FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2024 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2024 den 10:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där man nu kan lyssna på samtliga sju bidrag.

En timme före midnatt släpptes den sjunde låten: “Vox populi” med Mikael Gabriel x nublu, se nedan. Mer info om UMK 2024-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Det sjunde “UMK 2024”-bidraget:

Vox populi“, Mikael Gabriel x nublu
(text & musik: Mikael Gabriel, Markkus Pulk, Ani, Omar Aberkane, Elias Hjelm, Heviteemu)

Schlagerpinglan: Till en början så var jag kanske inte så imponerad av det sjunde UMK 2024-bidraget men innan de tre minuterna gått så började jag så smått att mjukna. Så här långt så får jag nog markera “Vox populi” som ett medelbidrag med stor potential. 😀

I nuläget tror jag dock att “Paskana” med Sara Siipola är min UMK 2024-favorit, men efter min genomgång av Irlands “Eurosong 2024”-bidrag så vill jag inte säga för mycket just nu. Jag sover på detta sjunde bidrag och återkommer i morgon med min första riktiga rangordning av de finländska bidragen. 😀

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Finland 2024: “Vox populi” – Mikael Gabriel x nublu”

 1. Adri

  Nej det här gillade jag inte. För att vara Finland är det här verkligen en otroligt svag uppvisning.

  Ah. Måtte nu ”Paskana” eller ”Dancing with demons” ta det. De är minst dåliga. Mest bara lite platta.

 2. Micke

  Årets största besvikelse hittills. Visst Finlands bidrag 2024 är mil bättre än Maltas 2024 men det är inte samma sak. Malta hade jag inte väntat mig något av men nu pratar jag Finland. Ett av de länder jag hoppas och tror mest på varje år.

  Jag hakar på Adri när han säger att det måste handla om ”Paskana” eller ”Dancing with demons”. Då köper jag ändå Finlands bidrag i maj. Allt annat och Finland kommer att hamna mycket lågt i ranking för mig.

 3. Mikaela

  Detta var lite övertänt för mig. Inte uselt, men lyckas vara både lite för jobbig och lite för tråkig.

  Mania är min favorit i UMK, men insåg imorse i bilen att den inte är superbra. Maria & Teresa däremot, OJ vad bra den gör sig på hög volym!! Min ohotade etta från materialet jag har hört hittills i år. Frälst!

 4. Micke

  En solklar etta hittills i Tysklands uttagning

 5. Adri

  Tyskland hade inte mycket att komma med. Inte förvånad, men besviken :/

 6. Micke

  @Adri, när det gäller Tyskland måste man ju tyvärr jämföra med den fullkomliga dyngan de släppte lös och tävlade med förra året. Med det i skallen blir ju allt annat uthärdligt hur dåligt det än är så blir det ju bättre för Tyskland i år.

 7. Adri

  Hela Tysklands uttagning skriker ”26:e plats i år igen”.

  Tyskland kanske bara ska köra internval – för nu kan det väl inte bli värre?

 8. Mikaela

  Själv har jag lyssnat på Portugal och hittade ganska många trevliga låtar, men ingen smash hit vid första lyssningen.

 9. Mikaela

  Gillade ändå Oh boy från Tyskland vid första lyssningen. Potentiell växare!

  Always on the run var ett bottennapp.

 10. Johanna

  Paskana eller ingen för Finland. Några till är godkända med nöd och näppe meb endast Paskana kan bedömas som mer än bra av mig.

 11. Johanna

  Mina favoriter i pågående uttagningar(bortser från Portugal och Tyskland då jag inte lyssnat klart där än)

  Spanien: Te Echo De

  Estland: My Friend (men finns 4-5 till jag skulle varit nöjd med som vinnare)

  Litauen: Luktelk (så här långt)

  Lettland: Hollow(så hsjukt bra)

  Malta: Sirena

  Moldavien: Contrasens

  Norge: Green Light

  Luxemburg: Fighter/Paumee sur terre

  Finland: Paskana

  Irland: Let me be the fire/ Doomsday Blue

  Kroatien: Tisine/ Dijamanti

  Ukraina: Teresa & Maria/Tsunamia

 12. Micke

  Svarar på Johannas ranking av pågående uttagningar:

  Mina toppar:

