Schlagerpinglan: Här nedan ser ni hela listan med de artister som gästar Allsång på Skansen under 2023. Listan har, som vanligt för relevansens skull, fetstilsmarkerat de personer som deltagit (som artist eller programledare) i Melodifestivalen och/eller Eurovision Song Contest.

Allsång på Skansen 2023 sänds under åtta tisdagar, under ledning av Pernilla Wahlgren (som tar över efter Sanna Nielsen), från den 27 juni till den 15:e augusti klockan 20:00SVT1 och SVT Play. Förköpsbiljetter till numrerade sittplatser på parkett (till både genrep och livesändning) kan köpas via ticketmaster. Gäster utan förköpsbiljett, till både ståplats och onumrerade sittplatser, betalar ordinarie Skansenentré. Årskort gäller.

Allsång på Skansen 2023
Allsång på Skansen 2023
Pernilla Wahlgren – programledare (Grafik lånad från SVT)

Allsång på Skansen 2023:

Program 1 – 27:e juni
♥ Mando Diao ♥ Laleh
Loreen Lasse Stefanz
♥ Louisiana Avenue
Program 2 – 4:e juli
♥ Zara Larsson ♥ Sven-Ingvars
♥ Hooja ♥ Jackie Mere
Program 3 – 11:e juli
Måns Zelmerlöw (& The Agreement) Panetoz
♥ Olivia Lobato ♥ Erika & Cecilia (folkmusik)
Malena Ernman och Rickard Söderberg
Program 4 – 18:e juli
Carola Hanna Hedlund
♥ Lucianoz ♥ Lova
Program 5 – 25:e juli
♥ Stor ♥ Kiana
Lancelot ♥ Tomas Stenström
♥ (Peter Jöback)
Program 6 – 1:a augusti
Oscar Zia ♥ Stefan Sundström (sjunger Taube)
♥ Admira Thunderpussy ♥ Johar & Josefin
♥ (Rebecka och Johanna Wallroth)
Program 7 – 8:e augusti
Darin Nordman
♥ Naod
kl. 21:00 “Allsångsscenen är din: Darin” (SVT1 och SVT Play)
Program 8 – 15:e augusti
♥ Victor Leksell ♥ Helen Sjöholm & Tommy Körberg
♥ David Ritschard
(Källa och grafik: svt.se, skansen.se, aftonbladet.se och svtplay.se) Med reservartion för ändringar.

Schlagerpinglan: När Pernilla Wahlgren nu tar över programledarrollen efter Sanna Nielsen så blir hon “Allsång på Skansen”:s sjunde allsångsledare genom tiderna. Föregångarna ser ni här nedan:

Programledare för “Allsång på Skansen” genom åren:

1979-1993 Bosse Larsson
1994-2003 Lasse Berghagen
2004-2010 Anders Lundin
2011-2013 Måns Zelmerlöw
2014-2015 Petra Marklund
2016-2022 Sanna Nielsen
2023 Pernilla Wahlgren
(Källa: aftonbladet.se)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


40 kommentarer till “Allsång på Skansen 2023 – Artister och programschema”

 1. Mr A

  Deadline för städer att söka har passerats igår och vad jag sett hittills har följande sökt:

  Sthlm Gbg Malmö Övik.

 2. Micke

  Se upp nu alla män innan ni ger er in i något. Familjen “No secrets and no respects” har tagit över även här 🙂

 3. Adri

  Allsång på Skansen. Det svenskaste vi har. Men som jag likväl aldrig riktigt fastnat för.

  Det är som att redaktionen vill tillfredsställa alla, och då blir resultatet att ingen är riktigt nöjd. För jag tror kanske inte att de som vill se exempelvis Zara Larsson är så intresserade av Sven Ingvars. Och vice verse.

  Sen tror jag, tyvärr, att Pernilla inte kommer bli så bra bemött av tittarna. Jag har sagt detta såååå många gånger förr. Svenskar älskar slätstrukna människor (att Tareq Taylor är så älskad bevisar det). Pernilla har för mycket personlighet för målgruppen tror jag.

  Men hoppas jag har fel 🙂 För om inget kryddar upp Allsången snart så är det helt absurt ju.

 4. Micke

  Har aldrig varit nån större vän av Allsång på Skansen men har alltid förstått varför folk dras till det. Har väl tittat in nångång om det varit nån artist som tilltalat mig. Men jag måste säga att det faktiskt känns väldigt skönt att det är så oerhört blekt “startfält” i Allsång i år nu när Fru “vet ni vem jag låg med” tar över. Då behöver jag inte ens fundera över om jag ska titta på det 🙂

  Tänker på dig Tobias

  Men vilka hade jag kunnat tänka mig att skänka en stund om det hade varit en annan programledare?

