ESC 2024 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de 15 bidrag som tävlar i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2024 den 7:e maj, i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

Se även: “Eurovision 2024: Alla bidragen i den andra semifinalen

Ett av bidragen i den första semifinalen av ESC 2024:

Luktelk“, Silvester Belt (Litauens ESC 2024-bidrag)

Schlagerpinglans topplista av bidragen i den första semifinalen av ESC 2024 (2024-03-18):
Litauen 1. Litauen Luktelk“, Silvester Belt
Luxemburg 2. Luxemburg Fighter“, Tali
Finland 3. Finland No Rules“, Windows95man
Polen 4. Polen The Tower“, LUNA
Kroatien 5. Kroatien Rim Tim Tagi Dim“, Baby Lasagna
Slovenien 6. Slovenien Veronika“, Raiven
Serbien 7. Serbien Ramonda“, Teya Dora
Azerbajdzjan 8. Azerbajdzjan Özünlə Apar“, Fahree feat. Ilkin Dovlatov
Ukraina 9. Ukraina Teresa & Maria“, Alyona Alyona & Jerry Heil
Australien 10. Australien One Milkali (One Blood)“, Electric Fields
Cypern 11. Cypern Liar“, Silia Kapsis
Moldavien 12. Moldavien In the Middle“, Natalia Barbu
Portugal 13. Portugal Grito“, Iolanda
Island 14. Island Scared of Heights“, Hera Björk
Irland 15. Irland Doomsday Blue“, Bambie Thug

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Eurovision 2024: Alla bidragen i den första semifinalen”

 1. Adri

  De flesta verkar tycka semi 2 är den starkare. Jag håller helt enkelt inte med. 7 av min topp 8 är här i semi 1, medan min vinnare av semi 2 – Norge – befinner sig på min tiondeplats allt som allt.

  Så för mig är semi 1 den sändning jag ser fram emot mest 🙂

  01. Portugal
  02. Litauen
  03. Irland
  04. Serbien
  05. Kroatien
  06. Ukraina
  07. Luxemburg
  08. Sloveniens
  09. Moldavien
  10. Azerbajdzjan
  ——————————————————
  11. Polen
  12. Island
  13. Finland
  14. Cypern
  15. Australien

 2. Mikaela

  Ukraina
  Azerbajdzjan
  Litauen
  Australien

  är de enda låtar jag uppskattar här, och Ukraina är den enda som jag tycker är riktigt bra. Det känns som jag gillar ovanligt få låtar i år, trots allt upptempo!

  Fråga till alla:
  Vilka låtar från årets säsong lyssnar ni på regelbundet? Och då menar jag också från nationella tävlingar

 3. Adri

  Mikaela: Väldigt, väldigt få. Det händer att Spotify spelar dem för mig “baserat på min smak” – och då stänger jag inte av. Då är det mest Serbien, Irland och Portugal som förekommer. Men det är sällan.

  Och från nationella uttagningar är det främst Cazzi Opeia med “Give my heart a break” och Jacqline med “Effortless”.

  Ibland dyker även “Paskana” upp – men sällan där med.

  Men ja, jag lyssnar inte så mycket på musiken härifrån bubblan, framför allt inte i år. Lyssnar överlag väldigt lite på musik numera. Poddar, radio och ljudböcker blir det istället.

 4. oe

  Grovt rankat:

  1. Luxemburg
  2. Ukraina
  3. Litauen
  4. Moldavien
  5. Polen
  6. Cypern
  7. Serbien
  8. Portugal
  9. Irland (svårbedömd!)
  10. Azerbajdzjan

  11. Finland
  12. Island
  13. Slovenien
  14. Kroatien
  15. Australien

 5. oe

  @Mikaela, topp 3 från MF (Lisa Ajax, Cazzi Opeia & Jacqline), samt de 2 från ESC som jag upptäckte tidigt (Luxemburg & Italien) har jag lyssnat på en del, men inte jättemycket. Annars håller jag mest på med mitt vansinnesprojekt att hitta topp 3 låtar från varje land i hela världen, alla kategorier, har blivit en del mandopop på sistone 🙂

 6. oe

  Tillägg: Eftersom jag precis börjat ta tag i att lyssna igenom alla årets ESC-låtar, är det egentligen för tidigt att säga. Men jag håller med om att det hittills är ovanligt få låtar jag fastnat för.

