På EBU:s möte i Moskva så framkom det även att “The Big Four“, d.v.s. Spanien, Frankrike, Tyskland och Storbritannien, även i fortsättningen kommer att direktkvalificera sig till finalen. Det har gått rykten om att även de skulle få kvala till nästa år, men så blir det tydligen inte. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: När Eurovision Song Contest enbart bestod av en final så hade jag full förståelse för att The Big Four ville få valuta för sina pengar och då förtjänade de faktiskt sina gratisplatser i finalen. T.o.m. när det tillkom en semifinal så tyckte jag att de gott kunde särbehandlas, men nu har förståelsen börjat sina även här.

Tävlingen består numera av tre stora shower som ger bra med uppmärksamhet alla tre, så även om länderna inte skulle ta sig till finalen så har de likväl fått vara en stor del av evenemanget.

Att tävla på lika villkor tror jag dessutom skulle gynna dem rent röstmässigt. Eventuellt kan det finnas de som avstår att rösta på dem enbart p.g.a. särbehandlingen. Om inget annat så är det nog en nackdel i finalen att deras bidrag är de enda som publiken inte hört live i semifinalerna.

Är det inte dags att tävlingen blir lika för alla, för allas skull?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Oförändrat för “The Big Four””

 1. Tezz

  Jag håller med, det är verkligen på tiden att tävlingen blir lika för alla. Skönt i alla fall att det kommer att komma tillbaka en jury till viss del i alla fall!

 2. Sofia

  Jag håller absolut med!

 3. David

  ja jag ser egentligen bara nackdelar med att direktkvalificeras.. alla andra bidrag har hörts minst en gång innan.. och det är så många andra aspekter…
  det finns egentligen bara negativt för big four sålänge de slipper kvala igenom semi.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se