  Tar de uppifrån:

  Mando Diao
  Laleh
  Tomas Stenström
  Nordman
  Helen Sjöholm & Tommy Körberg

  Erika & Cecilia: Vet inte vilka de är men folkmusik kan ju vara intressant 🙂

 5. Adri

  Micke ovan sätter faktiskt fingret på just det jag sa. Pernilla har många emot sig. Jag personligen förstår inte varför. Jag tycker hon verkar underbar, och jag gillar hela den familjen (förutom möjligtvis yngsta sonen, som jag inte vet nåt om). Men hon är ju en person som inte direkt bryr sig om sociala normer, och det lönar sig för henne, och det stör folk.

  Jag personligen älskar det! Det är samma syndrom som finns i min absoluta favoritperson i hela mediasverige: Hanna Hellquist. Hon fick mig att börja läsa DN, börja lyssna på P3 och sen kolla “Alla mot alla”. Också helt obrydd om att vara lätt och lagom.

  Det finns inget som är så överskattat som integritet, och underskattat som gränslöshet 🙂

  Just därför hoppas jag att Pernilla gör ett jäkla kanonjobb, så att hennes anti-fighters får på truten och SVT förnyar henne 🙂 Men ska jag vara ärlig tror jag hon blir kortvarig ändå, inte pga brist på talang utan hon är ju en väldigt upptagen kvinna. Jämför henne med Sanna Nielsen? Sanna har inget för sig liksom men Pernilla är i alla plattformar 🙂

  (OBS! Detta ska såklart inte ses som en “attack” på Micke… vad tror ni om mig? 🙂 Alla gillar inte alla. Det är naturligt. Men just eftersom jag nämnde att hon har många som ogillar henne – och sen kommer Micke och exemplifierar det. Så kändes mitt lilla “försvarstal” befogat 🙂 ).

 6. Micke

  @Adri, vi ska inte göra nån större grej av det här. Vi är ju polare här 🙂 Det är bara det att bara själva tanken på den kvinnan får mig att inse att jag inte gör det jag själv tror jag gör….Älskar alla kvinnor. Iofs har jag länge vetat att det finns tre som inte passar in på det för mig. Numera är de fyra. Det hon gjorde mot Tobias Bader bara för att ytterligare “förgylla sig själv” saknar beskrivning. Klarar inte ens att se människan längre. Hade det funnits något i hennes skalle hade hon fattat hur fel hon gjorde mot Tobias men icke. Hon fortsätter och fortsätter.

  Hanna Hellqvist är underbar att ha i “Alla mot alla” men tro mig Adri. Jag skulle inte vilja känna henne privat 🙂 Det jag dock gillar bäst i det programmet är Emma Knyckares underbara skratt. Jag skrattar bara hon skrattar 🙂

 7. Adri

  Micke: Vi är polare. Helt klart 🙂 Men det betyder inte att man är karbonkopior i alla frågor 🙂

  Sen borde man inte älska alla, it’s weird. Människor – män som kvinnor – finns i både underbara och alldeles fruktansvärda upplagor 🙂

  Sen kanske du förlorar respekten för mig nu, men jag tycker inte hon gjorde något fel mot Tobias 🙂 Även där är alla olika, men i mitt kompisgäng så pratar vi också super-öppet om sånt. Går man förbi någon som antingen en själv, eller en kompis, har ett “intimt förflutet” med så kommer det yttras och pratas om. Har någon i umgänget vart på dejt så är första frågan i gruppen “Visa bild på honom/henne” och den andra frågan om det “hände något”. Så vi pratar också otroooligt öppet om sånt. Kanske därför jag helt enkelt inte ser det som en stor grej. Och jag tror verkligen inte han behöver dina tankar, faktiskt 🙂 Om det värsta han gjort i livet var att vara barnförbjuden med Pernilla Wahlgren så kan han skatta sig lycklig 🙂

  Sen gällande Emma Knyckare. Lustigt att du nämner henne, för jag blev lite “bummed out” när jag läste att hon skulle vara med. För jag har sett henne live, och det var (med råge) den tråkigaste stand-up jag någonsin sett. Det gör jag aldrig om. Men i Alla Mot Alla gillar jag henne mycket 🙂 Även om hon kollar på sig själv för mycket. Aldrig sett en människa kolla in sig själv så mycket som henne, men jag kan leva med det 🙂 Gillar mer än ogillar.

