IslandEfter två semifinaler, den 17:e och 24:e februari, så har 5 bidrag (av totalt 10 tävlande) gått vidare till finalen av Söngvakeppnin 2024 den 2:e mars där Islands bidrag i Eurovision Song Contest 2024 eventuellt kommer att utses, läs mer här.

Enligt eurovisionworld.com så kommer ett av bidragen att framföras på isländska medan fyra av dem tävlar med engelska versioner. Här nedan ser ni de 5 finalbidragen, presenterade i den förväntade finalstartordningen.

Resultaten av de inledande två semifinalerna hittar ni här: Semifinal 1Semifinal 2

Ett av de tävlande bidragen i “Söngvakeppnin 2024”

Bíómynd“, Væb (enda bidraget som tävlar med isländsk version)

Islands “Söngvakeppnin 2024” – Finalstartfältet – 2:a mars:

Startordning / Bidrag / Artister / Låtskrivare
1. Bíómynd“, Væb
live i semifinalen: “Bíómynd”
(Hálfdán Helgi Matthíasson, Matthías Davíð Matthíasson)
2. Scared of Heights“, Hera (Björk)
live i semifinalen: “Við förum hærra”
(Ásdís María Viðarsdóttir, Michael Burek, Jaro Omar, Ferras Alqaisi)
3. Downfall“, Anita
live i semifinalen: “Stingum af”
(Ásdís María Viðarsdóttir, Jake Tench)
4. Wild West“, Bashar Murad
live i semifinalen: “Vestrið villt”
(Bashar Murad, Einar Hrafn Stefánsson – isländsk text: Matthías Tryggvi Haraldsson)
5. Into the Atmosphere“, Sigga ÓzkWILDCARD
live i semifinalen: “Um allan alheiminn”
(Sigga Ózk, Birkir Blær, TRIBBS – isländsk text: Sigga Ózk + okänd)

Schlagerpinglan: Återigen, jag inväntar bekräftelsen från TV-bolaget RÚV att Island kommer att delta i ESC 2024 innan jag lyssnar in mig på de tävlande bidragen. Jag rapporterar dock om startfält och resultat som vanligt (om än i en mer minimalistisk form p.g.a. tidsbrist) och hoppas att ni som gjort andra val är nöjda med uttagningen så här långt. 😀

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2024-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Island 2024: Lyssna på “Söngvakeppnin”-finalbidragen”

 1. Adri

  Klistrar in kommentaren jag lade under ett annat inlägg:

  Efter att ha ignorerat dem hela säsongen, eller iaf sen de blev bråkiga, så unnade jag mig faktiskt ett lyss på Islands fält. Vars två lyssningar blev det.

  Jag valde detta då jag helt enkelt inte kan se dem hoppa av. Jag kanske får äta upp den skon redan ikväll – men min feeling är att Island kommer dyka upp.

  Det var en ok standard. Inget fenomenalt, inte heller uselt. Min topp 5 ser ut som följande:

  1. Anita
  – Grym låt för mig att träna till nu när jag börjat ta träningen på allvar igen Lite nostalgisk men inte mossigt utdaterad.

  2. Sigga
  – Hon var bättre förra året. Detta är lite tomt i refrängen. Men det är en genre som redan i sig självt tilltalar mig. Så det blir ändå en andra plats.

  3. Bashar
  – Lär ju vinna. Och med tanke på all negativitet låten fått mot sig hade jag förväntat mig sämre. Detta är helt habilt. Utöver de uppenbara faktorer så har Bashar en enorm fördel och det är att låten är den enda som egentligen sticker ut. Nackdel? Refrängen var jävligt platt. Versen var bra dock.

  4. Biomynd
  – Jag lyssnade på studioversionen. Och den var ok. Men jag litar inte på deras röstresurser. Lät lite barnsligt och millenial på ett väldigt osmickrande sätt.

  5. Hera Björk
  – Det här – till skillnad från Anita – var mossigt rakt igenom!

 2. Adri

  Däremot har jag nu också lyssnat på engelska versionerna. De lär ju vara troligare som representanter.

  Och min rank är den samma. Däremot så bör verkligen framför allt Anita och Bashar överväga att tänka ett-två-tre varv till huruvida engelskan är rätt val?

  Isländskan bidrog mycket till framför allt dem två :/

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Tyvärr så brukar jag också tycka att de isländska versionerna i de flesta fall är ljusår bättre än de engelska så det är lite tråkigt att höra att de ev. gjort “felval” även i år. Är naturligtvis en smaksak men vi får väl se. Jag kommer förr eller senare att lyssna på bidragen och fram tills dess så är jag (lyckligt?) ovetande. 😀

 4. Mikaela

  Jag rankar såhär:

  1. Bashar/Sigga
  Båda är bra utan att vara fenomenala. Sigga är häftigare på scen. Hejar kanske något mer på Sigga, och hinner hon slipper vi också kontroverser.

  3. Anita
  Ganska mossig ändå väl Adri? Men helt ok ändå.

  4. Hera och Biomynd
  De enda bidrag som är dåliga i årets uttagning, och båda gick till final. Knäppt.

 5. Mikaela

  Jag gillar också att det inte är bara jag som hör Sigga sjunga “Go Tiffany” i den isländska versionen. Det verkar ha blivit en grej 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se