Resultat Island 2009: Del 3

2009-01-25 (söndag)

Schlagerpinglan: Den tredje av fyra deltävlingar i den isländska uttagningen till Eurovision Song Contest, Songvakeppni 2009, hölls på lördagskvällen. Klicka på länkarna här nedan för att titta på artisternas uppträdanden.

Titta på bidragen som gick vidare till finalen:
“Easy to fool”, Arnar, Edgar, Sverrir og Ólafur, Songvakeppni 2009
“Lygin ein”, Kaja Halldórsdóttir, Songvakeppni 2009

Titta på bidragen som slogs ut:
“Family”, Seth Sharp, Songvakeppni 2009
“Close To You”, Kristín Ósk Wium, Songvakeppni 2009

Schlagerpinglan: Jag var osäker på om islänningarna skulle sända min favorit “Lygin ein” med Kaja Halldórsdóttir, det enda bidrag med isländsk text, till finalen. Det gjorde de. Vad det däremot inte kan är att lägga upp en ordentlig version av uppträdandet på youtube. Svårt att veta hur låten står sig live om man inte får höra den…

Nåja, de andra fanns där i alla fall och jag vet att varken dansbandscountrylåten som gick vidare eller de övriga två bidragen föll mig i smaken. Nej, min favorit i den isländska uttagningen är fortfarande “Undir regnbogann” med Ingó. Den är speciell.

Mer om Songvakeppni 2009 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se