 8. Micke

  @Adri, för mig är det mycket enkelt. Har jag något intimt med en tjej så är det henne jag sätter först på alla plan. Respekt är ledordet för mig. Skulle inte ens i min värsta mardröm kunna tänka mig att sprida någon skit om henne. Sen hur andra gör är upp till dem så länge ordet RESPEKT är A och O.

  Det är dock en helt annan sak om man är en offentlig person. Då måste man ha helt andra ramar att leva efter. Man sitter fan i mig inte och sprider ut att mamma hade sex med personer i ett TV-program hon var med i. Illa nog där men när sen mamma då sitter o skrattar och bekräftar detta genom att säga att det var med två män och dessutom skitar ned sig extra genom att peka ut en av dem. Då jädrar.

  Det där är så lågt som en människa kan sjunka. Om hon hade pratat med Tobias först och frågat honom om det var ok att gå ut med det hade det varit en annan sak men det gjorde hon inte. Hon är ju Queen of Sweden i sina egna tankar och behöver inte följa några som helst ramar.

  Jag låter kanske knäpp i ditt huvud Adri men jag älskar kvinnor och varje kvinna som mår bra är en vinstlott. Folk i min närhet har inte svårt att veta varifrån jag fått detta. Har de träffat min farsa och min farfar så vet de 🙂 Men som sagt det finns undantag bland kvinnor och Pernilla och hennes dotter är definitivt två av dessa.

  Helt ärligt Adri. Jag visste ingenting om Emma Knyckare innan jag började höra hennes underbara skratt i Alla mot alla. Vad hon gör och har gjort i övrigt spelar ingen större roll bara jag får höra henne skratta 🙂

 9. Adri

  Micke: Each to their own 🙂 Jag vill ju såklart aldrig göra någon obekväm, men i min huvudsakliga ungängeskrets pratar vi om det 🙂 Väldigt öppet. Jag gillar det med oss. Sen berättar vi kanske inte ALLT, utan man gör sina gränsdragningar. Men mycket delas iaf.

  Sen vet jag inte om detta gör det värre eller bättre men den andra mannen offentliggjordes också (men senare). Det var Marcus Schenkenberg (tyvärr för jag personligen hade hoppats på att det skulle vara Bengt Frithiofsson. Den ihopparningen hade vart nåt!).

  Jotack. Ingen som besökt denna blogg kan ha missat att du älskar kvinnor. Och jag ska inte ljuga… jag tycker det är konstigt. För min del tar det bort nyanserna som gör oss mänskliga. Jag tycker själv gott om de FLESTA kvinnor, I guess. Kvinnor jag vart ihop med, systrar, tjejkompisar – jättemycket kärlek ditåt. Och sen är jag ju en person som utgår från människans goda sidor 🙂 Så jag tycker verkligen om de flesta. (Men det gäller iofs män också; de flesta människor i stort är goda och vill väl 🙂 ).

  Men jag själv kan inte skriva under på att jag ”älskar kvinnor”. För då eliminerar man rötäggen i den gruppen.

  (Och med rötägg menar jag alltså inte någon som bara är lite frispråkig á la Pernilla Wahlgren, utan mer i stil med exemplevis kvinnan som hänsynslöst attackerade ett barn i Ängelholm i veckan, eller alla nazistfruar under krigstiden. De som gjort VERKLIG skada. Älskar jag dem? Gud nej. Jag vill se fruktansvärd karma åt deras väg. Jag både hoppas och tror att du vet att det finns kvinnor i världen som gör betyyyyyyydligt mer skada än Pernilla och hennes dotter.)

  Ja, detta är lite off-topic. Sorry. Jag är rätt kass på att hålla mig till ämnen. Det, ihopparat med att jag helt enkelt är en uppstudsig och ifrågasättande person naturligt, gör att det ibland blir så här. Min pappa har själv sagt att jag var ”det näbbigaste barnet han någonsin träffat” (han sa det såklart med kärlek – för ifrågasättande och argumentation är saker som uppmuntrats i min barndom).

  Och det fortsätter i vuxenlivet, men jag försöker bli bättre. Det går sådär. 🙂

 10. Denis

  Jag gillar Pernilla. Av det jag sett. Hon bjuder på sig själv, är öppen om allt och är väldigt rolig.
  Det jag tror folk stör sig på är att hon är överallt och hennes familj också. Lite som vår egen Kardashian. Sedan är hon ju också nepo baby och det sticker alltid dåligt ut..
  Blekt startfält? Ser väl ut som det alltid gör med detta program. Kollar inte alltid men ibland om det är en artist jag gillar så. Tänker kolla på Loreen i alla fall. Och Darin. Måns också.
  Det är väl alltid så finns alltid artister många inte känner igen i dessa program.

