckligt populär för att rätt bra med publikröster kanske inte nödvändigtvis flest men tillsammans med vad jag misstänker kommer bli en storseger på jury sidan tror jag det mer än räcker till.

 10. Tingeling

  Finland vinner sannolikt tittarrösterna, Sverige vinner sannolikt juryrösterna.
  Jag gissar att poängskillnaden i tittarrösterna mellan Sverige och Finland är kring 100, eller minst 50 (jag tror inte Sverige kommer tvåa hos tittarna). (Den avgörande) jurypoängskillnaden har jag ingen aning om.
  Hoppas Finland, men tror Sverige.
  Jag ser inga andra alternativa vinnare, men de övriga topp 5 placeringarna gissar jag går till Norge, Ukraina och Spanien (inte nödvändigtvis i den ordningen).

 11. Engsla

  Jag tror att Belgien skräller och tar hem det hela 😀

  Hoppas på en fin topp 5-placering för Sverige, lagom långt från toppen så att vi kan slippa betala för hela kalaset nästa år…

 12. Adri

  Engsla dödade mig precis.

 13. Micke

  @Adri, då ska jag återuppväcka dig igen. Hon har fel 🙂

 14. Micke

  Många håller på och snackar om vad de hoppas mest på ikväll. Oftast vem som vinner. Jag har dock en annan sak jag hoppas mest på. Jag älskar Italien i ESC. Numero uno. Jag har lyssnat igenom alla bidrag Italien har tävlat med genom alla år i ESC och aldrig någonsin har de ställt upp med ett dåligt bidrag. Dvs från start till och med 2021. För 2022 havererade de fullständigt med ett rent oaptitligt bidrag.

  Hoppades så på att de skulle hitta tillbaka nu 2023 och delvis gjorde de det. Hela bidraget osar italiensk men jag har haft väldigt svårt för Marcos skräniga röst, vilket fått bidraget att dippa lite. Just nu rankar jag bara bidraget som elva i finalen. Väldigt lågt för att vara från Italien.

  Det jag hoppas på mest av allt ikväll är att Marco Mengoni kliver ut på scen, tar micken och ger mig en stor jävla käftsmäll och bevisar hur jädra fel jag har haft. Lyckas han med det har han visat hur jädra dum jag varit och hans bidrag kommer att åka hiss högt högt upp i rankingen.

  Kom igen nu Marco

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se