LitauenEfter fem deltävlingar så har 10 bidrag (av totalt 40 tävlande bidrag) gått vidare till finalen av Eurovizija.LT 2024 den 17:e februari där Litauens bidrag i Eurovision Song Contest 2024 kommer att utses.

I finalen, precis som i de inledande deltävlingarna, kommer 50/50 jury- och tittar-röster att bestämma resultatet (i alla fall de tre superfinalisterna som tittarna till slut har att välja mellan). Här nedan ser ni de 10 finalbidragen (presenterade i den ordning jag personligen rangordnar bidragen för tillfället):

(Se resultaten: Heat 1Heat 2Heat 3Heat 4Heat 5)

Ett av de tävlande bidragen i Eurovizija.LT 2024

Luktelk“, Silvester Belt (en av finalisterna)

Schlagerpinglans “Eurovizija.LT”-final-topplista (24-02-17):
1. Luktelk“, Silvester Belt
2. Simple Joy“, The Roop
3. Gaudė vėjai“, Žalvarinis
4. Time“, Il Senso
5. Walk through fire“, Queens of Roses
6. We Will Rule the World“, Aistè
7. Unlove You Starting Tomorrow“, Monika Marija
8. Be careful“, Pluie de Comètes
9. Impossible“, Shower
10. Kaboom!!!“, VB gang

Schlagerpinglan: Det är lite komiskt hur glad jag blev när jag hittade en stor personlig favorit redan i den första deltävlingen och därmed trodde att detta skulle bli den mest spännande årgången någonsin. I stället så visade det sig att “Luktelk“ med Silvester Belt var det (enligt min smak) det överlägset bästa bidraget och de resterande fyra deltävlingarna fick finna sig i att ses som utfyllnad.

Nu ska man ju inte ta ut något i förväg. Bidrag som man älskar innan finalen kan av någon anledning hamna i skuggan av andra när det väl är dags… för att inte tala om hur olika man kan uppfatta ett bidrag. Det enda jag vet med säkerhet är att Litauens final kommer att bli en av de jag följer med störst intresse i kväll då detta är ett av säsongens “måste-vinnare” för mig. Nu lär det bli spännande i alla fall. 😀

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2024-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Litauen 2024: Lyssna på “Eurovizija.LT”-finalbidragen”

 1. Johanna

  Älskar “Luktelk” och hoppas den vinner. Gillar ju även The Roop som jag tror också har god vinstchans så blir nog inte besviken (fast med tanke på hur det gick förra året så vet man aldrig iofs)

 2. Adri

  The Roop är inte dåliga. Vill vara tydlig. Men exakt det man var orolig för har hänt.

  The Roop var ett band som gjorde sin deal bara. Sen upptäckte de silliness och quirkiness och nj kapitaliserar dem bara på det. Även om det inte passar. Och så är det här. Låten är i grunden bra. Men att se framträdandet gör allting så off. För hans överdrivna scenspråk som de upptäckte 2020 och sen började överdriva… det passar NOLL till denna låten.

  Hoppas veeeeeerkligen ”Luktelk” vinner.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se