 11. Micke

  @Adri, jisses 🙂 Du måste väl förstå vad jag menar med att älska kvinnor 🙂 Det betyder ju inte att jag älskar varenda kvinna i världen men jag älskar kvinnor 🙂

  Det är ju på samma sätt när jag hatar män. Jag hatar väl för tusan inte män 🙂 Däremot hatar jag avskum som kallar sig män och våldför sig på kvinnor och anser sig ha rätt att göra det, att de är högre än kvinnan.

  Män och kvinnor har samma värde och ska ha samma rättigheter i samhället. Men det hindrar väl inte att man tar lättare till sig vissa. Låt säga en del har lättare för katter än hundar….Jag har lättare för kvinnor än män. Dum liknelse kanske men nu fattar du nog vinken 🙂 Bara för att understryka. Jag har ungefär lika många killkompisar som tjejkompisar. Jag gör ingen som helst skillnad på dem.

  Men det vi pratar om nu med Wibergskan är något helt annat. Det handlar om det jag tycker är det viktigaste i hela världen. RESPEKT…något jag tvivlar på att Wibergskan ens kan stava till.

  Ok Marcus Schenkenberg …….Är det hon som har spytt ut det nu också eller är det dottern?

  Adri jag har inga hinder i mitt liv i stort sätt. Jag är livsnjutare. Jag har inga större tabun egentligen så länge som alla inblandade är överens om det som ska göras. Inom rimliga mänskliga gränser givetvis.

  Adri och Denis jag önskar er mycket nöje med Wibergskan i allsången det ni kan och vill se. Själv kommer jag inte att se en sekund

 12. Adri

  Känns som att vi blandar ihop Pernillor här nu. Pernilla Wiberg vet jag för lite om (dock hört från mina kontakter inom journalist-sfären att hon är väldigt otrevlig).

  Nej men jag vill mest bara förstå dig. För du säger ovan att det finns fyra kvinnor som inte matchar ditt ”älskar kvinnor”. En av dem är (tydligen) Pernilla.

  Men det borde sannerligen vara fler, för det finns kvinnliga extremister som gör allt för att göra livet värre för minoriteter. Eller som ger sig på barn (även män och andra kvinnor, men det är extra avskyvärt att ge sig på barn). Och de är fler än fyra, så isf undrar jag hur de landar om inte bland de kvinnor som inte passar in i din allmänna attityd 🙂

  Nej jag kommer inte kolla Allsång. Men det är inte Pernillas förtjänst. Programmet är tillräckligt i sig själv för att jag ska hålla mig borta 🙂

 13. Micke

  Min dumma hjärna Adri 🙂 Wahlgren givetvis

 14. Micke

  @Adri min vän vi släpper det 🙂 Trodde du förstod vad jag menar men tydligen inte. Nog bara jag som är kass på att förklara. Men självklart finns det avarter hos både män och kvinnor. Bara som exempel. Jag är den första i världen som hyllar kampen mot äckliga avarter som våldtar kvinnor. De är inte värda vatten för mig. Men man måste vara jävla dum om man inte förstår att det även finns avarter av kvinnor inom detta som pekar ut män felaktigt. Ljuger helt enkelt.

  Men vad skönt. Du hoppar vi Allsång båda två då 🙂

 15. Micke

  Well done Expressen 🙂

 16. Micke

  Har du inget nytt inlägg på G Pinglan. Spelar ingen roll vad bara det blir något nytt 🙂

 17. Adri

  Jag har inlett ett självmordsuppdrag. Under sommaren (och helst då juni månad, men vi får verkligen se) ska jag göra en top 100 av Eurovision-låtar genom tiderna.

  1956-2023 (2020 räknas helt sonika inte. Jag övervägde dem inte överhuvudtaget, hur mycket jag än älskar Bulgariens låt det året). Det är vad…? 1500 låtar eller nåt? It’s a lot. Men lyssnande har genomförts. Jag hade tur, för det blev 111 kandidater så jag behövde bara fila bort 11 låtar. Och det har jag gjort nu. Nu har jag mina 100 kandidater. Men de är då rakt inte rankade ännu.

  Och det finns kanske en recency bias – men nu är det vad det är. Jag känner ju som jag känner.

  Men vill ni läsa vilka som är mina slutliga kandidater? Nej, det vill ni då rakt inte. Men jag är så glad att jag äntligen fått ner det till 100 låtar så jag vill dela med mig.

