AzerbajdzjanSchlagerpinglan: I dag, tisdagen den 28:e maj, är det Azerbajdzjans nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom landets samtliga 16 tävlingsbidrag (+ 2020-bidraget), som ni hittar på min Azerbajdzjan-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Azerbajdzjans ESC-bidrag:

“Always“, AySel & Arash (ESC 2009)

Schlagerpinglans topp-10 av Azerbajdzjans samtliga ESC-bidrag:
1. (1) Always“, AySel & Arash (ESC 2009 – 3:a i finalen)
2. (2) Hold Me“, Farid Mammadov (ESC 2013 – 2:a i finalen)
3. (3) X My Heart“, Aisel (ESC 2018 – 11:a i semi 1)
4. (4) Truth“, Chingiz (ESC 2019 – 8:a i finalen)
5. (5) Mata Hari“, Efendi (ESC 2021 – 20:e i finalen)
6. (6) Skeletons“, Dihaj (ESC 2017 – 14:e i finalen)
7. (7) Miracle“, Samra (ESC 2016 – 17:e i finalen)
8. (8) Drip Drop“, Safura (ESC 2010 – 5:a i finalen)
9. (9) Running Scared“, Ell/Nikki (ESC 2011 – 1:a i finalen)
10. (10) Cleopatra“, Efendi (ESC 2020 – inställd tävling)
Snabbfakta: Azerbajdzjans deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2008 – deltagit 16 gånger (+2020) – vunnit 1 gång: 2011

Schlagerpinglan: Även om det inte syns på den ovanståendet topp-tio-listan så tyckte jag faktiskt riktigt bra om årets bidrag från Azerbajdzjan, “Özünlə Apar” med FAHREE feat. Ilkin Dovlatov. Det är en väldigt behaglig låt som jag uppskattar så länge jag lyssnar på den… men glömmer den lika fort som den slutar… och därmed har jag all förståelse för att tittarna glömde bort den när det var dags att rösta… hur bra jag än tycker att den egentligen är.

Vad gäller “uppdateringen” av topplistan så kan jag bara säga att det är ett klassiskt fall av konstaterande att jag är ganska säker på vad jag tycker om landets bidrag så här långt och inget bidrag har vare sig vuxit till sig eller tappat sedan sista genomlyssningen. Oavsett, roligt att få en liten repetition av landets ESC-skatt. Ibland får man sig en rejäl “aha-upplevelse” men det inträffade inte denna gång. 😀

Se “Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Azerbajdzjan i Eurovision – Personlig topp-lista 2024”

 1. Micke

  Azerbajdzjan är inget favvisland för mig. Det positiva i år var att svenskar inte hade med bidraget att göra. 2009 är ett ganska bra bidrag. 2008 och 2017 är än bättre men tyvärr inte live.

 2. HW

  Jag instämmer i vad Micke säger om Azerbajdzjan. Lite tråkigt är det att efter att ha tagit sig till massor av finaler med svenskskrivna, extremt säkra bidrag, så har de missat när de satsat inhemskt de två senaste åren. Jag gillar ändå “Day after day”, “Mata hari” (ska man göra en så kallad tjej-danslåt, då ska man göra den så här) och årets “Özünlə Apar” (riktigt behaglig låt som kanske faktiskt är min favorit av landets bidrag. Resten ligger i det där intervallet mellan hyfsade och tråkiga.

 3. Adri

  Jag protesterar grovt mot Mickes kommentar om 2017. Låten är stabilitet SIA-ish pop, men det är en av mina absoluta favoritframträdanden!

 4. Mikaela

  Älskar Truth! Min klara favorit.

  1. Truth
  2. Özünlə Apar
  3. Skeletons

  Går dock så långt att jag säger att dessa är de enda jag gillar från landet. Men de är riktigt bra allihop.

 5. Mr A

  City Odds Probability
  Zürich 1/1 50%
  Basel 3/1 25%
  Geneva 3/1 25%
  St. Gallen 4/1 20%

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se