IrlandDenna vecka har TV-bolaget RTÉ presenterat de sex bidrag som valts ut till Eurovision-specialen av “The Late Late Show” den 26:e januari där Irlands bidrag i Eurovision Song Contest 2024 kommer att väljas ut med hjälp av tittarna och en (irländsk och internationell) jury.

Startfältet, inkl. länkar till bidragen samt namn på artister och låtskrivare, ser ni här nedan (presenterat i form av min personliga topplista).

Ett av finalbidragen i “Eurosong 2024”:

Love Like Us“, Next In Line

Schlagerpinglans “Eurosong 2024”-topplista (24-01-14):

1. Love Like Us“, Next In Line
(Bill Maybury)
2. Go Tobann” – Ailsha
(Ailsha Davey, Peadar Connolly Davey)
3. Let Me Be The Fire” – Isabella Kearney
(Isabella Kearney-Nurse)
4. Love Me Like I Do” – Erica Cody
(Aimée Fitzpatrick, Erica-Cody Kennedy Smith, Richey McCourt, Ruth-Anne Cunningham)
5. Doomsday Blue“, Bambie Thug
(Cuntry Ray Robinson, Olivia Cassy Brooking, Sam Matlock, Tyler Ryder)
6. Judas” – JyellowL feat. Toshín
(Gavin Wigglesworth, Jean-Luc Uddoh)

Schlagerpinglan: Eftersom jag redan givit dessa 6 “Eurosong 2024”-bidrag en första genomlyssning denna vecka (när de presenterades) så trodde jag att jag redan hade en klar bild av vad jag tyckte om startfältet… men så var inte fallet. Mycket har hänt på bara några dagar. 😀

Det visar sig att det bidrag som jag inledningsvis trodde var min favorit, “Let Me Be The Fire“, inte lyckades komma högre upp än en tredjeplats på listan när jag nu lyssnade igenom låtarna en gång till. Lite förvånad är jag allt att den inte vuxit till sig mer, men än är det inte för sent.

Å andra sidan har det bidrag som jag verkligen inte gillade alls, “Go Tobann“, lyckats att gnaga sig in i mitt huvud på ett så effektivt sätt att jag börjat att uppskatta tempot och de enerverande slingorna.

Det bidrag som jag dock placerar högst upp på listan är något av ett guilty pleasure, “Love Like Us“, då jag egentligen inte vill gilla boyband-låtar så mycket som jag gör. Men, men… vissa saker kan man tydligen inte stå emot. 😀

Ja, det är så här det ser ut för tillfället men jag kan tänka mig att det kan ske ytterligare förändringar efter att jag hört bidragen framföras live under finalen den 26:e januari. Var jag inte förväntansfull innan så är jag det verkligen nu. Vad som helst kan hända. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2024 hittar ni här: “Irland i ESC 2024“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Irland 2024: Lyssna på “Eurosong”-finalbidragen”

  1. Adri

    Alltså jag kan på riktigt inte separera de två bästa. Det blir faktiskt en delad förstaplats mellan två väldigt olika låtar.

    1= ”Let me be the fire” (Alltså. Ah. På ett personligt plan blir jag glad om den vinner. För jag gillar den. Men jag unnar ju också Irland en finalplats. Och det vettefanken om de får med denna. Bara under PERFEKTA omständigheter verkligen. Och det kan man ju inte räkna med. Så Irland… tänk efter noga! Men alltså: JAG älskar refrängen. Så… here it is.)

    1= ”Doomsday blues” (Låten jag rekommenderar irländska folket att välja. Men jag är full av tvivel av flera orsaker. 1. Produktionen av Late Late Show gissar jag inte gynnar denna typ av låt – varken ljud- eller scenmässigt. 2. Irland är ett väldigt konservativt land overall, och jag gissar typ att tittarna av Late Late Show i regel är medelålder och över… röstar de på sånt här? Jag säger nog nej. De röstar på saker som John Lundvik.

    Men jag satsar mycket på att detta är Irlands bästa chans. Det är oljud – men en fungerande och rätt medryckande låt!)

    3. ”Love me like I do” (Även denna är ju väldigt generisk. På en nivå som inte ens ”That’s Rich” var… men den är inte dålig! Så välj den gärna för min del – men räkna inte med framgång då 🙂 ).

    4. ”Judas” (Lite småtrevlig refräng. Jag gillar rap vanligtvis. Men han är inte en stark rappare. Flowet är… låt oss säga, för att vara lite diplomatiska… inte jättenärvarande)

    5. ”Go tobann” (Ah absolut den växte iom studio-releasen. Men vad fan? Detta är ju bara oljud, och till skillnad från ”Doomsday blues” saknas melodin… ick. Som låt är detta den sämsta. MEN! Min regel är att dåligt/störigt är 100x bättre än tråkigt. Och sistaplatsen är det tråkigaste jag vet.)

    6. ”Love like us” (Man bara vet att Irland kommer välja denna. För att sen gnälla när de hamnar på plats 13-14 i semin. Jag rekommenderar fan hellre avhopp från tävlingen helt och hållet än det här. Fetnolla. Tråkig är det värsta man kan vara!)