  Jag tar det årvis (vissa år har flertalet representanter, andra noll… såklart):

  1956: Italien (“Aprite le finestre”)
  1959: Nederländerna (“Een beetje”), Storbritannien (“Sing little birdie”)
  1960: Frankrike (“Tom pillibi”)
  1961: Sverige (“April april”)
  1965: Luxemburg (“Poupee de cire poupee de son”)
  1968: Frankrike (“La source”)
  1969: Nederländerna (“De troubadour”)
  1973: Luxemburg (“Tu te reconnaitras”)
  1974: Sverige (“Waterloo”), Italien (“Si”), Nederländerna (“I see a star”)
  1975: Tyskland (“Ein lied kann eine brucke sein”), Schweiz (“Mikado”), Italien (“Era”)
  1977: Frankrike (“Loiseau et lenfant”)
  1979: Grekland (“Sokrati”), Frankrike (“Je suis l’enfant soleil”), Spanien (“Su cancion”)
  1980: Turkiet (“Petr oil”)
  1981: Tyskland (“Johnny Blue”)
  1982: Portugal (“Bem bom”), Spanien (“El”)
  1984: Italien (“I treni di Tozeur”)
  1988: Sverige (“Stad i ljus”)
  1990: Turkiet (“Gözlerinin hapsindeyim”), Israel (“Shara barkhovot”), Jugoslavien (“Hajde da ludujemo”)
  1991: Israel (“Kan”), Grekland (“I anixi”)
  1993: Danmark (“Under stjernerne på himlen”), Grekland (“Ellada hora tou fotos”), Sverige (“Eloise”), Storbritannien (“Better the devil you know”), Norge (“Alle mine tankar”)
  1994: Tyskland (“Wir geben ne party”)
  1995: Spanien (“Vuelve conmigo”), Turkiet (“Sev”), Frankrike (“Je me donne rendez-vous”), Danmark (“Fra Mols til Skagen”)
  1996: Sverige (“Den vilda”), Polen (“Chce znac swoj grzech”)
  1997: Turkiet (“Dinle”), Italien (“Fiumi di parole”), Danmark (“Stemmen i mit liv”), Storbritannien (“Love shine a light”)
  1998: Storbritannien (“Where are you?”)
  1999: Sverige (“Take me to your heaven”, Tyskland (“Reise nach Jerusalem”)
  2000: Danmark (Fly on the wings of love”), Ryssland (Solo), Lettland (My Star)
  2001: Slovenien (Energy), Danmark (Never let you go), Grekland (Die for you)
  2002: Malta (7th wonder)
  2003: Turkiet (Every way that I can), Portugal (Deixa me sonhar), Kroatien (Vise nisam tvoje), Ryssland (Ne ver ne boysia), Spanien (Dime)
  2004: Andorra (Jugarem a estimar nos), Albanien (Image of you), Ukraina (Wild dances)
  2005: Albanien (Tomorrow I go), Israel (Hasheket shenishar)
  2007: Moldavien (Fight), Slovenien (Cvet z juga), Bosnien (Rejika bez imena)
  2008: Albanien (Zemren e lame peng)
  2009: Portugal (Todas as roas do amor), Estland (Rändajad), Israel (There must be another way), Island (Is it true)
  2010: Armenien (Apricot stone), Tyskland (Satellite)
  2012: Sverige (Euphoria), Makedonien (Crno i belo)
  2015: Norge (Monster like me), Estland (Goodbye to yesterday)
  2016: Italien (No degree of separation)
  2017: Belgien (City lgihts)
  2018: Litauen (When were old), Estland (La Forza)
  2019: Slovenien (Sebi), Norge (Spirit in the sky), Italien (Soldi)
  2021: Norge (Fallen angel), Italien (Zitti e buoni)
  2022: Armenien (Snap), Nederländerna (De diepte), Portugal (Saudade saudade), Island (Med haekkandi sol), Sverige (Hold me closer)
  2023: Slovenien (Carpe diem), Sverige (Tattoo), Frankrike (Evidemment), Lettland (Aija), Litauen (Stay), Armenien (Future lover)

  Där är dem. Eurovision-historiens 100 bästa låtar… som ska sorteras nu. Vilken lätt uppgift jag har framför mig.

  Men ah. Några spaningar jag kan göra är ju att 2000 hade en riktig jävla kanon-topp 3. Och bland mina top 100 finns två låtar som SKANDALÖST inte ens hittade finalen; Andorra 2004 och Lettland 2022. Sorg!

  Aja. Sommaren är inte över – denna rankingen kan mycket väl ta hela sommaren.