  Estland: “My Friend”, Ollie

  Finland: “Paskana“, Sara Siipola

  Irland: “Let Me Be The Fire“, Isabella Kearney

  Kroatien: “Dijamanti”, Natalie Balmix

  Lettland: “Hollow“, Dons

  Litauen: (Har inte hittat något överhuvudtaget)

  Luxemburg: “Paumée sur terre”, Naomi Ayé

  Malta: “Sirena”, Erba

  Moldavien: “Spune-mi“, LAURA

  Norge: “Green Lights”, MIIA

  Spanien: “Te echo de -“, Noan

  Ukraina: “Teresa & Maria“, Alyona Alyona & Jerry Heil

 13. Johanna

  @Micke Nästan alla samma:-) Inte helt oväntat dock!

 14. Adri

  I battlen om vem som matchar mig mest, mellan Johanna vs. Micke (svårt då dem är typ en och samma person, fast som råkar vara av olika kön och ålder – vad jag vet) så är det Johanna som vinner den med 6 gemensamm, kontra 5 gemensamma som jag har med Micke.

  Ni svarar ju väldigt lika, så man kan rakt av säga att Johanna vinner för att hon och jag har samma litauiska favorit hittills. Och det kan ju verkligen förändras framåt.

 15. Micke

  @Adri, ja du att jag och Johanna skulle vara samma person tror jag du inte ens själv tror på 🙂 Men visst fan har vi ofta samma musiksmak. Jag är överraskad över att vi har så mycket lika som vi har i år. Kolla bara i Finland och Norge där vi har samma topp 2. Det är mer än det om du kollar runt 🙂

  @Johanna, vi har 10 av 12 gemensamma. Vilka två matchar vi då inte med. Ja Litauen har jag inte hittat ett enda bra bidrag så där kan vi ju inte klicka. Hur ser vi då på det andra som inte matchar? Alltså Moldavien. Jag hade ju min stora favvis i hela 2024 med här från början men den drog sig ur sen tyvärr. Vet inte vad du tyckte om den. Slängde ut frågan om det till dig, Pinglan och Adri men du såg nog inte det. Provar en gång till 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=-Hg3eu7_gbg

  @Mikaela hade också varit jättekul att höra vad du tycker om den.

  @Johanna, hej igen 🙂 Men den som sen blev min favvis i Moldavien var “Spune-mi“, LAURA. Härligt flyta-bort-bidrag. Kanske inte i din smak? Vad gäller din favvis i Moldavien så är den fyra för mig i dera uttagning.

 16. Johanna

  @Micke “Obosit” var även min favorit frn början i Moldaviens uttagning. Gillade ju Aliona förra året med (även om hon var tvåa då för mi) men nu är “Contrasens” de enda som är kvar jag verkligen gillar. Men några till är helt ok…

 17. Adri

  Jag är ju ett stort fan av dragspel. När studentsången sjöngs på min studentmottagning way back when så hade mina föräldrar rakt av tagit dit en dragspelare att ackompanjera studentsången till.

  Därför är “Contrasens” min andraplats (bakom “In the middle”) – men alltså… byt ut sångerskan snälla. Hon kan ju inte sjunga :/

 18. Mikaela

  Micke: Extremt vacker låt, verserna alltså. Men det där ooh-andet förstör, hade hellre haft text där och en riktig refräng. Vet man varför låten inte tävlar?.

 19. Mikaela

  Orkar inte lägga upp hela listan utan nöjer mig med att säga att jag är extremt glad att redan ha två bidrag som får 9/10. Jag fick gåshud idag i bilen av Maria & Teresa. Det är den enda låt jag bryr mig om i fortfarande pågående nationella tävlingar.

 20. Micke

  @Mikaela, tack för svar 🙂

  Har inte en susning om varför den togs bort. Extremt tråkigt hur som helst då den var totalt överlägsen för mig ESC 2024. ooh-andet drog ned det för mig inledningsvis men sen blev det tvärtom ett jädra lyft. 3.05 och resten är dock det allra bästa.

 21. Johan

  Finner det ofantligt lustigt att flesta här tycks anse nästan alla bidrag från Finland vara helt enkelt usla. I vilken fans värld lever ni? Det var samma sak ifjol. Skulle inte als undra om de flesta även då ansåg att Käärijä var något som bara glöms bort.
  När ska ni komma bort från er underliga fixation med att tro att musik från Finland är dålig?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se