ESC 2024 Schlagerpinglan: Här följer del 3 av de (något förkortade) 37 bidrags-presentationer som jag gör inför Eurovision Song Contest 2024, innehållande länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget med mera.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Malmö. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor (efter att de presenterats).

Ukraina i Eurovision Song Contest:

Ukraina
Land: Ukraina deltagit 18 gånger (+2020)
vunnit 3 gånger: 2004, 2016 och 2022
TV-bolag: UA:PBC se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2003 Olexandr kom 14:e av 26 med “Hasta La Vista

Ukrainas tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2023: Heart Of Steel“, TVORCHI (Vidbir 2023) 6:a i finalen
2022: Stefania“, Kalush Orchestra (Vidbir 2022 + Internval) 1:a i finalen
2021: Shum“, Go_A (Internval) 5:a i finalen
2020: Solovey“, Go_A (Vidbir 2020) inställd tävling
2019: Siren Song“, MARUV (Vidbir 2019) TV-bolaget drog sig ur
2018: Under The Ladder“, MELOVIN (Vidbir 2018) 17:e i finalen
2017: Time“, O.Torvald (Vidbir 2017) 24:a i finalen
2016: 1944“, Jamala (Vidbir 2016) 1:a i finalen
2015: – – – – – – – – –
2014: Tick-Tock“, Maria Yaremchuk (Evrobachennya) 6:a i finalen
2013: Gravity“, Zlata Ognevich (Evrobachennya) 3:a i finalen
2012: Be My Guest“, Gaitana (Evrobachennya) 15:e i finalen
2011: Angel“, Mika Newton (Evrobachennya) 4:a i finalen
Se även:Ukrainas samtliga ESC-bidrag

Ukraina i Eurovision Song Contest 2024:


Ukrainas ESC 2024-bidrag: “Teresa & Maria”, alyona alyona & Jerry Heil

Mer om bidraget & artisterna:

Bidrag: Teresa & Maria Vidbir-framträdandestudioversionlåttext
Fler tolkningar: live-kör-versionlive i Madridlive i Amsterdam
Låtskrivare: Alona Savranenko (t&m), Ivan Klymenko (t&m),
Yana Shemaieva(t&m), Anton Chilibi (t)
Semifinal: startnummer 5 i Semifinal 1 (7:e maj)
Uttagning: Vidbir 2024” – läs mer här
Artister: alyona alyona & Jerry Heil
(Aliona Olehivna Savranenko & Yana Oleksandrivna Shemaieva)
alyona alyona & Jerry Heil
(Foto lånat från eurovision.tv)
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“10 facts about…”-text (av Wiwibloggs)
Sociala medier:
se eurovision.tv
Reaktioner:
ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)

Odds:

Odds för att vinna
2024-04-14: plats 4 av de 37 (se nuvarande odds här)
Odds för att gå till final
2024-04-14: plats 2 av de 16 (se nuvarande odds här)

Åsikter och spekulationer om Ukrainas bidrag och chanser i Eurovision 2024:

Schlagerpinglan tycker: Till final UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina Betyg: 3+ / 5
Betyg: 6 / 10
De senaste två åren så har de ukrainska bidragen inte varit något för mig så därför är jag något lättad över att detta land, som tidigare var ett av mina favorit-ESC-länder, verkar vara på väg åt “rätt” håll. När bidraget vann “Vidbir 2024” så kämpade jag med att försöka förstå storheten i det men sakta men säkert så har det vuxit till sig.

Numera älskar jag refrängen och hade utan tvekan placerat bidraget bland mina topp-favoriter om den starka känslan jag får av “Mama Tereza i Diva Maria”-delen hade stannat kvar genom hela låten. Tyvärr så har jag fortfarande stora problem med “heya-heya-heya”-partierna och allt som alyona alyona pratsjunger så dessa två rejäla irritationsmoment fördärvar stämningen för mig och gör därmed att jag inte kan njuta av låten fullt ut. En finalist tycker jag dock att det är… i alla fall i nuläget.

Schlagerpinglan tror: Till final
Av de länder som fortfarande finns kvar, ej tillhör Big Five men som tävlat efter att semifinalerna infördes så är Ukraina enda landet som aldrig missat finalen och att det skulle hända 2024 ser jag som näst intill otänkbart. Ukraina har varit väldigt konsekventa vad gäller att presentera fungerande scenshower (i alla fall de år de behöver kvala in till finalen) så även om de skickar ett lite svagare bidrag (vilket jag inte tycker de gör i år) så lyckas de ändå övertyga de röstande. I år tycker jag därför att det inte finns mycket att spekulera om. De skickar en låt som jag tror tillräckligt många kommer att uppskatta, med artister som troligtvis kommer att göra bidraget rättvisa så frågan är snarare hur långt det räcker i finalen.

Fler ESC 2024-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “InförESC2024: Ukraina – “Teresa & Maria”, alyona alyona & Jerry Heil”

 1. Engsla

  Det här är ännu en av årets låtar där jag gillar introt, men sedan snabbt blir uttråkad och börjar tänka på annat. Till skillnad från Pinglan så är det just när “Mama Teresa”-delen, och trummaskinen (eller vad det nu är) börjar som jag tappar intresset. Andra bidrag har också tjatiga bitar, men den här tjatigheten passar tydligen inte mig 🙂

 2. Adri

  Den här låten har tyvärr tjatat ut sig lite för mig. Men det är ju the hardships of being a Eurovision fan. Tror det kommer gå utmärkt i maj när gemene man hör låten för första gången. Jag försöker ta mig dit.