 18. Micke

  Kollade igenom dina 100 låtar och ser att jag gillar 51 av dem. Fler än jag hade trott 🙂 Det här låter nog löjligt i dina öron Adri och jag tycker själv det är löjligt men jag klarar inte att klicka mig in på bloggen just nu så jag hoppar ett tag. Klarar helt enkelt inte ett visst falskt smile. Hoppas det kommer en ny länk snart

  Tillbaka till din lista. Kanske gör jag nån liknande lista när jag är tillbaka men just nu koncentrerar jag mig på din och lägger ut de 51 av dina 100 som jag gillar:

  1965: Luxemburg (“Poupee de cire poupee de son”)
  1969: Nederländerna (“De troubadour”)
  1973: Luxemburg (“Tu te reconnaitras”)
  1974: Nederländerna (“I see a star”), Italien (“Si”)
  1975: Italien (“Era”)
  1977: Frankrike (“Loiseau et lenfant”)
  1982: Spanien (“El”), Portugal (“Bem bom”)
  1984: Italien (“I treni di Tozeur”)
  1988: Sverige (“Stad i ljus”)
  1990: Turkiet (“Gözlerinin hapsindeyim”)
  1991: Israel (“Kan”),
  1993: Norge (“Alle mine tankar”)
  1996: Sverige (“Den vilda”)
  1997: Storbritannien (“Love shine a light”), Turkiet (“Dinle”), Italien (“Fiumi di parole”)
  2000: Lettland (My Star), Danmark (Fly on the wings of love”)
  2001: Grekland (Die for you)
  2003: Portugal (Deixa me sonhar), Turkiet (Every way that I can)
  2007: Slovenien (Cvet z juga), Bosnien (Rejika bez imena), Moldavien (Fight),
  2008: Albanien (Zemren e lame peng)
  2009: Estland (Rändajad), Portugal (Todas as roas do amor), Island (Is it true), Israel (There must be another way),
  2010: Tyskland (Satellite)
  2012: Makedonien (Crno i belo), Sverige (Euphoria)
  2015: Norge (Monster like me), Estland (Goodbye to yesterday)
  2016: Italien (No degree of separation)
  2017: Belgien (City lgihts)
  2018: Estland (La Forza), Litauen (When were old)
  2019: Slovenien (Sebi), Norge (Spirit in the sky)
  2022: Armenien (Snap), Nederländerna (De diepte), Sverige (Hold me closer), Portugal (Saudade saudade)
  2023: Frankrike (Evidemment), Lettland (Aija), Sverige (Tattoo), Litauen (Stay), Slovenien (Carpe diem)

  De två som överraskar mig mest på din lista är Nederländerna 1969 och Turkiet 1990. Jädrigt kul att du gillar dessa två. Tro mig….DET GÖR JAG

  Största besvikelsen är att ingen från min topp 3 är med. Två från 2009 och en från 2004

  Jag kollar in om några dagar eller vecka och ser om “smilet” är borta 🙂 Ha det Adri 🙂

 19. oe

  Kul projekt, Adri! Men jag kan inte undgå att lägga märke till hur de velar om 2021. Du hade dun favorit-trio, och att det kan variera lite där inbördes över tid kan jag väl förstå. Men nu plötsligt tar sig Italien förbi två av dem, vad händer? 😀 Dessutom låter det vansinnigt att slopa 2020, då försvinner ju den solklara #1 🙁

  Själv gjorde jag en topp 50 av bidragen mellan 2000-2020 för några år sedan. Kanske dags att uppdatera den. Annars håller jag på med ett eget vansinnesprojekt just nu, som bara är delvis ESC-relarerat. Jag håller på att ta fram det tre bästa låtarna från varje land i hela världen, från hela världshistorien (eller nja, det behöver ju vara inspelat. Och jag måste ju råka hitta dem). Och sen när jag har dem, ska de förstås göra upp sinsemellan. Som någon sorts musik-VM, där jag är enväldig domare. Som sagt, vansinne. Hör kanske inte riktigt hemma på bloggen, men jag var tvungen att nämna det 🙂

 20. Adri

  Oe: Ja du har verkligen rätt i att jag velar. Men det är ju ungefär som när man ska utse “världens bästa låt” – punkt. Att det ändrar sig näst intill med vädret. Jag har älskat, och älskar än, både Grekland och Bulgarien 2021. Men det är något som fattas där. För jag kommer typ aldrig tillbaks till dem. Jag känner nästan aaaaaaaldrig för “hmm ska jag kanske lyssna på Greklands låt 2021?”.

  Sen de gånger jag ändå trillar över den, så älskar jag den igen. Men det är nåt som helt enkelt gör att jag inte känner så starkt för den som jag en gång gjorde.

