Semifinaldragning 30:e januari

2009-01-02 (fredag)

Den 30:e januari kommer EBU att lotta i vilken av de två semifinalerna, den 12:e resp. den 14:e maj, som deltagarländerna i Eurovision Song Contest 2009 kommer att få tävla.

Precis som förra året så delas länderna först in i sex olika grupper, beroende på hur de brukar rösta, innan dragningen äger rum. Startordningen bestäms dock inte förrän i mars.
(Källa: esctoday.com samt escsweden.com)

Schlagerpinglan: Att dela upp länderna på detta sätt innan dragningen är inget som vi nordbor verkar missgynnas av. Förra året lyckades ju alla de nordiska länderna (utom Sverige) att komma bland de tio i sin semifinal som fick flest röster av tittarna, så skickar man bara ett bra bidrag så finns alla chanser.

Frågan är: klarar vi av att välja ut ett bidrag som européer, och inte bara jurymedlemmar, gillar? Eller snarare: VILL vi välja ut ett bidrag som européer gillar? Många verkar tyvärr inte vilja det.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Semifinaldragning 30:e januari”

 1. DavidG

  jag tror vi kommer att rösta BWO till Moskva.. känns som deras år. Och känns som att de flesta svenskar har insett att vi måste skicka gruppen.

  sen missgynnas vi ju inte av att BWO blev megastjärnor i ryssland typ 3 år innan de var kända i sverige.

  så min gissning är att det som sagt blir BWO med You’re Not Alone som får representera landet.

 2. DavidG

  Men kommer inte att hoppas föränns det är klart… juryrösterna brukar ju inte favorisera BWO.. men i år verkar det som de kör med en ballad (liknande vinnaren 2008).. så de tkan ju falla juryn i smaken.

 3. Schlagerpinglan

  DavidG,
  ja rent teoretiskt så borde BWO vara bästa valet för Sverige. Förhoppningsvis är låten tillräckligt stark. Tror dock inte att det är själva låten som är största problemet för BWO utan det är nog frispråkiga herr Bard själv.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se