LitauenLördagen den 10:e februari sändes Deltävling 5 av “Eurovizija.LT“, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2024. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet. Av de totalt 8 bidragen så var det endast 2 bidrag som gick vidare, se resultatet och länkar till showens framträdanden nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i femte deltävlingen av “Eurovizija.LT”

Simple Joy“, The Roop (vinnaren av Heat 5)

Resultatet av Litauens “Eurovizija.LT” – Deltävling 5 (10:e februari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “Simple Joy“, The Roop 12 p. 12 p. (3 691) 12 p.
2. “Walk through fire“, Queens of Roses 10 p. 7 p. (840) 10 p.
Utslagna:
3. “Perfect“, Lina Štalytė 5 p. 10 p. (1 730) 8 p.
4. “New Years“, April Frey 8 p. 6 p. (391) 7 p.
5. “Serenade“, Freya Alley 4 p. 8 p. (869) 6 p.
6. “Run“, Petras 7 p. 4 p. (335) 5 p.
7. “Weightless“, Kàro 6 p. 5 p. (387) 4 p.
8. “Trophy Wife“, Emilija V 3 p. 3 p. (130) 3 p.
(Källa: LRT – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: I denna femte och avslutande deltävling av den litauiska uttagningen så var väl frågan inte vilka de sista två finalbidragen skulle bli utan vilket som skulle göra The Roop sällskap i finalen?

Även om jag tycker att det var rätt att The Roop vann deltävlingen så måste jag likväl påpeka att jag inte tycker att det är deras bästa försök i dessa sammanhang och att de tyvärr inte kom i närhet av min stora “Eurovizija.LT”-favorit i år, Silvester Belt. Dessutom hade jag personligen hellre sett Kàro än Queens of Roses i finalen, men då det troligtvis inte påverkar slutresultatet så är jag nöjd med att i alla fall fått vidare ytterligare ett bidrag. 😀

Finalen av “Eurovizija.LT” avgörs i kväll, den 17:e februari, och resultaten av de tidigare deltävlingarna hittar ni här: “Heat 1” – “Heat 2” – “Heat 3” – “Heat 4

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se