  2. Johanna

    Hahaha fnissar lite åt hur olika våra rankingar är.

    1. Let me be the fire (vilken växare! Älskar denna. På en bra dag kan den ta sig till final men det skulle absolut inte vara säkertalls.

    2. Love like us- Alltså, som gammal pojkbandsfan klappar ju mitt hjärta alltid flr sådant här. Detta är även låten jag tror Irland kommer välja faktiskt för som Adri påtalar är inte produktionen och ljudet i LateLate studion bra så det gynnar den här typen av låt (skulle även ranka den tvåa just nu om den vann så jag skulle inte bli ledsen alls)

    3. Doomsday Blue- Fantastisk refräng, inte lika fantastiska verser men den här är jag övertygad om är Irlands bästa chans till ett bra resultat i ESC i år. Så välj denna snälla!

    4. Judas- En helt klart godkänd raplåt faktiskt. Skön refräng. Får också gärna vinna för mig men kommer nog sist i Eurosong

    5. Love me like I do- nej men den här är ju dötråkig. Inte dålig men oerhört generisk. Glömmer den direkt när den slutar varje gång

    6. Go Tobann- den överlägset sämsta låt i någon uttagning hittills i år. Har en skön melodislinga men det räddar den inte. Och även om studio-releasen höjer den något är det ändå mest oljud. Den här är t.o.m sämre än den hemska låen med Keiino i Norges uttagning….

  3. Mr A

    26e februari?

  4. Schlagerpinglan

    @Mr A, Testade bara er uppmärksamhet. 😉

    (Tack, har ändrat i texten nu. Vore lite lång väntan.)

  5. Denis

    Så konservativa är väl inte Irland? Dom gav ju oss ändå Jedward två år i rad:)
    För mig är Judas bäst men den vinner nog inte med tanke på Late Late studions begränsningar så en mer enkel låt vinner. Kanske boyband igen?

  6. Lukas (ESC-Panelen)

    Skrev följande sak på min egen sida som jag kopierar över här:

    1. Ailsha – ”Go Tobann”
    2. Bambie Thug – ”Doomsday Blues”
    3. Isabella Kearney – ”Let Me Be the Fire”
    4. Next In Line – ”Love Like Us”
    5. Erica-Cody – ”Love Me like I Do”
    6. JyellowL feat. Toshín – ”Judas”

    Irland kör på en liten uttagning inbakad i en talkshow som vanligt, men nytt för i år är att man samlade ihop en kommité av fans som fick välja ett urval av låtarna. Och som det märks! Även om vi fortfarande matas av habila stycken som dock inte kommer hålla länge i konkurrensen så har vi också fått ta del av rå industriell rock, vilket jag tror är det allra närmaste jag kan definiera min topp 2. Av dessa finns det en som jag anser irländarna ska skicka, och det är ”Go tobann” (som betyder ”plötsligt” på irländska). Den låten är kaos! Kanske lite rörig men för mig gör det absolut ingenting, jag älskar detta kaos, hur Ailsha släppt alla spärrar och bara låtit skriva det som hon anser passar. Och under detta vimmel av hårdrock och barnröster som yttrar irländska ord och fraser, så finns där ett budskap om hur irländskan marginaliserats på Irland, så till den grad att knappt någon irländare kan tala det språket längre. Irländskan har blivit betraktad som hotad vilket är väldigt synd, men också desto bättre att Ailsha lyfter upp det. Kanske blir en snöbollseffekt som leder till att irländskan växer i status på sikt – om det inte redan blivit så, vi får se.

    Som sagt tycker jag Ailsha ska vinna, men går jag efter vad jag tror, så blir det nog Next in Line som tar hem det. Dels för att Irland sällan varit kända för att vara överraskningarnas land, men också för att bandets manager är Louis Walsh som har en stark position inom Irlands nöjesvärld och inom RTÉ. Även om låten inte varit populär bland fansen så brukar ju goda kontakter leda långt (hallå Polen 2023), även om det sen kommer stinka otillbörligt gynnande när det väl till slut blir så att Next in Line står där med biljetten till Malmö.

  7. Adri

    Denis: Jag vet inte om Jedward är ett starkt kort mot sitt rykte som konservativa. Jag menar… ok de hoppade runt lite okontrollerat på scenen, visst, men i övrigt var ju typ deras rykte att vara snälla, barnidoler, inte svära, inte skrika, inte bråka. Liksom det mildaste som finns.

  8. Denis

    Adri, menade inte så utan snarare på låtvalet. Lipstick var ju jättemodernt 2011, en låt Sverige kunde skickat. Det var det modernaste Irland skickat. Det var det jag menade.
    Så nog kan dom överraska och vara mindre konservativa, även om det är långt borta nu..
    Även om kändisfaktorn nog var faktorn till att dom vann

  9. Mr A

    Låt 1 3 av 5
    Låt 2 1 av 5
    Låt 3 2 av 5
    Låt 4 3 av 5
    Låt 5 2 av 6
    Låt 6 2 av 5

    Nja Irland var inte mycket att hänga i granen men hejar på Låt 1. Lättlyssnat med typiskt Irland boyband.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se