 7. Micke

  @Mikaela, tar de fem av de utslagna som jag fortfarande lyssnar på. Varför? För de är fem av de sex jag lyssnar på överhuvudtaget. Den sjätte är Norges bidrag.

  5. https://www.youtube.com/watch?v=VZkdiH4eIHI
  (Ett av de länder som hade bästa låtarna i sin uttagning. Vad nu det hjälpte då när ett av få dåliga bidrag vann)

  4. https://www.youtube.com/watch?v=-wiDw6a0d1c
  (Ja vad ska man säga? Tvåa igen när han borde ha vunnit)

  3. https://www.youtube.com/watch?v=L6ItY0JN1wU
  (Låten som gått från botten till toppen. Orkade inte ens lyssna på den i början. Men jädrar så den växt. Så jävla mysig)

  2. https://www.youtube.com/watch?v=m7-hIpk6vNI
  (Brukar inte imponeras så över manliga röster i ESC. Det mesta är ju falsett eller svagt överhuvudtaget. Det är inte den här mannens röst)

  1. https://www.youtube.com/watch?v=NfEp5l0UMBE
  (Årets bästa låt. Det säger det mesta)

 8. HW

  Stark semifinal! Min topp 10 här:

  1. Kroatien
  2. Slovenien
  3. Moldavien
  4. Irland
  5. Ukraina
  6. Azerbajdzjan
  7. Serbien
  8. Polen
  9. Finland
  10. Portugal

  Utslagna blir då (i bokstavsordning): Australien, Cypern, Island, Luxemburg, Litauen.

 9. Micke

  @HW, vi har nästan exakt samma gäng som vi vill se utslagna. Skillnaden är att där jag vill slippa Finland vill du tydligen hellre slippa Luxemburg.

  Finland hade för mig varit överlägset sämst i ESC 2024 om nu inte Sverige varit med. Inget bidrag under hela ESC 2024 har varit sämre förutom ett i Norge. Minns inte ens vad det hette längre och grottar inte ner mig i det 🙂

 10. Helena

  Jag skriver inte så ofta här, men tycker att det är kul att läsa vad Pinglan och alla ni andra tycker. För mig är semi 1 starkast, har flera favoriter här. Här är mina topp tio i semi 1:

  1. Ukraina
  2. Litauen
  3. Luxemburg
  4. Kroatien
  5. Finland
  6. Australien
  7. Cypern
  8. Polen
  9. Serbien
  10. Slovenien

 11. HW

  @Micke Ja, vad gäller Finland är jag lite kluven. Du och jag har pratat om det här tidigare, men vad gäller skämtbidrag brukar jag totalsåga vanliga danslåtar som försöker för hårt att vara quirky (Norge 2022 är ett exempel), medan genuint absurda låtar (Kroatien 2023, eller varför inte Estland i år) eller riktiga glädjespridare (Finland 2023) får tummen upp.

  Jag tycker Finland balanserar på gränsen där faktiskt. Musiken sätter sig lätt och på ett sätt känns det kul, men det finns också den där “försöker för hårt”-aspekten. Windows95man är inte och kommer aldrig att bli Käärijä 😉

  Som jag sa till oe har jag svårt för Luxemburg eftersom jag hör att den skulle kunna vara bra, men något saknas vilket gör att det mest blir pannkaka av det hela. Det gör att den direkt ryker från denna starka semi om jag får bestämma. Men det finns en bra grej om Luxemburg skulle gå vidare, och det är att det skulle bli motiverande för dem som återvändare (och kanske fler mikrostater, jag vill gärna ha tillbaka Andorra) 🙂

 12. Micke

  @Helena, inte för att jag har med det att göra men varför skriver du inte mer då? Ju fler som skriver ju mer ger det ju. Du är hur välkommen som helst 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Helena, Jätteroligt att så många vill dela med sig av sina åsikter, intressant att läsa (men absolut inget tvång, du är välkommen att skriva så ofta eller sällan du vill/har tid). 😀

 14. Mikaela

  @oe, detta låter som ett extremt intressant projekt! Länka gärna till några exempel. Jag har svårt för utdragna kvinnliga ballader och 100%ig growl, men allt annat kan jag uppskatta bra varianter av!

