Lyssna på de danska låtarna

2009-01-21 (onsdag)

Den 31:a januari håller Danmark sin uttagning till Eurovision Song Contest 2009. Ni kan lyssna på finalisterna genom att klicka på länkarna lite längre ner på sidan.

I första delen av finalen kommer tio låtar att framföras. Juryn och TV-tittarna får sedan välja vilka fyra bidrag som ska gå vidare till den andra delen av tävlingen.

De fyra kvarvarande får då uppträda igen i två “singoffs”. Telerösterna bestämmer sedan vilka två som går vidare till superfinalen, där de får uppträda ytterligare en gång innan den slutliga vinnaren utses.

Länkar till finalisterna i Danmarks Melodi Grand Prix 2009:
“Sindssyg”, Johnny Deluxe
“I’ll never fall in love again”, Trine Jepsen
“Det’ det”, Sukkerchok
“Crying out your name”, Marie Carmen Koppel
“Alice in the Wonderland”, Jimmy Jørgensen
“Lucky boy”, Jeppe Breum Laursen
“Someday”, Hera Bjork
“Big bang baby”, Claus Christensen
“Underneath my skin”, Christina Undhjem
“Believe again”, Brinck
(Källa: esctoday.com)

Tillägg i efterhand: Det var aldrig meningen att låtarna skulle nå allmänheten så här tidigt, så därför är de nu borttagna från youtube och eftersom länkarna då är obrukbara så har jag plockat bort dem.

Schlagerpinglan:Big bang baby” med Claus Christensen, “Det’ det” med Sukkerchok samt balladerna “Someday” med Hera Bjork och “Underneath my skin” med Christina Undhjem är de fyra låtar som jag själv tycker är snäppet bättre än resten.

Jag skulle dock inte bli förvånad om den otroligt enformiga “Lucky boy” med Jeppe Breum Laursen ligger bra till hos danskarna. De verkar ju gilla enformiga låtar som är lätta att sjunga med i. Se bara på förra årets vinnare “All night long” med Simon Mathew.

En intressant parentes: Enligt dr.dk så är en av upphovsmännen bakom Brincks “Believe again” ingen mindre än Ronan Keating, vilket man kan ana när man hör ljudspåret.

Mer om Danmarks Melodi Grand Prix 2009 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Lyssna på de danska låtarna”

  1. Alexander

    Är inte Hera Björks låt väldigt lik en annan? Får känslan av en helt annan låt när jag hör den… Någon som kommer på vilken jag tänker på?

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se