Två artister redo för ESC

2007-11-16 (fredag)

Först ut att välja representant för sitt land var Israel, som valde vinnaren av landets motsvarighet till Pop Idol. Boaz Mauda, som är 20 år, kommer senare i ett TV-program att få sjunga fem olika låtar som tittarna och en jury ska välja mellan.

Även Armenien har nu valt ut en artist och det blev den 20-åriga sångerskan och låtskriverskan Sirusho Harutyunyan. 5-7 olika låtar kommer att väljas ut och framföras vid uttagningen i månadsskiftet januari/februari.
(Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Båda länderna väljer en 20-åring att representera dem, men där slutar likheterna.

Armenien har varit med två år och lyckats bra båda gångerna. Därför kan de lugnt satsa på en “riktig” artist som tydligen uppträtt sedan hon varit sju år och fått ta emot väldigt många utmärkelser från flera håll.

Israelerna börjar däremot bli desperata efter två katastrofala år och kallar därför in en Idol-vinnare. Vad annars? Det fungerade ju för Ungern, som blev 9:a i år med Magdi Rúzsas “Unsubstantial Blues“.

Utan att ha mer att gå på än detta så gissar jag ändå att Armenien även nästa år kommer att placera sig högre upp på resultatlistan än Israel. Idol kan/får helt enkelt inte vara lösningen på alla problem.

Armeniens samtliga bidrag till ESC:
2006 “Without your love” André (8:e plats)
2007 “Anytime you need” Hayko (8:e plats)

Israels två senaste bidrag till ESC:
2006 “Ze hazman” Eddie Butler (23:e plats)
2007 “Push the Button” Teapacks (24:a i semin)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se