ESC2024 TV-bolaget SVT har presenterat den scen som kommer att användas vid Eurovision Song Contest 2024 i Malmö Arena. Personerna bakom scenkonceptet är Florian Wieder (produktionsdesigner) och Fredrik Stormby (ljus- och skärminnehålls-designer).

Fler bilder och mer info (t.ex. hur scenen byggs upp) hittar ni hos eurovision.tv.

Eurovision Song Contest 2024 – Scenen:
Malmö-scenen
(Grafik lånad av eurovision.tv – Peppe Andersson)

Schlagerpinglan: Som sagt, jag är inte så förtjust i själva grafiken i år men vad gäller scenen så verkar det, med alla LED-skärmar, teknologi och rörliga delar, finnas otaliga möjligheter att skapa minnesvärda scenshower. Det ska bli riktigt spännande att se vad detta kan resultera i. 😀

Vi närmar ju oss Eurovision-veckan med stormsteg och redan i morgon är det dags för de tävlande artisterna att göra sina första repetitioner på scenen. Först ut är Cypern som startar sitt första individuella rep klockan 10:30. För tillfället så hänvisar jag till eurovisionworld.com för mer detaljerat repetitionsschema.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision Song Contest 2024: Årets scen”

  1. Adri

    Vilken märklig form på en scen. Plus-formad? Nåja. Storleken ser bra ut iaf 🙂 Jag är glad att Eurovision faktiskt insett att scener kan vara för stora. 2011 och 2014 är exempel på det. Så många bidrags visuella framträdanden blev lidande för det såg så himla ensamt och öde ut på scenen även om maxgränsen var fylld.

  2. Mr A

    Man har väl redan förberett Schweiz vinst.

  3. Schlagerpinglan

    @Mr A, Skräms inte så. 😉

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se