  @Micke Jag älskar också Iramas röst. En av hans låtar kom inshufflad när jag lyssnade, och man hör direkt att det är han. Däremot tycker jag Tu no är för sömnig. Älskar (ja verkligen älskar) La Genesi del tuo colore däremot och hoppas han kommer tillbaka med något lika energiskt nästa år.

 15. oe

  @Mikaela, ja det är jäkligt roligt i alla fall 🙂 Sen är det alltid krångligt med regler, vad som ska tillåtas och så. Hur definerar man en artists land? Får Loreen representera Marocko? Får “Iko Iko” representera Papua Nya Guinea fastän Justin Wellingtons hitversion nästintill är en cover? Finns säkert hundra exempel på sånt. Mer problematiskt än jag tänkte mig från början 🙂

  Growl slipper du definitivt höra, det är inget jag gillar överhuvudtaget. Svårt att välja, men får väl försöka plocka fyra favoriter. Mexikanska Sofia Reyes har jag verkligen fastnat för, så hon måste vara med!

  Mexiko:
  https://www.youtube.com/watch?v=nRC6-ScNoO4

  Indonesien:
  https://www.youtube.com/watch?v=Tet6_BlStEM

  Japan:
  https://www.youtube.com/watch?v=SX_ViT4Ra7k

  Nigeria:
  https://www.youtube.com/watch?v=crtQSTYWtqE

 16. Mikaela

  Oe, imponerad av detta… Gillade nog den japanska låten mest. Jag trodde jag hade internationell musiksmak när jag började lyssna på italienska och ryska band, men jag är klart i lä jämfört med dig 🙂

 17. oe

  Världen är stor… 😀 Jag började för ca 2 år sedan, och är ändå bara lite drygt halvvägs, 109 länder där jag har valt ut en topptrio. Och sen släpps ju ny musik hela tiden, och man börjar dessutom ångra sig… hopplöst 😀

 18. Helena

  @Micke Jag uppfattar din fråga som retorisk och vet inte hur jag skulle kunna svara på den. Men om du förväntar dig att jag ska vara jätteaktiv så blir du nog besviken.

  Som @Pinglan skriver så får det inte bli ett tvång. Vi är alla här för att vi älskar eurovision, sen är vi olika personer.

 19. Micke

  @Helena, jag menar bara att du är väldigt välkommen att skriva mer här om du har tid och lust. Tvång är något helt annat som jag knappt ens kan stava till om du förstår vad jag menar.

  Jag trivs med att skriva här även om jag inte alltid har tid 🙂 Det är ju alltid roligare att skriva ju fler som skriver. Bara så jag menade Helena.

  Du är välkommen 🙂

 20. Helena

  @Micke Tack för ditt förtydligande och välkomnande!

 21. Engsla

  I den här semin så hoppas jag att följande går vidare till finalen:

  1. Azerbajdzjan. Tycker om sångarens röst. Fin melodi. Är lite tveksam inför det etniska inslaget, lite väl gällt för min smak, hoppas att det funkar bättre live.

  2. Portugal. Fin, låter ungefär som portugisiska ballader brukar göra, och det brukar jag gilla, men som vanligt så känns den lite väl lång. Men det kan bli jättebra med det stillsamma emellan alla färgstarka bidrag, det kan den vinna på.

  3. Litauen. Är kluven här. Både gillar det samtidigt som jag snart blir uttråkad. Men jag gissar att det positiva intrycket vinner när det väl är dags för ESC, att den får lite draghjälp av den allmänna festyran 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se