NorgeSchlagerpinglan: I kväll, lördagen den 3:e februari, kommer Norge att utse sin representant i Eurovision Song Contest 2024 genom finalen av “Melodi Grand Prix 2024“.

Nio bidrag har tagit sig vidare till lördagsfinalen från de inledande tre semifinalerna (se resultaten här: semi 1semi 2semi 3). Här nedan ser ni länkarna till live-framträdandena av “MGP 2024”-finalbidragen (rangordnade som min personliga topp-nio-lista):

Ett av de tävlande bidragen i Norges ESC 2024-uttagning:

Judge Tenderly of Me“, Dag Erik Oksvold & Anne Fagermo

Schlagerpinglans “Melodi Grand Prix 2024”-final-topp-9, 24-02-03:
1. Judge Tenderly of Me“, Dag Erik Oksvold & Anne Fagermo
2. Oblivion“, Margaret Berger
3. Ulveham“, Gåte
4. Save Me“, Annprincess
5. Eya“, Ingrid Jasmin
6. Green Lights“, Miia
7. We Come Alive“, Gothminister
8. My AI“, Super Rob, Erika Norwich
9. Damdiggida“, KEiiNO

Schlagerpinglan: Norge är det land som presenterat ett av mina största favoritbidrag så här långt i ESC 2024-uttagningarna (studioversionen av utslagna “You’re Mine“ med Mileo) så jag antar att det är min behållning av MGP 2024. 😀

I själva finalen har jag däremot inte så mycket att hoppas på då jag egentligen endast håller tummarna för den underbara “Judge Tenderly of Me” men har svårt att se hur Dag Erik Oksvold & Anne Fagermo ska kunna vinna (bl.a. med tanke på oddsen). Men, men… hoppet är det sista som överger en så jag kommer att följa omröstningen med stort intresse. 😀

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2024-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Norge 2024: Lyssna på “MGP”-finalbidragen”

 1. Adri

  1. ”Green lights”
  – Detta är helt enkelt väldigt likt min privata musiksmak. Professionellt rakt igenom. Fick lite winner-vibes av framträdandet faktiskt. Känns också väldigt jury-lockande (på pappret iaf) så trots dåliga odds har jag inte tappat tron än. Jag blir väääldigt glad om denna vinner 🙂

  2. ”Ulveham”
  – Men blir nästan exakt lika glad om denna vinner. Vilket kanske är troligare? Iaf enligt odds. Miia är min favorit, rent på personlig smak. Men denna låten vore ju intressantare och mer episk i Eurovision? Därför kan jag verkligen inte känna mig missnöjd om de får ESC-biljetten. Miia kan få ett hem på mina spotifylistor likaväl.

  Tyvärr är det bara de två som levererar enormt. Resten är mellan ”meh” och ”uselt”.

  3. ”Oblivion”
  – Denna låt var kanon i studion. Men redan där märkte jag att det var en låt som skulle försvåras live. Jag hade rätt. Och det är inte Margarets fel. Absolut inte. Det är att låten i sig är mer av ett studio track. Live? Lite trist.

  4. ”Save me”
  – Gissningsvis kvällens sistaplats. Denna låten är riktigt jäkla basic. Men den är välsjungen, väl framförd, intressant visuellt koncept, välproddad. Allting är helt stabilt – om än inte så intressant.

  5. ”Judge tenderly of me”
  – Jävlar vad folk hatade denna i början. Det var ju den låt i hela norska uttagningen med sämst snittbetyg på eurovisionworld bland annat. Många verkar ha ändrat uppfattning 🙂 Så även jag. Låten vaknade till live! 🙂 Mysfaktor deluxe! Nu ska dock turen ta slut, hoppas jag. Den är fin. Men den ska inte till Eurovision.

  Hopp ner igen:

  6. ”My AI”
  – Allt här är så dumt. Värst av allt är titeln. Jag är så in i bomben trött på snack om AI. Jag kanske är udda, men… nämen jag är så ointresserad. Och precis som jag vill ha en esc utan politiska upplopp, vill jag fan också slippa AI-diskussion. Låten då? Ja den är också dum. Men allt behöver väl inte heller ha så högt kulturellt kapital?

  7. ”Eya”
  – Om inte ”Save me” kommer sist, så blir det nog ”Eya”. Jag kan ha fel. Men botten 2 känns rätt givna. Detta är en låt som PÅ PAPPRET ska tilltala mig. Men nej. Detta är så fasansfullt ointressant.

  8. ”We come alive”
  – För mycket gimmick. Också en dum låt. Jag anar väl nån acceptabel slinga i bakgrunden. Men allt drunknar liksom bara i utsmyckningen.

  9. ”Damdiggida”
  – Keiino är ju TYVÄRR grymma live. Så denna låt är ju farlig som fan. Och det säger jag med sorg och oro… för satan vad dålig denna låt är. Vad är störningsmomentet? Well, helt ärligt hela låten. Men franför allt det manliga upprepandet av låttiteln. Nån borde säga till den lille skallige att han är inte E-Type och ska inte försöka vara det heller. Snälla Norge. Keiino kan vara bra. Men ska de återvända, måtte det vara med nåt värdigare än ”Damdiggida” (som också är en nästan lika usel titel som ”My AI”)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se