Malta Som det tidigare avslöjats så gick 12 av 36 bidrag vidare till finalen av MESC 2024, Maltas nationella uttagning i Eurovision Song Contest 2024. Här nedan ser ni de 12 finalbidragen (presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem efter en första genomlyssning):

Ett av de tävlande bidragen i Maltas “MESC 2024”

Karma”, Ryan Hili (live-framträdande i en av deltävlingarna)

Schlagerpinglans MESC 2024-final-topplista (23-12-03):
1. Karma”, Ryan Hili
2. Man”, Janvil
3. Mara”, Denise Mercieca
4. Breathe”, Lisa Gauci
5. Sirena”, Erba’
6. Wild Card”, Gail Attard
7. Venom”, Miriana Conte
8. Loop”, Sarah Bonnici
9. Ghost”, Nathan
10. Tell Me That It’s Over”, Haley Azzopardi
11. Banana”, Matt Blxck
12. Topic (Bla Bla)”, Greta Tude

Schlagerpinglan: Nu har även jag tagit mig tid till att lyssna på de maltesiska bidragen en första gång. Mitt första intryck var inte överdrivet positivt så jag kan väl, lite diplomatiskt, säga att min favorit av de bidrag jag lyssnat på så här långt inför Eurovision Song Contest 2024 fortfarande är det franska bidraget. 😀

Min förhoppning är dock att det bland dessa 12 finns något som visar sig vara en rejäl växare men det får tiden utvisa. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Malta 2024: Lyssna på “MESC”-finalbidragen”

 1. Adri

  1. “Mara”

  Låååååååååååångt hopp

  2. “Sirena”

  Resten är tyvärr waste of både space och time.

 2. Mr A

  Nån ESC vinst blir det icke.

 3. Micke

  Ok då är det tillåten mark för mig igen då 🙂

  Detta är ett extremt svagt startfält med två bidrag som balanserar på gränsen till FETA NOLLOR. Kan bara tänka mig fyra länder som kan få till ett sämre startfält. Allt är svagt förutom ett bidrag. Detta bidrag är totalt överlägset. Just nu når det inte upp till betyget BRA men det finns absolut möjligheter att det når dit med fler lyssningar.

  “Sirena”, Erba’ – (6/10) MER ÄN GODKÄND

  “Breathe”, Lisa Gauci – (4/10) INTE FULLT GODKÄND
  “Wild Card”, Gail Attard
  “Karma”, Ryan Hili

  “Man”, Janvil – (3/10) DÅLIG
  “Loop”, Sarah Bonnici

  “Tell Me That It’s Over”, Haley Azzopardi – (2/10) MER ÄN DÅLIG
  “Ghost”, Nathan
  “Venom”, Miriana Conte
  “Mara”, Denise Mercieca

  “Topic (Bla Bla)”, Greta Tude – (1/10) MYCKET DÅLIG
  “Banana”, Matt Blxck

 4. Micke

  Finns det då inget positivt överhuvudtaget med inledningen av ESC 2024?

  Malta och Tjeckien med horribla startfält.

  Men Frankrike har ett ganska starkt bidrag och det finns trots allt hopp för Malta. Ett bidrag växer faktiskt allt mer. Pratar om “Sirena”, Erba’. Skulle Malta trots allt välja detta så skulle det plötsligt vara två ganska starka bidrag

 5. Adri

  Micke: Du har halv-rätt. Det är inget större fel på “Sirena” – bara lite mer energi i nästa liveprestation så…

  Men jag tycker du ska lägga lite mer möda på att hitta briljansen i “Mara” istället. Då får du lov och vara med i “klubben som har bäst musiksmak, och oftast rätt om allt”.

 6. Micke

  @Adri,

  dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-

  För att inte tala om allt dutt-duttande

  Är det bäst musiksmak? 🙂 Påminn mig om att jag ska sluta som musiker isf 🙂 I synnerhet trummisar skulle förlora sina jobb

  Däremot är jag helt med dig om “Sirena”…Precis så känner jag. Kan de få till det live kan det bli riktigt bra

  Sen vad det gäller mina dåliga ord om Malta och Tjeckien. Det är ju den sistnämnde som retar mig. Maltas låtar var ju dynga från start. Tjeckiens var ju dock lovande i studioversion och sen bara totalt havererar. Synd

 7. Adri

  Micke: Vi har gått igenom detta, kompis! Det bästa är det jag gillar 🙂

  Jag är verkligen en nobody. Dålig på det absolut mesta, så okarismatisk att man typ ser rakt igenom mig och inte speciellt varken kul, smart eller snäll (jag vill vara snäll… men sen går man ut i världen och inser att människor suger oftast och alla stör en).

  MEN! Min musiksmak är oklanderlig. Så bara lita på mig där.

  Jag tycker däremot inte du ska sluta som musiker. Bara låt dig inspireras av andra, vet ja!

 8. Micke

  @Adri, det bästa är alltid det du själv gillar när det gäller musik. Så är det bara. Där är en värld där man själv är det viktigaste till skillnad från världen i övrigt. När mina vänner och närmaste mår bra då mår jag bra. Så borde alla leva men gör det tyvärr inte. Men musik är ett mer ego det är först och främst ens egna njutning.

  Kommer aldrig att förstå varför du mår så dåligt Adri. Jävligt tråkigt hur som helst. Det viktigaste fokuset är inte hur du mår utan hur du kommer ur det Adri. Lägg allt på det och umgås med människor med positiv energi och inte negativ.

  Du är lika lite som någon annan en nobody. Ren bullshit min vän. Varför tror du som du säger, att du är dålig på allt? Största anledningen är inte att du är det utan att du inbillar dig att du är det.

  Fortsätt inte så här Adri. Gör något åt det. Det är mitt råd. Du kommer att bli chockad när du inser hur dumma dina tankar är. Har sett det gång på gång på gång hur människor förändras och hur allt i kroppen förändras.

  Sluta plåga dig själv. DU HAR FEL. Det är inte svårare än så

 9. Adri

  Micke, låt mig nu va lite självutplånande. It’s a good look 🙂

  Jag läste precis otroligt Andrev Waldens bok ”Jävla karlar”. Rekommenderar varmt! Den fick Augustpriset och det förstår jag helt!

  Han skriver verkligen nåt som jag verkligen kan relatera till. Inte om hans situation, för jag har alltid haft en trygg/stabil familj. Men han skriver i boken att han ”är ett barn helt utan egenskaper. [Han] kan inte spela gitarr, inte rita, eller spela boll.”

  Jag kände igen mig så i det 🙂 Men där han fick en helt otrolig formuleringsförmåga, så fick jag perfekt musiksmak bara 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se