Andra Chansen-duellerna i MF 2012

2012-03-01 (torsdag)

Andra Chansen kommer att avgöras i Nyköping nu på lördag den 3:e mars men redan i dag skedde en direktsänd duell-dragning.

I en urna fanns bilder på Dynazty, Youngblood, Timoteij och Thorsten Flinck medan det i en annan urna fanns bilder på Lotta & Christer, Andreas, Top Cats och Sean Banan. Ena urnan innehöll de tredjeplacerade bidragen medan den andra innehöll de fjärdeplacerade bidragen. Vilken som var vilken avslöjas inte förrän efter finalen.

Treorna och fyrorna matchades i alla fall ihop till fyra kvartfinalsdueller, se nedan, där inga bidrag från samma deltävling fick mötas.

Duell nr 1:
Land of Broken Dreams”, Dynazty
Baby Doll”, Top Cats

Duell nr 2:
Lovelight”, Andreas Johnson
Stormande hav”, Timoteij

Duell nr 3:
Jag reser mig igen”, Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
Don’t Let Me Down”, Lotta Engberg och Christer Sjögren

Duell nr 4:
Sean Den Förste Banan”, Sean Banan
Youngblood”, Youngblood

Duell nr 5 (vinnaren går till Globen):
vinnaren av duell nr 1
vinnaren av duell nr 2

Duell nr 6 (vinnaren går till Globen):
vinnaren av duell nr 3
vinnaren av duell nr 4
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Det var ju en intressant lottning, och då menar jag inte bara den lilla komiska detaljen att de satte ögonbindel på personen som skulle kontrollera att allt gick rätt till. 🙂

Eftersom jag endast har två favoriter i startfältet, Andreas Johnson och Thorsten Flinck, och de hamnade i vars en grupp så har ju jag mina önske-finalister klara. Nu återstår det bara att se om svenska folket håller med.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Andra Chansen-duellerna i MF 2012”

  1. micke

    Närmast en katastroflottning för mig då de tre bidrag jag INTE vill ha till final hamnade på samma halva.

    Youngblood, Sean Banan och delvis även Lotta och Christer hoppas jag att slippa så då står ju hoppet till Thorsten Flinck då.

    På första halvan går alla fyra åtminstone att lyssna på. Jag hade hoppats på Andreas Jonsson och Dynazty till Globen men det är ju kört nu.

    Alltså Andreas Jonsson och Thorsten Flinck till Globen

  2. Schlagerpinglan

    @micke, Ja, Dynaztys låt är ju bra den med så det hade ju inte varit något dumt val men i den nedre halvan finns det, som sagt, inget annat alternativ än Flinck för mig.

  3. claes

    Tycker att hela melodifestivalen är ett kommersiellt spektakel där endast ett fåtal låtskrivare står för merparten av låtarna.Det är sällan några nya får chansen!
    Vill däremot tipsa om en bra sida där man kan ladda upp egna alster:
    http://www.demolatar.se

  4. Daniela

    Jag tycker att årets upplaga av Andra chansen är en jämn och intressant historia som nästan enbart består av finalvärdiga bidrag! 🙂 Ursprungligen hade jag kanske hoppats mest på Christer & Lotta samt Thorsten Flinck till final, men i och med lottningen gick ju den förhoppningen i kras, så nu hoppas jag nog på Christer & Lotta samt Timoteij. Fast jag gillar också både Flinck och Andreas Johnson, så de är mina reserver i rankningen. Tror dock att det blir Dynatzy + Flinck som går vidare till Globen.

  5. Schlagerpinglan

    @Daniela, Jag vågar faktiskt inte tro något alls. Många av bidragen borde ha ganska så röstvilliga fans så det kan bli riktigt spännande. För en gångs skull så ser jag faktiskt fram emot Andra Chansen för här är inget bidrag som jag blir riktigt besviken om det inte kommer med. 😀 Förknippar annars Andra Chansen med otaliga besvikelser.

  6. Jan-Åke

    Hade man kunna valt helt fritt vilka av låtarna som skulle gå till final hade jag hoppats på Top Cats och Timoiteij. Som lottningen blev nu så hoppas jag på att Timoteij och Youngblood når final.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se