Schlagerpinglan: Då var den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2012 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Göteborgs deltävling.

Till Final:
“Soldiers”, Ulrik Munther
“Shout It Out”, David Lindgren

Till Andra Chansen:
“Baby Doll”, Top Cats
“Stormande hav”, Timoteij

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. “Ge aldrig upp, Thomas Di Leva
6. “I din himmel, Sonja Aldén
7. “Aldrig aldrig, Andreas Lundstedt
8. “Det går för långsamt, Mimi Oh

1. Ulrik Munther – “Soldiers” (Till Final)
Som väntat, och helt rättvist, så gick denna naturbegåvning direkt till final. I mina ögon så gjorde inte framträdandet så mycket för att förhöja värdet på bidraget men han sjöng i alla fall bra. Själva låten behövde oroväckande många lyssningar för att bita på mig men jag övertygades av de taktfasta militär-trummorna.
Betyg: 3/5

2. Top Cats – “Baby Doll” (Till Andra Chansen)
Top Cats tog sig vidare till Andra Chansen på ren spelglädje. Det märks att de tycker om det de gör och de gör det bra. Själv tyckte jag att “Baby Doll” var lite väl förutsägbar men det svängde och man fick lust att dansa, precis som med all annan bra rockabilly.
Betyg: 3/5

3. Sonja Aldén – “I din himmel” (blev 6:a)
Att inte denna übervackra ballad gick vidare var en av kvällens besvikelser. Allt var ju så vacket: melodin, texten, scenen med sin bro, rök och ljussättning och Sonja i sin klänning. Det räckte dock inte hela vägen och finalen gick därmed miste om en ljusglimt.
Betyg: 3+/5

4. Andreas Lundstedt – “Aldrig aldrig” (blev 7:a)
Min absoluta favorit åkte ut direkt! En rejäl besvikelse som dock var väntad. Själv föll jag däremot direkt för denna slöa, välkoreograferade discosak med underbar, svensk text och karismatiske artist. Kanske var det den inte alltid så rumsrena dansen som ratades i stugorna?
Betyg: 4+/5

5. Timoteij – “Stormande hav” (Till Andra Chansen)
Egentligen var det inget fel på denna lättsmälta Timoteij-låt utan den var t.o.m. riktigt medryckande så länge den körde på. Jag fick däremot aldrig någon direkt exalterad känsla för den, då det kändes som att man hört den förr.
Betyg: 3/5

6. David Lindgren – “Shout It Out” (Till Final)
Min förhandsfavorit skrällde till och tog sig direkt till Globen! 😀 En högkvalitativ clublåt som fungerade mycket bättre än jag vågat hoppas på. David lyckades att hålla intresset uppe hos publiken låten ut med sitt kompetenta dansnummer. Kvällens höjdpunkt!
Betyg: 4+/5

7. Mimi Oh – “Det går för långsamt” (blev 8:a)
Tanken med det hela var jättebra: enkel pop med 80-talskänsla och massor av neon. Tyvärr så blev slutresultatet blekt, tamt och väldigt förutsägbart. Med lite mer klös och attityd i både låt och framträdande så hade det däremot kunnat bli något.
Betyg: 3/5

8. Thomas Di Leva – “Ge aldrig upp” (blev 5:a)
En lite småtrevlig låt med en glädjespridande mysgubbe var ju inte helt fel att avrunda tävlingen med. Texten och de komiska inslagen i framträdandet uppskattade jag en hel del men som väntat så var bidraget i stort inte riktigt min typ av musik.
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: En av mina favoriter blev utslagen direkt (Andreas Lundstedt) medan den andre gick direkt till Globen (David Lindgren), så vad gäller resultatet så är jag väl både glad och besviken på samma gång.

Det inledande pojkbands-medleyt med Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi levde kanske inte riktigt upp till förra veckans programledarsuccé men var helt OK. Mellanakten, “Elektrisk (Lidbo Mash Up)“, med Håkan Lidbo, Jessica Folcker och CLEO var däremot inte alls något för mig men det gör inget, då mellanakter i sig inte är något jag lägger någon större vikt vid.

Trots ett ganska jämnstarkt startfält så tycker jag nog inte att det kom upp i samma höga klass som förra veckans. Det ska däremot bli mycket intressant att se hur “Shout It Out” står sig mot de andra finalisterna i Globen. Först måste vi bara få dit allihopa, nästa stopp Leksand. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2012: Deltävling 2”

  1. Jan-Åke

    Ännu har ingen av de låtar jag hoppats på nått finalen. Timoteij och Tomas Di Leva var mina favoriter idag, men David Lindgrens låt är den av de som nått finalen som jag håller på där än så länge.

  2. Schlagerpinglan

    @Jan-Åke Trots en del besvikelser så har jag faktiskt fått vidare en hel del av mina favoriter i år. För min del så står det nog mellan Loreen och David så här långt. Vi har dock hälften av tävlingen kvar, mycket som kan hända än.

  3. davve

    tycker det är ett sundhets tecken att en mer oetablerad artist kan gå direkt till final…… och detta beroende på att låten är bra,…och inte som man hade kunnat misstänka att di leva skulle gå vidare med en mellanmjölks låt bara pågrund av hans status som artist…

    gillade båda finalisterna..o bra låtar till andra chansen..

    både sonja och andreas tyckte jag personligen hade ganska menlösa låtar.inte dåliga ..men kom förbi lite som en gäspning i mina ögon iallafall.

  4. davve

    undrar dock varför david klär sig i en kostym som mest liknar pastors kläder eller liknande.. tycker han skulle satsa på lite mer ungt mode i en sån här ung låt………

    kan bli lite töntiga killen över hans look just nu..så hoppas på bättring inför finalen..finns ju så många snyggare tröjor osv som han kan ha

  5. Rickard

    ja, det här var ju näst intill omöjligt att tippa rätt på! Hysteriskt jämn deltävling och de som gick vidare var väl värda det! David hae helt klart bäst performance! Besviken att inte sonja gick vidare dock! Men Någon vinnarlåt i de första deltävlingarna har jag inte sett röken av! Lite oroad blir man av standarden!

  6. Schlagerpinglan

    @davve Är som sagt väldigt besviken p.g.a. Andreas men annars så var det även denna vecka ett bra resultat. Håller med dig angående Davids kläder, som skulle kunna behöva sig ett uppryck. Vi får väl se om David vågar ändra på något inför finalen eller om han kör på det som uppenbarligen fungerade.

    @Rickard Nej, visst har det varit bra låtar i MF så här långt men jag tror inte heller att de är några ESC-vinnare. Eftersom min favorit av lördagens tävlande var Norges Tooji så känns det ju inte helt lugnt inför ESC. Men, men… det är två deltävlingar kvar.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se