Polens Eurovision-bidrag 2024

2024-02-19 (måndag)

Polen I dag, måndagen den 19:e februari, presenterade TV-bolaget TVP den artist och det bidrag som de internvalt till att få representera Polen i Eurovision Song Contest 2024.

Ungefär 60 artister hade anmält sig till det internval där en femmannajury till slut gav Luna och “The Tower34 poäng, vilket var en poäng mer än andraplacerade Steczkowska och “WITCH-ER Tarahoro” fick. Mer om det polska internvalet hittar ni hos bl.a. eurovision.tv, eurovisionworld.com och eurovoix.com

Lyssna på Polens bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“The Tower”, LUNA officiell musikvideo (text & musik: Luna [Aleksandra Katarzyna
Wielgomas], Max Cooke [Maxwell Cooke], Fyfe [Paul Dixon]
)

Schlagerpinglan: Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men jag måste medge att jag är positivt överraskad. Visst, låten kändes en aning för tam och anonym till en början och kanske t.o.m. lite väl repetitiv… men den gav mersmak. 😀

Efter ytterligare några lyssningar så måste jag medge att jag börjar smälta. Det ska bli intressant att se om det är en låt som fortsätter att växa eller om livslängden är begränsad. Just nu så är jag i alla fall försiktigt optimistisk. 🙂

Lycka till, Luna och Polen. 😀

Relaterad information:
Internvalda ESC 2024-bidrag så här långt:
Frankrike Frankrike Mon Amour“, Slimane (Internval)
Slovenien Slovenien Veronika“, Raiven (Internval)
Polen Polen The Tower“, LUNA (Internval)

Mer om de olika ländernas ESC-planer hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Polens Eurovision-bidrag 2024”

  1. Johanna

    Jag gillar detta! Alltså det är ingen 10-poängare men den är stabil och bra samt att jag ser för mig att man kan göra em vra scenshow här. Polens bästa på rätt många år är mitt första intryck!

  2. Adri

    Absolut inte dåligt men känns som bakgrundsljud mer än något som ska stå i centrum.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se