  Denna låten är så otroligt episk. ”Mama Teresa i Diva Maria”-chanten i refrängen är så jävla snygg. Jerry’s första vers drar in en från första stund. Alyona alyona’s rap är kanske den bästa Eurovision-rappen vi haft. Hon har sånt otroligt flow. Grym rap.
  Och den där liksom kyrkliga kören är också otrolig.

  Så som helhet är detta nära på ett mästerverk. Allt bara flyter samman till en otroligt fulländad låt. Väldigt väldigt cinematisk och spännande. Kan tänka mig den i en film.

  Enda nackdelen är väl kanske Jerry’s live-framträdande ännu. Men jag har så otroligt mycket faith i henne ändå.

  Tror och hoppas på final. Svårt att se något annat. Tror t.o.m Ukraina är en säkrare finalist än liksom.., Kroatien haha 🙂

 3. Micke

  Ukraina har man alltid lite förhoppningar om. En förhoppning jag hade inför 2024 var att bidraget skulle bedömas utifrån låt och artist och ingenting annat. Jag hittade flertalet bidrag i uttagningen som jag gillade. I synnerhet fyra stycken som för mig var i lite övre klass. Oron finns ju alltid att något annat vinner.

  Så hur ser jag då på vinnarbidraget? Är det ett av de fyra bidragen som jag satte före övriga? Definitivt är det så. Älskar detta. Hade det inte varit för dippen 1.36-2.09 så hade detta bidraget sällat sig i klass till mina åtta favvisar i år. Synd. Det här är etniskt, drömskt. Låten hinner knappt ens börja innan Jerry och kören för in oss i något trolskt, kristallklart och hjärtskärande, Allt utfört med ett överflöd av äkta, behärskad känsla. Det matchar så jävla bra att man nästan har svårt att ta in det. Allt då förutom dippen i mitten. Well done Ukraine

  BETYG UKRAINAS BIDRAG – (7/10) BRA (Med stort plus)
  ——————————

  Min personliga vinnare (Kan inte avgöra)
  “Tsunamia“, Yagody
  “Teresa & Maria“, Alyona Alyona & Jerry Heil
  “Palala”, Anka
  “Keeper“, Ingret

  Min personliga jumbo
  “Lalala“, Yaktak
  —————————-

  UKRAINAS BÄSTA BIDRAG

  Ukrainas bästa ESC-bidrag: “SHUM”, Go_A – 2021

 4. HW

  Ukraina – “Teresa & Maria”

  Ukraina har blivit ett favoritland för mig i tävlingen, så även efter förra årets stora besvikelse “Heart of steel” så var jag taggad på att höra vad de skulle komma med i år. Redan innan jag hörde det fick jag ett bra intryck i och med att de tagit tillbaka det ukrainska språket, och jag blev inte besviken. Detta är helt enkelt en bra låt med intressant budskap framförd av bra artister.

  Jag kan hålla med om att refrängen tjatar ut sig efter ett tag, men jag tycker ändå den är hyfsat bra. Jag har inget alls emot alyona alyonas rapp, även om jag nog föredrar “Stefania” så tycker jag att rap-delen i denna kändes mer naturlig än rap-delen där. Min favoritdel är nog introt, mäktigt och med etnisk känsla, och ukrainsk etnisk känsla säger man aldrig nej till 🙂 Finalplats eller inte behöver vi inte ens diskutera, tror jag. Det ska otroligt mycket till för att Ukraina över huvud taget ska missa en final och när de dessutom kommer med en låt som verkar ganska populär ska det ske ett mirakel för att de inte ska vara bland de 10 som går vidare från semifinalen.

  Betyg: 7/10
  Tycker: Final
  Tror: Final

 5. Johanna

  Nämän Ukraina är ju alltid bra i ESC. Man blir inprincip aldrig besviken och de inledningsvis låga oddsen på denna låt kändes berättigade. Den är ett litet mästerverk och förstagångslyssnare kommer garanterat att gå igång på detta. Från att ha rankat denna i topp 5 inledningsvis så har den nu halkat ner till en elfteplats på min personliga ranking. Men det beror mer på att de andra låtarna växt än att denna tappat

  Hur går det då? 100% final 95% topp 5 i finalen. Allt annat hade förvånat mig å det grövsta

 6. Denis

  Alltså nej..
  Förstår inte varför jag stör mig på denna. Kanske är det rappen. Kanske är det deras röster. Men tycker den är rätt överskattad.
  Fast tycker Ukraina är överskattat i ESC för der mesta

 7. Millan

  Det här är ett av årets guldkorn för mig. Så vacker och cool på samma gång. Jag har den topp 5.

 8. Mikaela

  Gäller att inte glömma hur bra detta är, bara för att jag har hunnit tröttna. Mässandet är en spark rakt i belöningscentrat och rappen livar upp just som jag börjar fundera på om det inte är lite tjatigt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se