  Men som sagt, det är en gryyyym låt. Men såna här listor baseras ju på hur jag känner där och då! 🙂

  Den välrenommerade musiktidningen Rolling Stone Magazine listar ju ibland (2004, 2010, 2021) världens 500 bästa låtar. Man märker samma tendenser där. Exempelvis så 2021 lade de till Fleetwood Macs låt “Dreams” på plats 9(!!), och den låten var inte med alls på någon av de tidigare upplagorna öht. Så den låten gick (somehow) från att inte ens vara en av världens 500 bästa låtar till att vara den nionde bästa genom alla tider.

  Lite samma här. Skulle jag göra listan i en annan tid framför eller bakom mig så hade kanske Grekland 2021 vart med 🙂 Men på denna version (som TROLIGTVIS blir den enda iofs) så kom den inte med.

 21. oe

  @Adri, som du säkert vet är det egentligen inte Grekland, utan snarare Bulgarien 2021 som jag saknar (och än mer 2020 men det är en annan femma). Men det är inget konstigt att det varierar i perioder, precis som i exemplet du nämner så är det inte bara du 🙂

  Off topic, men känner du till Sofia Reyes? Jag snubblade över henne i och med mitt projekt, och är som besatt just nu 😀

 22. Mr A

  https://www.dn.se/kultur/stockholm-vill-bygga-ny-arena-for-eurovision-nasta-ar/

 23. Mr A

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0WzZWxi3N27XAmfazsL9EY53zmdPGexJGA6MExoa4B1wKpG5AyGBnzJcB522xD6fjl&id=100064729928954&sfnsn=mo

 24. Mr A

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/dwaJLJ/uppgifter-stockholm-vill-bygga-ny-arena-for-eurovision

 25. Adri

  Oe: Nej jag har inte hört om Sofia Reyes, men kan ju ta och kolla in henne nu 🙂 Jag litar på ditt omdöme. Det brukar ju matcha mig! 🙂

 26. oe

  @Adri, om du känner för det får du självklart göra det, men det kan ju variera rätt kraftigt när våra musiksmaker matchar. Så det är ju verkligen ingen garanti att du kommer gilla henne. Latinopop var inget jag trodde jag gillade, men hon har fått mig att ändra uppfattning. Hela hennes album “Mal De Amores” är högklassigt, men framförallt är det “24/7” och “Palo Santo” som fått mig att bli som besatt. Men hon har även hörts på svensk radio nyligen, tillsammans med Kris Kross Amsterdam i en remake av “Samba da Jameiro”. Grym är hon 🙂

  Jag glömde visst svara mer ingående på dina 100. Ska rada upp de från 2000 som jag gillar skarpt (typ ≥8/10), som hade varit starka kandidater till min egen topp 100.

  2000: Ryssland (Solo), Lettland (My Star)
  2001: Grekland (Die for you)
  2003: Turkiet (Every way that I can), Kroatien (Vise nisam tvoje), Spanien (Dime)
  2004: Ukraina (Wild dances)
  2005: Israel (Hasheket shenishar)
  2007: Moldavien (Fight), Slovenien (Cvet z juga)
  2008: Albanien (Zemren e lame peng)
  2009: Estland (Rändajad)
  2012: Sverige (Euphoria)
  2015: Norge (Monster like me), Estland (Goodbye to yesterday)
  2016: Italien (No degree of separation)
  2017: Belgien (City lights)
  2018: Litauen (When were old), Estland (La Forza)
  2019: Slovenien (Sebi)
  2021: Norge (Fallen angel)
  2022: Armenien (Snap), Nederländerna (De diepte), Sverige (Hold me closer)
  2023: Sverige (Tattoo), Litauen (Stay)

  Med det sagt gillar jag det mesta du tagit med. De enda jag ogillar är Ryssland 2003 och Slovenien 2023.

  Bland de tidigare nöjer jag mig med att notera att Luxemburgs två grymma klassiker är med, så även Sverige 1988 & 1996. Tumme upp 🙂

 27. Micke

  Jisses….Inte fasen trodde jag att att detta falska leende fortfarande skulle vara det första som dyker upp när man går in på bloggen. Jobbigt bara att behöva bevittna det men främst får det mig att undra över hur det är med Pinglan. Allt väl med dig hoppas jag pinglan?

 28. Adri

  Micke: Jag gissar – fritt spekulerande – att Pinglans vår vart ganska hektisk baserat på publiceringsmönstret vi sett (och ännu tydligare… att hon skrivit det). Därför gissar jag att hon bara är på en mini-semester.

