Schlagerpinglan: Som vanligt så här på julaftonen så passar jag på att önska alla en riktigt god jul och det gör jag med min absoluta favorit vad gäller jullåtar med Eurovision-anknytning. 😀 (Lite nyare sådana hittar ni på den officiella Eurovision-sidan)


Hey Ho“, Freddy Kalas (2:a i Norges MGP 2016 med “Feel Da Rush“)

God Jul! och på återseende. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Schlagerpinglan önskar alla en riktigt God jul!”

 1. Adri

  God Jul önskar även jag er alla! 🙂 Må ni ha en jul med snö, värme, god mat, kramar osv osv.

  Själv är jag på Gotland – och på landet. Så det är dubbelt isolerat på så sätt. Lite läskigt nattetid (jag är ju rätt mörkrädd), men väldigt mysigt under dagtid! 🙂 Hela familjen samlad, inklusive de nya medlemmarna i form av syskonbarn som fortfarande har den där barnsliga nyfikenheten kvar. Blir lite avis nästan.

  ——————————————————

  Tyvärr har jag ingen favorit-jullåt med Eurovision-anknytning. Så jag är skamlös och länkar min favoritjullåt alla kategorier istället – helt utan ESC-koppling, tyvärr:

  https://m.youtube.com/watch?v=My5Bzf0PQhc&pp=ygUQQSBjaHJpc3RtYXMgZHVlbA%3D%3D

 2. Adri

  Lite kul dock – som hör till förra kommentaren, och faktiskt har Eurovision-koppling:

  Familjen har varit samlad i sisådär drygt ett dygn. Under det dygnet har jag, eller vi alla tbh, tvingats lyssna på ”Cha cha cha” (Finland 2023) typ 10-12 gånger. Och som jämförelse kan sägas att jag inte gett den låten en uns av min tid sen finalen i maj.

  För det har visat sig att det är ENDA låten min lilla systerson godkänner. Inte den enda ESC-låten, utan den enda låten – alla kategorier. Man frågar vad han vill göra. Får bara ”cha cha” som svar, han får höra låten. Sen är låten slut, och han vill genast höra om den.

  Jag försökte sätta på en låt mer i min stil, men som jag tänkte att han kanske också skulle gilla. Han blev rasande. Min syrra har sagt att vissa dagar tvingas de genomlida ”Cha cha cha” 30 gånger.

  Och med detta kan jag dra två slutsatser:
  1. Finlands låt 2023 är definitivt inte en växare. Jag är redan dödstrött. Efter ett dygn. Avundas inte min syrra.
  2. Jag har aldrig varit en barnkär person. Och jag blir ju inte direkt mer lutande mot att skaffa barn av det här.

  Tur att han är söt iaf. Kommer undan med det mesta då.

  —————

  Anyways, god jul alla! 🙂 Förhoppningsvis är han för distraherad idag för att trakassera oss med finsk industriell danspop! 🙂

 3. Micke

  Kommer alltid att vara Sveriges bästa jullåt. Märkligt att den kom under mindre utvecklande 80-talet när det gäller musik.

  GOD JUL TILL ER ALLA 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=TS9vmrBTxEo

 4. Micke

  Måste väl nu innan julstöket börjar idag även slänga ut min hela släkts absolut etta vad det gäller jul. En låt som skapades innan jag satte näsan i vädret. Alla i släkten älskar den. Den går ständigt var man än är runt jul. En känd 70-tals grupp. En kul grej med den i släkten är att ljudet alltid skruvas upp hejdlöst precis när sångaren efter tre minuter skriker ut IT´S CHRISTMAS…….-)

  https://www.youtube.com/watch?v=7_8VULXJqck

 5. Mr A

  God Jul!

 6. HW

  En riktigt god jul till alla här 🙂

  Trots att jag har en bra julafton här är jag lite små-avundsjuk på Adri för både Gotland och finsk industriell danspop 😉

 7. Adri

  Han var inte för distraherad för ”Cha cha cha”. Varken på julafton eller juldagen. Vi försökte avleda honom med hans julklappar, men han kom på genidraget att han kunde ju leka med sina klappar MEDAN ”Cha cha cha” spelade.

  Så lätt lurade man inte en två-åring.

  Så mitt christmas anthem 2023 blev en Eurovision-låt.

