Polens nya röstningsförslag

2008-09-12 (fredag)

Det polska TV-bolaget, TVP, har lämnat in några förslag till EBU angående nya röstningsregler i Eurovision Song Contest. Bl.a. så vill de att det ska införas en internationell jury, ungefär som den i Eurovision Dance Contest.

Polen funderar fortfarande på att dra sig ur tävlingen, men kommer inte att bestämma sig förrän EBU meddelat om det blir några förändringar i röstningsreglerna. Allt hänger på om de nya reglerna överensstämmer med de polska förslaget eller inte.

Aneta Wrone, talesman för TVP, betonar dock att om de drar sig ur tävlingen så har det inget att göra med den politiska situationen mellan Ryssland och Georgien. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Så Polen tycker att röstningsförfarandet fungerar bättre i EDC än i ESC? Kan det ha något att göra med att de vann EDC men de senaste åren endast har blygsamma placeringar i ESC?

I vilket fall som helst så är det hedervärt att de kommer med ett konkret förslag till förbättring i stället för att bara klaga. Hedervärd är däremot inte deras “gör-som-vi-säger, annars…”-mentalitet.

Eftersom jag inte tycker att utpressning ska löna sig så hoppas jag att EBU inte ger efter, utan låter Polen stå fast vid sitt ord och håller sig borta från Ryssland 2009.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se