Schlagerpinglan: Då var den första deltävlingen av Melodifestivalen 2012 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Växjös deltävling.

Till Final:
“Euphoria”, Loreen
“Mystery”, Dead by April

Till Andra Chansen:
“Jag reser mig igen”, Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
“Sean Den Förste Banan”, Sean Banan

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. “The Boy Can Dance, Afro-Dite
6. “Salt & Pepper, Marie Serneholt
7. “På väg, Abalone Dots
8. “I Want To Be Chris Isaak…, The Moniker

1. Sean Banan – “Sean Den Förste Banan” (Till Andra Chansen)
Vare sig man vill det eller ej så är det likväl ett modernt schlager-nummer med extra allt. Där fanns en artist med utstrålning, koordinerad dans, en refräng som fastnar, mängder med klädbyten och scendetaljer. Jag gillade det… motvilligt. 😉
Betyg: 4/5

2. Abalone Dots – “På väg” (blev 7:a)
Att inte denna gripande låt tog sig vidare var för mig kvällens största besvikelse. Tydligen räcker det inte med känslofyllda texter och behagliga melodier som framförs på ett svalt och vackert sätt för att Svenssons ska plocka upp luren.
Betyg: 4/5

3. The Moniker – “I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)” (blev 8:a)
Jag kan uppskatta bidrag som inte låter som alla andra men ibland blir det ändå inte rätt. Här förstår jag mig varken på låten eller kläderna utan sitter hela tiden med känslan av loppmarknad à la förra århundradet och det känns ju inget vidare.
Betyg: 2/5

4. Afro-Dite – “The Boy Can Dance” (blev 5:a)
Här har vi en svängig sak som tyvärr saknar egen identitet. Den fungerar säkert fint att dansa till, trots att damerna stundtals verkade kämpa lite med stegen. Scenkläderna var i alla fall snygga.
Betyg: 3/5

5. Dead by April – “Mystery” (Till Final)
Med så tvära kast mellan hårt och mjukt så kan det vara svårt att få grepp om låten men i det här fallet så känns det helt naturligt. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av helheten. En personlig favorit som höll!
Betyg: 4/5

6. Marie Serneholt – “Salt & Pepper” (blev 6:a)
Jag har aldrig förstått mig på långärmade catsuits, än mindre den glittriga varianten. Svart går an men då ska man inte vara bakgrundsdansare, för då försvinner man i dekoren. Låten då? Jodå, som jag skrev innan: med mer “boom boom” och mindre enformigt kryddande så hade den kunnat bli riktigt bra.
Betyg: 3/5

7. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern – “Jag reser mig igen” (Till Andra Chansen)
Egentligen var jag kanske inte så imponerad av själva melodin men texten och agerandet på scen fängslade mig på något sätt. Ett fascinerande, känslofyllt drama som lyckligtvis fick sin Andra Chans.
Betyg: 4/5

8. Loreen – “Euphoria” (Till Final)
Så enkelt, så vackert, så fantastiskt! Att själva låten med sina underbara melodislingor var bra det visste jag ju redan men med så enkla saker som lite vind, lite snö och lite virveldans så blev det en helt annan upplevelse. En njutning för både ögat och örat. En självklar finalist!
Betyg: 4+/5

Schlagerpinglan: Borser man från att det inte gick att få med även Abalone Dots vackra “På väg” från deltävlingen så var jag mer än nöjd över detta första resultat.

Att tittarna, liksom jag, såg “Euphoria” och “Mystery” som de självklara finalisterna var väldigt glädjande. Även när det gäller Andra Chansen så var vi överens att både Thorsten Flinck och Sean Banan hade något utöver det vanliga i sina nummer, var och en på sitt sätt. Måste vara första gången jag är helt nöjd med ett deltävlingsresultat. 🙂

Mellanakten där The Soundtrack Of Our Lives och (till viss del) Meja framförde “Try Again” var däremot inte riktigt min grej utan jag föredrog den lite mer underhållande “Inte bara bögarnas fest” med programledarna Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi, som för övrigt skötte sina uppgifter med bravur.

Melodifestivalen 2012 kunde knappast ha startat mycket bättre. Hoppas det håller i sig säsongen ut. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2012: Deltävling 1”

  1. Det blev ett härligt lyckorus - Evas musikblogg

    […] Andra som kommenterat kvällens deltävling: Jerry | Pierre | Schlagerpinglan […]

  2. Rickard

    Nja, ingen höjdartävling överlag! Loreen var helt klart bäst, men där bakom inget som imponerade! Inte heller mellanakterna var bra och har bara blivit sämre sedan Björn Gustavssons och tingelings dagar!

    Vet inte vad jag väntat mig av Torsten Flinck (vet nog ingen annan heller), men han överraskade positivt. Vet hur man ska ta en scen! Känslofyllt och dramatiskt var ordet! 🙂

    Besvikelser var Marie och The moniker! Speciellt den sistnämnde hade jag väntat mig mer ifrån!

    Och precis som du schlagerpinglan får jag (ytterst motvilligt) medge att jag gillade Sean Banan 😛

  3. davve

    Jo jag tycker tvärtom att tävlingen startade på topp från början..ingen dålig låt…och kanske har vi vinnaren redan i första deltävlingen i och med loreen. men vi får se.
    jag tyckte mellanakterna var roliga och bra faktiskt………. helena bergström är en bra skådis,…roliga karaktärer där…

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se