  Om så är fallet unnar jag verkligen henne det! 🙂 Hoppas det.

 29. Adri

  Btw, detta är ju mitt projekt och intresset här är kanske begränsat haha. Men nu är placeringarna 5-100 klara och bestämda. Men topp 4-kandidaterna återstår och jag trodde jag hade ett fool proof-system för att göra rankingen så enkel som möjligt (jag har basically rankat alla låtar inom femårsperioder, och sen låtit sistaplatserna “duellera” och åka ut en efter en. Snabbt och smidigt. Och om nån låt “åker bort” så deltar nästsistaplatsen i duellerna osv… ni fattar!).

  Men nu vid topp 4 så kommer jag – i nuläget – inte längre. Topp 4-kandidaterna är:
  – Luxemburg 1965 (Poupee de cire, poupee de son)
  – Italien 1984 (I treni di Tozeur)
  – Lettland 2000 (My Star)
  – Estland 2009 (Rändajad)

  Jag trodde, när jag började projektet, att Estland 2009 skulle runaway med vinsten. Men nu när det bara är fyra låtar kvar så är det otroligt svårt. Och jag har nåt speciellt band till Estland 2009. Den är ju magisk, och det är helt klart den låt som är “mest Eurovision” av låtarna.

  Men samtidigt, det är nog den låt jag lyssnar på klart mest sällan av dessa. Så nu är det riktigt jäkla tight. Det är sällan jag överraskar mig själv, men jag gör kanske det nu, om jag inte ens visste vilken låt jag tyckte var bäst of all times. Jag återkommer i frågan.

  Eller inte. Jag är inte bra på att genomföra saker från början till slut, men som sagt, det är bara fyra låtar kvar att ranka nu.

 30. Mr A

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/4olaGq/melodifestivalen-gor-om-tavlingen-skrotar-semifinalen

 31. Denis

  Bra att semifinal skrotas. Har sedan länge faktiskt tänkt på att den helt bör tas bort. Dem känns alltid meningslöst och SVT själva verkade inte veta vad man skulle göra med den

 32. Adri

  Inte förändringen jag ville ha, men iaf kul att SVT fortsätter testa sig fram till det bra receptet istället för att nöja sig med status quo. Jag personligen tar hellre fyra delfinaler med tre finalister. Inga “wildcards” till finalen, oavsett om de kommer från andra chansen, semifinal eller nu detta “uppsamlingsheat”.

  Kommer man inte topp 3 på första intryck kanske man helt enkelt inte har i final att göra? (Ja ok jag inser att detta innebär att många av mina favoriter som tog sig till final via AC/SF skulle åka ut då… såsom Mariette nu i år… men det är det nog ändå värt!)

 33. oe

  En märklig ändring. Nog för att det är rimligt att ta bort andra chansen som ett eget program. Men att minska antalet bidrag per deltävling och dessutom lägga till en, känns onödigt. Blir bara mer utspätt, och mer dötid i programmen.

 34. oe

  @Adri, tre av dina fyra toppbidrag är bra, men ändå inga som håller högsta klass för mig – tror ingen hade tagit sig in på en topp 50 för mig, kanske möjligen i utkanten på en topp 100 men det är osäkert. Den italienska låten har jag hört för lite, men inget jag fastnat för (hittills).

 35. Denis

  Håller med Adri. Fyra deltävlingar med tre vinnare i varje vore ju ultimata. Men jag tror inte varken SVT eller skivbolagen vill förlora en deltävling för då förlorar man också exponering. Så länge skivbolagen är med får vi nog stå ut med semifinal eller deltävling 5 eller vad det kommer kallas för

 36. Adri

  YES! Eurovision blir av i Malmö! Helt rätt SVT. Har man möjligheten så ska man alltid visa upp Skåne! 🙂

 37. Johanna

  Malmö känns ju givet på förhand med allt arena-trassel i Göteborg och Stockholm. Kul! Och jag har för en gångs skull legat steget före och bokat hotell i förväg så nu jäklar kommer jag mest troligt vara på plats i alla fall i rätt stad i maj nästa år!

 38. Schlagerpinglan

  😀 😀 😀 (Mer i kväll/natt när jag återstartar bloggen efter en period av semester och sjukdom. Var bara tvungen att ge uttryck för den enorma glädje jag känner inför dagens, för mig väldigt förvånande, avslöjande.) 😀 😀 😀

 39. Mr A

  @Johanna Rätt datum med?

 40. Johanna

  @mr A preliminärbokade både den helgen och helgen efter för att gardera mig:-) fri avbokning är bra grejer

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se