 8. Mr A

  https://eurovision.md

  Moldavien

 9. Adri

  Moldavien kan ju bara lägga ner uttagningen känner jag. Och ge vinsten till Natalia Barbu och ”In the middle”.

  Tjänstefel av alla om den inte får representera dem.

 10. Micke

  Gick in o fick syn på att Moldavien slängt ut sina låtar. Tog mig tid till att lyssna på dem o tur var det. 31 ganska slätstrukna låtar o en som var MIL före övriga. Det är sannerligen inte ofta ett bidrag är så överlägset. Adri jag pratar inte om din favvis. Den är väl på övre halvan men i en klart lägre division än den som Aliona Moon o Milla lirar i. Den här är redan bra men jädrar att den kommer att växa det hörs lång väg. den är redan bland de tre.

  TOPP 3:

  1. “Një kujtim”, Eldis Arrnjeti – ALBANIEN – (9/10) MYCKET BRA
  2. “My Friend”, Ollie – ESTLAND
  3. “Obosit”, Aliona Moon feat Milla – MOLDAVIEN

  Det enda jag har att klaga på vad gäller Aliona och Millas bidrag är att avslutningen från 3.05 och resten skulle ha varit längre. Den skulle ha satt in upp till en minut tidigare. Egentligen inget fel utan felet är att låten är för kort. Hade den varit en dryg minut längre hade 3.05 varit perfekt.

  Kommer att kika in här lite ibland för jag vill gärna kolla in Luxemburgs låtar så jag vill inte missa när de släpps 🙂 Estland 20 januari är väl annars det jag ser fram mot mest 🙂

  Jädrar att den här är bra 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=-Hg3eu7_gbg

 11. Adri

  Micke: Jag håller verkligen inte med. Men då har jag nyheter som för mig är positiva – men för dig är negativa.

  Din moldaviska favorit Aliona Moon & Milla har hoppat av tävlingen.

 12. Micke

  @Adri, trodde först att du drev med mig men nu ser jag ju att katastrofen är ett faktum.

  BYE MOLDOVA FOR ESC 2024. I WILL WELCOME YOU BACK IN 2025!

  Jag söker ju alltid det ovanliga, oväntade när det gäller ESC. När det dessutom är så jävla bra blir det ju inte mindre roligt. Alla övriga 31 har vi väl hört runt 7352 gånger var ungefär.

  Tre kanonlåtar så här tidigt redan. Inte vanligt. En av dem försvann i Albanien och nu då en i Moldavien. Nu sätter jag helt och hållet mitt hopp på Ollie i Estland. Vill dock inte att han ska vinna på grund av att han borde ha vunnit förra året. Hatar sånt. Årets låt är riktigt bra men förra årets är lätt topp 10 av allt som någonsin rört sig runt ESC.

  En polare till mig som precis som jag älskade låten med Aliona Moon & Milla kom just med info som gör det än jävligare. Enligt honom var bidraget en av de två som sågs som favoriter. Är det sant så………..

  Som sagt. Vi hörs 2025 Moldavien

 13. Adri

  Jag uppfattar det som att din polare har rätt, “Oposit” verkar har varit en storfavorit. Därför desto glädjande för mig att de hoppade av, för annars hade de troligtvis vunnit. (Dock har inget skäl givits till deras avhopp, men jag hoppas de ändå mår bra 🙂 Annars känns det fel i att glädjas åt att de avstår tävlan).

  Bättre odds för Natalia Barbu då! 🙂 Men jag litar inte på moldaverna ännu. De kommer säkert välja något spexigare. They always do.

 14. Micke

  Vad tusan håller Moldavien på med? De hade bästa bidraget i hela ESC 2014, 2016, 2018, 2019, 2020 och nu förmodligen även 2023 men inget av dessa får tävla när det väl gäller i maj månad. 2019 hade de tidernas bästa ESC-låt överhuvudtaget men som sagt…….Känns som jag ger upp Moldavien från nu och bara väntar ut deras klara bidrag.

  Detta underbara med Aliona Moon & Milla och plötsligt bara borta. bättre de hållit käft tills de hade vetat. Fan rent ut sagt. Kan inte sluta lyssna på detta mäktiga, vackra bidrag. Bara nu har det gått sju gånger i rad. Denna låt hade fått (9+/10) i betyg. De som kommer närmast av övriga 31 ligger på (6/10).

  BYE BYE MOLDOVA

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se